Özdemir Asaf'ın En İyi 10 Şiiri

Özdemir Asaf'ın En İyi 10 Şiiri
  • 2
    0
    0
    0
  • Özdemir Asaf, Türk edebiyatının duygusal derinliği ve anlam yüklü şiirleriyle tanınan bir şairdir. İşte onun en güzel ve etkileyici 10 şiiri:

    1. **"Seni Seyrederdim"**:
       Saçların rüzgarda uçuşurdu, güneş yakardı, deniz yanardı... Sen konuşurdun, dinlerdim. Gülerdin, susardın, düşünürdün. Benimle el-ele yürürdün. Yol biterdi, zaman yıl yıl geçerdi, ama uzaktan seni seyrederdim¹.

    2. **"Ben Değildim"**:
       Bir akşamüstü pencerenden bakıyordun, kalbin hızlı çarpmaya başladı. O geçen ben değildim. Bir gece, yatağında uyuyordun, uyanıverdin birden. O gören ben değildim. Bir kitap okuyordun dalgın, içinde insanlar seviyor ya da ölüyorlardı. O ölen ben değildim¹.

    3. **"Kalan"**:
       Bir şey kaldı gecelerden birinde senden. Öncesinde bilinmemiş, silinme bir ses gibi giden. Bir şey kaldı yaşamaların arasında kaçamaklı, gözlerce pırıl pırıl, ellerce saklı. Bir şey kaldı, bir denizin kıyısında senden, seninle dolu, seninle sensiz bir şey¹.

    4. **"Çizik"**:
       Geleceğim, bekle dedi, gitti... Ben beklemedim, o da gelmedi. Ölüm gibi bir şey oldu, ama kimse ölmedi¹.

    5. **"Aşk"**:
       "Sen kocaman çöllerde bir kalabalık gibisin, kocaman denizlerde ender bir balık gibisin. Bir ısıtır, bir üşütür, bir ağlatır, bir güldürür; sen hem bir hastalık hem de sağlık gibisin"¹.

    6. **"Aşk Şarkısı"**:
       "Ellerini ver öpeceğim. Binlerce el içindeyim, şu beyaz çizgilerden gideceğim. Seni öldüreceğim"¹.

    7. **"360 Derece"**:
       "Dünyanın nüfusu ikiye bölünüyor, yarısı sen oluyorsun, yarısı ben. Sonra ikimiz bir bütün oluyoruz, kimseye sezdirmeden"¹.

    8. **"Akıl Gözü"**:
       "Seni bulmaktan önce aramak isterim. Seni sevmekten önce anlamak isterim. Seni bir yaşam boyu bitirmek değil de, sana hep hep yeniden başlamak isterim"¹.

    9. **"Yön"**:
       "Sen bana bakma, ben senin baktığın yönde olurum"¹.

    10. **"Lavinia"**:
        "Sana gitme demeyeceğim. Üşüyorsun, ceketimi al. Günün en güzel saatleri bunlar. Yanımda kal. Sana gitme demeyeceğim, ama gitme, Lavinia"¹.

    Özdemir Asaf'ın bu şiirleri, aşk, hayat, ölüm ve varoluş gibi temalara değinirken duygusal bir yolculuğa çıkarıyor. Onun sözleri hala kalbimizde yankılanıyor. 🌟📜

    Kaynak: Copilot 

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.