Şimdiye Kadarki En Özgün Batman Dizisi!

Şimdiye Kadarki En Özgün Batman Dizisi!
  • 1
    0
    0
    0
  • Batman Nasıl Olmalı?

    "The Batman (2022)" filmi ile Batman'in kendi içinde verdiği savaşları, git gelli kişiliğini ve onu nasıl kontrol altında tuttuğunu görsek de çoğu yapımda gördüğümüz Bruce Wayne'in ilahi denebilecek iyiliği, her zaman doğru kararı vereceğine dair güven çizgi romanlardaki Kara Şövalye'nin tam olarak aktarılamamasına neden oluyordu. Oysaki Bruce Wayne'i iyilik yapmaya adayan şey travmalarıdır. Bu noktada ise yalnızca çizgi roman dünyasından gelen bir yapımcı Kara Şövalye'nin ruhunu yansıtabilirdi: Ed Brubaker.

    Ed Brubaker - Batman İlişkisi 

    Kaptan Amerika - Kış Askeri ve Kaptan Amerika'nın Ölümü gibi ikonik çizgi romanlarla tanınsa da Ed Brubaker'ın en meşhur çizgi romanlarından birisi de Batman - The Man Who Laughs'tur. Öyle ki bu şaheseri Scott Snyder'ın "Batman (New 52)" serisi kadar başarılı olmasa da en az Batman - Dünyadaki Son Şövalye ve Batman - İlk Yıl kadar başarılıdır. Bu nedenle bir animasyon dizisi için yardımına başvurulabilecek en iyi birkaç isimden birisi, hele ki söz konusu Batman ise, kesinlikle Ed Brubaker'dır. 

    Batman - Pelerinli Savaşçı'nın Eksik Yönleri

    Madde 1: Hiçbir yere bağlanmayan sezon sonu.

    Evet, elbette ki sezon sonu sonraki sezonun başlangıcı hakkında fikir vermeli ve merak uyandırmalı. Ancak Harvey Dent'in ölümünün sonuçlarını hiç göremiyoruz, yalnızca Rupert Thorne'a atılmış bir tehdit Batarang'ı. Doyurucu bir sezon sonu, en azından görkemli bir Harvey Dent cenazesi görmeyi hak ediyorduk. Sonuç itibariyle ölen kişi Gotham'ın gelecek başkanı olacaktı.

    Madde 2: Harleen Quinzel seçimi.

    Ben farklı yapımlarda karakterlerin ırk değişimlerinden kesinlikle rahatsız olan biri değilim. Bu dizide Renee Montoya'nın ten renginin koyulaşması kararını da beğendim. Dizinin karanlık renk paletinde oldukça uyumlu olması ile birlikte iş hayatındaki partneri Komiser Gordon ile olan uyumu da göze hoş geliyor. Barbara Gordon tercihi ilginç olsa da yine de tatlı bir değişiklik. Ancak Harleen Quinzel'den kahküllü bir nerd yaratılması tercihi de, ten renginden vücut ölçülerine kadar olan tüm tercihler de felaket. Karakterin zihnimizde oturan tüm karakteristik özellikleri alınmış. Joker ile delirmesi klişesi yerine bilinçli Harley Quinn dönüşümü güzel bir hikaye olsa da karakter özellikleri seçimi bir türlü zihninize o alışık olduğunuz Harley Quinn olduğunu kabul ettirmiyor. 

    Batman - Pelerinli Savaşçı Neyi Başarılı Yapıyor?

    Madde 1: Müzik seçimleri.

    Frederik Wieldmann bu konuda oldukça başarılı bir iş çıkarmış. Müzikler asla dikkati üzerine çekmiyor, bölümlerin ciddiyetini dağıtmıyor (bu konuda Ben10'in bölüm girişlerini kötü hatırlıyorum mesela). Müzikler yalnızca bölümün zihninizde canlandırdığı duyguları güçlendirmek için varlar bu dizide. Şahane iş.

    Madde 2: Batman.

    Batman konuşmuyor. Mümkün mertebe konuşmuyor. Sonunda, artık Batman konuşmuyor, onun yerine Bruce Wayne konuşuyor. Batman'in altındaki kasvetli kişilik sonunda yansıtılmış, kişilik bölünmesi de aynı şekilde. Bruce Wayne kibirli, sosyal, nispeten de konuşkan. Batman ise sessiz. Ayrıca Batman'in daha gerçekçi aktarılması da harika olmuş. Aynı anda 7-8 silah çeşidi kullanan, 30 kişiyi aynı anda döven değil; yeri gelince dövüşleri kaybeden, kanca silahı, ses bombası ve Batarang'i dışında yumruklarını kullanan daha insan bir Batman.

    Madde 3: Kötü Adamlar.

    Batman'in sezon boyunca mücadele ettiği karakterlerin büyük çoğunluğu onlarca cilt Batman hikayesi okumuş benim için bile yeniydi. Aynı zamanda bu özgün karakterler gerçekten iyi düşünülmüştü. Firebug'ın ölümünde çoğu kişinin ciğeri parçalanmıştır mesela. Veya Hayalet Kovboy'un hikayesi gerçekten iyi düşünülmüş yaratıcı bir hikayeydi. Karnaval'da Dickie'nin masumiyetine oldukça üzülmüş, Basil Karlo (Clayface)'in hikayesinde ise ters köşe olmuştuk. İyi düşünülmüş kötü adamlar ve kolaycılık yapılıp Joker, Bane gibi bilindik kötülerin kullanılmaması her bölümde sıradaki bölüm kötü adam kim merakını diri tutan bir faktör olmuş. 

    Sonuç olarak:

    Batman: Pelerinli Savaşçı'nın ilk sezonu 10 bölümlük kısa bir macera. Eğer siz de benim gibi Batman çizgi romanlarının hastasıysanız kesinlikle izlemelisiniz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.