Advertisement Tracker

Bonus Saçlı Ressam Bob Ross Hakkında 10 Bilgi

Bonus Saçlı Ressam Bob Ross Hakkında 10 Bilgi
  • 2
    0
    0
    0
  • "Fırçamızla tuvalimize dokunuyoruz. Çok kolay! Korkmadan dokunuyoruz… Hata diye bir şey yoktur. Sadece küçük mutlu kazalar vardır… Şuraya yaşlı bir ağaç çiziyoruz. Belki de şurada yaşayan mutlu küçük çalılıklar vardır. İşte tam şurada… Belki de çalılıkların arasında sevimli, minik sincaplar neşeyle geziniyorlar. Biraz vanday kahverengi, biraz titan beyazı alalım… Tamam…”

    Sanatsal olarak resimle ilgili olsanız da olmasanız da, dünyanın dört bir yanından milyonlarca insan gibi siz de Bob Ross'un eğitici manzara resimleri ve sakinleştirici sesiyle büyülenmiş olan insanlardan biri olmanız olası. Hayatlarımızı alizarin kırmızısı, van dyck kahvesi, ultramarin mavisi ve titanyum beyazı ile renklendiren bonus saçlı ressamımızdı Bob Ross. Ressam ve televizyoncu olan Bob Ross, yaşamı boyunca yaklaşık 30.000 resmi tamamlamış bir sanatçıydı. Bob Ross, herkesin sanatçı olabileceğine inanmasını istedi. Bazıları Bob Ross'un resimlerinden hoşlanmayabilirken ve resimlerinin sanatsal değerini tartışırken, Ross denildiğinde yüzünde kocaman bir gülümseme oluşan bir sürü insan var. "Resim Sevinci", bizler için mutlu bulutların ve ağaçların sincapların kısacası her şeyden kaçıp sessizliğinde dinlenebileceğimiz yerleri hayal ettiğimiz yerleri bizlere sunan bir programdı. Biz de sizlere mutlu küçük ağaçların en iyi arkadaşı Bob Ross hakkında bilmeniz gerekenleri sıraladık.

    1- Bob Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri'ndeydi.

    Bob Ross gibi sessiz sakin kendi halinde nazik bir adam için mesleği oldukça zordu. Ross Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri'nde 20 yıl geçirdi ve usta çavuş rütbesiyle emekli oldu. Hava Kuvvetleri'ndeyken işi gereği Alaska'ya yerleştiğinde ilham topladı. Çevresindeki dağların ve ağaçların manzarası, üzerinde kalıcı bir etki yarattı ve “Resim Sevinci” ile ilgili resimlerinin çoğuna konu oldu.

    2-  William Alexander

    Alaska'da bulunduğu dönemlerde part time barmen olarak çalışıyordu. Bu dönemde, Bill Alexander’ın sunduğu “Yağlı Boyanın Sihirli Dünyası” programını keşfetti. ‘wet on wet’ yağlı boya tekniğini de Alexander'dan öğrendi.   Ross kendi programının ilk bölümünü, The Painting of Painting'dan Alexander'a adamıştı . “Yıllar önce, Bill bana bu fantastik tekniği öğretti” diyor izleyicilere Ross, “ve bana değerli bir hediye verdiğini hissediyorum ve bu hediyeyi seninle paylaşmak istiyorum.”

    3- Keşfedilme Hikayesi

    Bob Ross görevden ayrıldıktan sonra resim dersleri vermeye başladı. Ross'u keşfeden kadın olarak sık sık ismi geçen Annette Kowalski, 1982'de Ross ile beş günlük bir eğitim kursu aldı ve sakinleştirici sesi ve olumlu mesajlarından oldukça büyülendi. Kowalski kocasına Ross'u o kadar çok anlattı ve övdü ki çift ona bir reklam filmi ve bir dizi program yapmaya karar verdiler. Hatta bunun için evlerini bile ipotek ettirdiler. Reklamlar tahmin ettikleri gibi oldukça ses getirdi ve yapımcılardan art arda teklifler almaya başladılar. Böylelikle Resim Sevinci macerası başlamış oldu.

