İzlemeniz Gereken 5 Saoirse Ronan Performansı

İzlemeniz Gereken 5 Saoirse Ronan Performansı
  • 0
    0
    0
    0
  • 1994 Amerika doğumlu oyuncu Saoirese Ronan'ı ilk olarak, 2007 yılında I Could Never Be Your Woman ile beyaz perdede izliyoruz. Başarılı performansları ile kısa zamanda adından söz ettiren Ronan, genç yaşına rağmen pek çok dalda ödülün de sahibidir. Altın Küre ödüllü oyuncu, kariyerinde oldukça başarılı işlerin içinde kendine yer buluyor. Oyuncunun en etkili bulduğumuz performanslarını sizler için bir araya getirdik.

    1. Little Women (2019)

    Little Women, Louisa May Alcott’un romanından güzel bir sinema uyarlaması. İç savaş sonrası dönemine, 4 küçük kadının gözünden ışık tutuyor. Meg, Jo, Beth ve Amy adlarındaki kardeşler aynı evde yaşayan ama hayata bambaşka yerlerden bakan insanlardır. Kadın olma yolunda yaşadıkları içsel sıkıntılara, birbirlerine sahip olmanın vereceği güç ile göğüs gererler. Saoirse Ronan'a, Emma Watson, Florence Pugh, Eliz Scanlen ve Laura Dern eşlik ediyor. Senarist ve yönetmenliğini Greta Gerwig'in üstlendiği filmin senaryosu ise Amy Pascal'a ait. Film, oyuncu kadrosu ve konusuyla izlenmeyi hak ediyor.

    2. Lady Bird (2017)

    Ergenlik çağındaki Christine McPherson ve annesi arasındaki ilişki oldukça büyük gelgitlere sahiptir. Christine, büyüme sancıları içinde kıvranırken geleceğine yön verecek kararları almak zorundadır. Bir yandan California'da kalmasını isteyen annesi, diğer yanda New York'ta yepyeni bir hayat seçeneği, büyük kafa karışıklıklarına sahne olur. Başrollerinde Saoirse Ronan, Laurie Metcalf ve Tracy Letts'i gördüğümüz filmin yönetmen koltuğunda ise Greta Gerwig oturuyor. Komedi dram çizgisinde başarıyı yakalayan film, farklı festivallerden toplam 16 ödülün de sahibi olmayı başarıyor. Lady Bird hem Ronan'ın saf oyunculuğunu izlemek hem de gençliğe geçişteki sancılı dönemi çarpıcı bir biçimde görmek isteyenlere tavsiye edilebilir bir yapım.

    3. Brooklyn (2015)

    Ronan'ı bu kez, geçmişi ve şu anı arasında seçim yapmak zorunda kalan genç kız Ellis olarak izliyoruz. 1950'lerde İrlanda'dan Brooklyn'e yerleşen Ellis, yeni ülkesine düşündüğünden hızlı uyum sağlar. Ancak önceki hayatına dair koparamadığı bağları, büyük seçimleri beraberinde getirecektir. Brooklyn'de Ronan'ın tadına doyulmaz oyunculuğuna, Domhnall Gleeson ve Emory Cohen eşlik ediyor. Ronan'ın diğer filmleri gibi Brooklyn de pek çok dalda Oscar'a aday gösterilmeyi başarıyor. Yönetmen John Crowley'in gözünden sinema izleyicisi ile buluşan bir roman uyarlaması olan film, izleyiciyi boğmayan, akıcı bir tarihsel dram eseri.

    4. The Way Back (2010)

    The Way Back, Sovyet Rusya'ya ait bir çalışma kampından kaçarak Hindistan'a varan esirleri konu alıyor. İzleyicisini 1940 yılına götüren film, 4.000 millik bir mesafeyi de kat ediyor. Eski Polonya savaş esiri Slamor Rawicz'in öyküsünün anlatıldığı, aynı adlı kitaptan esinlenilen bu yapım, gerçeklik vurgusu ile daha büyük etki yaratıyor. Corin Farrell, Saoirse Ronan, Jim Sturgess, Ed Harris gibi isimleri bir araya getiren film, etkileyici bir roman uyarlaması.  Filmin yönetmenliğinde ise Truman Show, Witness gibi başarılı yapımlarından bildiğimiz Peter Weir'i görüyoruz. Ronan ise diğer performanslarından farklı olarak bu filmde izleyicisine macera, dram ve tarihi bir arada veriyor.

    5. The Grand Budapest Hotel (2014)

    Tabii ki listemizin en gözdesi The Grand Budapest Hotel. Kurgusal Zubrowka Cumhuriyeti'ndeki ünlü otelin korsiyerj görevlisi Gustave H ve arkadaşı Zero Moustafa sıra dışı maceralara sürüklenir. Film kadrosunda, Ralph Fiennes, Murray Abraham, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jude Law, Edward Norton ve daha pek çok yıldız ismi bir araya topluyor. Kendine has sinema dili ile Wes Anderson ise filme imzasını atıyor. Stefan Zweig'in notlarından esinlenerek uyarlanan film, 4 dalda Oscar Ödülü'nün de sahibi oluyor.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.