Komedi Sınırlarının Dışında: Güldüren İsimlerden Farklı Yapımlar

Komedi Sınırlarının Dışında: Güldüren İsimlerden Farklı Yapımlar
  • 0
    0
    0
    0
  • Komedi, sinemanın her zaman gözde türlerinden biridir. Senaryosundan yönetmenine kadar ince eleyip sık dokunan bir tür olarak komedinin, sinemadaki en büyük başarı faktörlerinden biride oyuncularıdır. İnsanları güldürmenin zor ama keyifli olduğu gerçeği ile yola çıkmış başarılı isimler, zamanla farklı yapımlarda da kendini deneme yoluna gitmiştir. Biz de, sadece komedyenlerden yola çıkmayarak insanları güldürmeyi başarmış ünlü simaların; sinemanın diğer türlerindeki performanslarını, sizler için bir araya getirdik. Komedide harikalar yaratan isimleri, bir de bambaşka karakterler üzerinde görmenizi tavsiye ederiz...

    1. Robin Williams

    Robin McLaurin Williams, 1951 doğumlu dünyaca ünlü Amerikalı aktör. Üniversite yıllarında siyaset bilimi eğitimini yarıda bırakarak tiyatro okumaya başlayan Williams, kısa sürede yeteneği ile kendini gösterdi. Stand-up şovları ardından; Popeye, Patch Adams, Jumanji, Mrs. Doubtfire gibi projeleri ile kendi izleyici kitlesini oluşturdu. Williams; 2004 yılında, Comedy Central tarafından yayınlanan “Tarihin En İyi 100 Stand-Up Komedyeni” listesinde 13. sırada yer alarak başarısını tüm dünyaya kanıtladı. Tüm bu komedi performanslarına rağmen; ona OscarGood Will Hunting performansı kazandırmış ve Dead Poets Society, Awakenings gibi filmler ile dram da harikalar yaratabileceğini, izleyicisine göstermiştir.

    2. Jim Carrey

    1962 yılında Kanada'da doğan Jim Carrey, oyunculuğa atıldıktan sonra; jest ve mimikleri ile izleyicilerin akıllarında yer etmeyi bilmiştir. Copper Mountain, The Duck Factory gibi yapımlarla tanıdık bir ekran siması olmaya başlayan Carrey; komedi dalında, adından söz edilir sinema filmlerine imzasını atmıştır. The Mask, Dumb and Dumber, Yes Man gibi işleri ile sinemaya kaliteli komedi örnekleri bırakmıştır. Tüm bu komedyen tarafının yanında; dram, gerilim, bilim kurgu gibi türlerde de başarılı olduğunu göz önünde bulundurmak gerekir. Komedi eksenindeki dram yapımı Truman Show, suç ve gizem dolu The Number 23, Oscar'lı bir yapım olan Eternal Sunshine of the Spotless Mind gibi filmlerdeki performansları ile dünya çapında tanınan bir aktör olmuştur.

    3. Owen Wilson

    Amerikalı aktör Owen Wilson; 1968 yılında, sanatçı bir ailenin içine doğmuştur. Wes Anderson'ın yönetmenliğini üstlendiği Bottle Rocket ile; sinema dünyasına başarılı bir giriş yapan Wilson, uzun yıllar komedi filmlerinde aktör olarak izleyici ile buluşurken yazarlık ve yapımcılık da yaptı. Listemizdeki diğer isimler gibi net bir komedyen unvanı olmasa da Wilson'ın The Sarjeeling Limited, Wedding Crashers, Mastermins tarzı filmleri; bu alandaki başarılı kariyerinin kanıtıdır. Ancak Midnight in Paris ve Wonder gibi kaliteli dram filmlerindeki muhteşem oyunculuğu, izleyicilerden asıl takdiri topladığı yapımlar oldu.

    4. Cem Yılmaz

    Stand-up gösterileri ile geniş kitleleri kahkahalara boğan Cem Yılmaz, 1973 doğumlu bir komedyendir. İlk olarak Her Şey Çok Güzel Olacak filmi ile sinemaya adım atan Yılmaz, yönetmenlik senaristlik gibi alanlarda da kendini geliştirmiştir. G.O.R.A, A.R.O.G gibi filmlerle Türk komedi dünyası için unutulmaz eserlere imza atmasının yanında; Hokkabaz, Pek Yakında ve İftarlık Gazoz'da drama türüne yakınlığı olan rollerde de izleyici ile buluşmuştur. Ancak Yavuz Turgul imzalı Av Mevsimi'nde komediden tamamen sıyrılmış, yarattığı İdris karakteri ile gizem suç türünde de etkili olmayı başarmıştır.

    5. Bill Murray

    Amerikalı aktör ve komedyen Bill Murray, eğlence sektöründen geçerek sinema dünyasına giriş yapmıştır. Kendini ilk olarak TV şovlarında gösteren Murray, aynı zamanda seslendirme sanatçısıdır. Meatballs, Caddyshack gibi komedi filmlerinde izlediğimiz usta aktör, asıl çıkışını ise Ghostbusters filmi ile yapmıştır. Bill Murray; Groundhog Day, St. Vincent, Where the Buffalo Room ve daha fazlasını barındırabilecek koca bir komedi filmi geçmişine sahiptir. Hamlet, The Monuments Men ve Lost in Translation gibi filmleri ile, sinemanın dram tarafında da harikalar yaratmayı bilmiştir.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.