Bizim Çocuklar Son 16’da

Bizim Çocuklar Son 16’da
  • 0
    0
    0
    0
  • Şeytanın bacağı

    Euro 2008'de finali kıl payıyla kaçıran millilerimiz ülkemize göğüslerini gererek geldi. 2002 Dünya Kupası ve Euro 2008'de gelen tarihi başarının ardından herkesin beklentisi düzenli bir şekilde başarılı sonuçlar elde etmekti.

    Ancak 2010-2014 Dünya Kupalarına ve 2012 Avrupa Şampiyonası'na katılım dahi gösteremeyen Türkiye Milli Takımı, uzun bir aradan sonra Selçuk İnan'ın son dakika golüyle Euro 2016'ya gitmeye hak kazandı.

    Euro 2016 henüz devam ederken ayyuka çıkan prim kavgası, takım içi huzursuzluklar ve düşük performans nedeniyle yoğun eleştirilere maruz kalan Milli Takım, gruplarda elenerek hayal kırıklığı yarattı. 
    2018 Dünya Kupası yine kaçırıldı. Dünya 3.sü olduğumuz 2002 Dünya Kupası'nın ardından hiçbir dünya kupasına katılım hakkı elde edememiz trajik bir gerçek olarak yer alıyor. Ancak ilerleyen süreçte Fransa gibi güçlü ekiplere karşı iyi sonuçlar alıp heyecan yaratan Şenol Güneş'in öğrencileri, muazzam bir beklenti ile Euro 2020'ye gidiyordu. Uluslarası basın kuruluşlarının ezici çoğunluğu "Dark Horse" adayı olarak Türkiye'yi gösteriyordu.
    Beklentinin aksine 0 puan, -7 averaj ve atılan tek golle tarihi bir hezimet yaşadı. Turnuvanın ardından Şenol Güneş ile yollar ayrıldı ve Stefan Kuntz ile sallantılı bir süreç başladı.

    Kabuslarına girdiğimiz takım

    Euro 2008 ve 2016'da Türkiye'yi yenemediği için elenen Çekya ile bir kez daha aynı gruba düşen millilerimiz için beraberlik yetiyordu. Dengeli başlayan maçın 20. dakikasında Fiorentina'nın yıldızı Barak'ın amatörce gördüğü 2. sarı kart, takımı için asırlar gibi geçen bir 70 dakikaya neden oldu. Kırmızı kartın ardından bastıran millilerimiz, Arda Güler ve Kenan Yıldız ile pek çok önemli pozisyona girse de skorda dengeyi bozamadı.
    Maça hızlı başlayan milliler Hakan'ın golüyle öne geçse de Soucek'in tartışmalı golü skora dengeyi getirdi. Yedekten oyuna giren Cenk Tosun ve Okay Yokuşlu'nun getirdiği dinamizm ile oyun açıldı. Millilerimiz rakip kaleyi top atışına tutarken Cenk Tosun skoru 2-1'e getirdi ve galibiyeti getiren golü attı. 

    Viyana kapılarını tekrar zorlamaya geliyoruz

    Çekya'yı yenerek grubunu averajla 2. bitiren Bizim Çocuklar'ı oldukça zorlu bir eşleşme bekliyor. Alman futbol efsanesi, Jürgen Klopp ve Thomas Tuchel gibi hocaların hocası ve Leipzig'in makine gibi işleyen yapısının mimarı olan Ralf Ragnick'in çalıştırdığı Avusturya milli takımı, turnuvanın aktif olarak belki de en formda takımı. Hollanda ve Fransa'nın bulunduğu ölüm grubundan lider çıkan Avusturya, turnuvanın en dişli ekiplerinden biri. Sabitzer'in orta sahada yıldızlaştığı ekipte tecrübeli golcü Arnautovic ve Bremen'in usta oyuncusu Schmid dikkat edilmesi gereken oyunculardan. Birkaç ay önce hazırlık maçında 6-1 gibi ezici bir skorla mağlup olduğumuz Avusturya'yı yenmek için çarkın dişlilerini bozacak hamleler yapmamız gerekiyor.



    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.