    4- Bob'un Sakladığı Parmak

    Marangoz babasının atöyesinde vakit geçirmekten oldukça zevk alan Ross, atölyede yaşadığı bir kaza sonucu sol işaret parmağının ucunu kaybetti ve yıllarca paletini parmağını saklayacak şekilde tuttu.  

    5- Saçları Gerçekte Kıvırcık Değildi

    Bonus saçlı ressamımız aslında sadece berberden tasarruf yapabilmek için saçlarını permalı olarak kullanmaya başlamıştı. Ancak kısa zaman da Bob’un bu saç modeli kendisinin ikonik geleceği olmuştu. Hatta saçlarının bu kıvırcık halinden hoşlanmadığı zamanlar bile olmuştu. Yine de biz onu bonus saçlarıyla oldukça seviyoruz.

    6- Bob İmajı

    Bob Ross denildiğinde kendine özgü ve alçakgönüllü kişiliği, bonus saçları, açık yakalı gömleği ve kot pantolon giymesi geliyor hemen akıllara. Bob Ross'un anlatmak istediği ise her zaman olumlu şeylerdi.  

    7- 30.000 Resim Nerede?

    "The Joy of Painting" programı 403 bölüm çekildi ve Bob Ross her programı için aynı resimden 3 tane çizdi. Çekim başlamadan önce, çekimde ve bir de çekimden sonra kitaplarında kullanmak için. Bu da oldukça fazla bir resmi olduğunu gösteriyor. Resimlerin çoğu bağışlanmış, bir kısmı öğrencilerine hediye edilmiş ya da çalınmış. "En çok aldığım sorulardan birisi televizyonda yaptığım tablolara sonrasında ne olduğu. Tabloların büyük bir kısmını ülke genelindeki PBS'lere bağışlıyoruz. (PBS Amerika genelinde kâr amacı gütmeden televizyon programı yayınlayan bir kurum. Bob Ross'un "Resim Sevinci" programı ve "Susam Sokağı" gibi çok ünlü yayında ismi olan bağımsız bir organizasyon.) Sonrasında bu tabloların açık arttırmasından birkaç mutlu dolarcık elde ediyor ve bu paraları Amerika genelinde bağışlar için dağıtıyoruz."

    8- Küçük Mutlu Ağaçlar

    Ağaçlar ve vahşi yaşam sık sık Ross'un resimlerini hayata geçirirken, nadiren insanları resmetti. Aslında, çalışmalarını mümkün olduğu kadar insandan uzak tutmayı severdi. Kowalski FiveThirtyEight web sitesine verdiği bir röportajda “Bob'un en büyük sırrını anlatacağım” dedi . “Eğer dikkat ederseniz, resmettiği evlerde hiç baca yok. Çünkü bacalar insanları temsil ediyordu ve resimlerinde bir kişinin işaretini istemiyordu. ”

    9- Rahatlatıcı Bir Mola

    Ross'un programı, ilham aldığı Alexander'ınkinden çok daha popülerdi. Bunun bir nedeni yeterince basitti. Ross Amerikalıydı ve Alman aksanı yoktu. Bir diğer neden de Ross'un izleyicileri için resim yapmayı düşünen sakin, kabul gören bir dostun sadece bir disiplin olmaktan çok eğlenceli bir şekilde anlatmasıydı. İnsanların çoğu "Resim Sevinci" programını takip etmesine rağmen onunla birlikte resim yapmadı. İnsanlar programı bir tür rahatlatıcı bir mola olarak görüyorlardı.

    10- "Resim yaptıkça her gün güzel bir gündür."

    Birçok insanın hayatına mutlu fırçasıyla dokunuş yapan Bob Ross 1995 yılında yakalandığı kanser hastalığı yüzünden aramızdan ayrıldı. Son söz Bob Ross'dan "Kendi dünyanızda, istediğinizi yapabilirsiniz."   Kaynak: 1, 2

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.