Sempatik ve Karizmatik: Mark Wahlberg

Sempatik ve Karizmatik: Mark Wahlberg
  • 0
    0
    0
    0
  • Aktörlük, yapımcılık, müzik grubunda vokallik ve daha pek çoğu... Amerikalı aktör Mark Wahlberg, 49 yıllık yaşamında sıfırdan başlayarak oldukça başarılı bir kariyer inşa etti. Aktör olarak çok fazla yapımda imzası bulunsa da biz Wahlberg'ün en ses getiren işlerinden birkaçını sizin için bir araya getirdik.

    1. The Fighter (2010)

    Mickey Ward henüz kariyerinin başındadır ve iyi bir boksör olabilmek için elinden geleni yapmaktadır. Mickey'e kariyer yönlendirmesiyle annesi, boks eğitimleri ile de ağabeyi ilgilenir. Mickey'in ağabeyi Dicky Ecklund ise eski boksördür, ancak bireysel yönelimleri hayattaki başarılarına mal olmuştur. İki kardeş arasındaki çatışma, aile ilişkilerini ve Mickey'in kariyerini baştan sona etkileyecektir. Başrollerinde; Christian Bale, Melissa Leo ve Mark Wahlberg'in bulunduğu film, Bale ve Leo'ya Oscar ödülü kazandırmayı da başarmıştır. Orijinal bir hikayeden beyaz perdeye uyarlanan The Fighter, sürükleyici bir spor filmi.

    2. The Departed (2006)

    Polis teşkilatının elemanları mafyada, mafya örgütünün adamları ise polis teşkilatında köstebek olmak için hazırlardır. Her iki taraf için de zorlu olacak bu görev aksiyon ve gerilim getirirken, karakterler kendilerini tehlikeli bir oyun içinde bulacaktır. Mark Wahlberg, bu kez Leonardo DiCaprio, Matt Damon ve Jack Nicholson gibi muhteşem isimlerle birlikte çalışıyor. 4 Oscar'lı filmin yönetmen koltuğunda ise Martin Scorsese oturuyor. İzleyiciye her anlamda muhteşem bir seyir zevki sunan film, aksiyon/suç türünün en iyi örneklerinden.

    3. The Italian Job (2003)

    Film, Los Angeles'ta korkunç bir trafik sıkışıklığı yaratarak bir soygundan paçayı sıyırma planını konu alır. Tabii ki böyle bir plan profesyonel bir suçlunun elinden çıkar, çetenin başında Charlie Croker vardır. Ama işler göründüğünden daha karmaşıktır. Filmde Mark Walberg'e, Charlize Theron, Donald Sutherland ve Jason Statham eşlik etmektedir. 1969 yapımı filmin aynı adlı yeni dönem uyarlaması olan filmde heyecan hiç eksik olmaz. Muhteşem kadrosu ile The Italian Job, aksiyon/suç sevenleri ekran başına davet ediyor.

    4. Ted (2012)

    Yalnız bir çocuk olan John Bennett'in en büyük dileği gerçek olur: Mucizevi bir şekilde oyuncak ayısı canlanır! Artık sonsuza kadar onun yanında olacak gerçek bir arkadaşa sahiptir. Ancak canlı oyuncak Ted biraz uçarıdır. John, 35 yaşına gelip koca adam olduğunda sevgilisi Lori ve Ted ile bir düzen oturtmakta zorlanacaktır. Mark Wahlberg ve Mila Kunis'in başrollerinde olduğu film, Family Guy'ın yaratıcısı Seth Macfarlane'nin elinden çıkıyor. Bu kez fantastik bir komedinin içinde izlediğimiz Wahlberg'ü, en sempatik halleri ile görüyoruz.

    5. Deepwater Horizon (2016)

    Film, Deepwater Horizon adlı açık deniz sondaj kulesinin patladığı olayı beyaz perdeye taşır. 126 kişiden oluşan çalışan kadrosu, hiç beklemedikleri bir anda büyük bir felaketle başa çıkarak, hayatta kalma mücadelesi vermeye başlarlar. Filmde Wahlberg'ün yanında Kurt Russell, Dougles M. Griffin, James DuMont gibi isimleri başarılı performansları ile izliyoruz. Peter Berg'ün yönetmen koltuğunda olduğu film, heyecan dozu yüksek oldukça etkileyici bir yapım.

    6. Instant Family (2018)

    Pete ve Ellie uzun süredir evli ancak çocuk sahibi olamayan bir çifttir. Bu sebepten ötürü çocuk evlat edinmeye karar verirler. Ancak beklenmedik olaylar arka arkaya gelir ve bir anda 3 çocuklu bir aile oluverirler. Tabii, koruyucu aile olmak düşündükleri kadar kolay değildir. Bu kez bir romantik komedide karşımıza çıkan Wahlberg, filmin başrollerini Rose Byrne, Isabela Merced, Gustavo Escobar ve Julianna Gamiz ile paylaşır. 2018 yapımı film, sıcak bir aile komedisi izlemek isteyenler için güzel bir seçenek.

    7. Lone Survivor (2013)

    Red Wing Operasyonu altında 4 asker, Afganistan'a Taliban lideri Admad Shad'ı ele geçirmek için gönderilir. Ancak görev sırasında Taliban üyeleri tarafından saldırıya uğrayan gruptan yalnızca Marcus Luttrell kurtulur. Marcus için bu kurtuluş, geride bıraktıklarını unutamayacağı bir sürecin başlangıcı olur. Lone Survivor'da Mark Wahlberg'ün yanında Taylor Kitsch, Emile Hirsch, Ben Foster, Eric Bana gibi isimleri izliyoruz. Yönetmenliğini Peter Berg'in üstlendiği film, gerçek bir hikayeden yola çıkılarak sinema izleyicisi ile buluşturulmuştur.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.