Ron English'in 10 Ünlü Tabloya 10 Çılgın Yorumu

Ron English'in 10 Ünlü Tabloya 10 Çılgın Yorumu
  • 0
    0
    0
    0
  • Amerika'lı sanatçı Ron English'in eserlerini illa müzelerde ya da galerilerde görmenize gerek yok bir sokakta da onlara rastlamanız mümkün. English'in hayal gücü oldukça geniş üç gözlü tavşanlar, inekler, tanıdık karakterlerin sırıtan kafatasları. English tüm bu çılgınca eser için POPaganda terimini kullanıyor. Peki POPaganda ne mi? POP süper kahraman mitolojisinden sanat tarihinin totemlerine kadar, yüksek ve düşük kültürel dokunma taşlarının imzasını açıklayan her şey POPaganda. Ron English'in ünlü tabloları yeniden yorumladığı eserler ise klasikleşmiş tablolara klasik ve modern arasında alaycı ve esprili bir şekilde yaklaşıyor ve eşsiz bir karmaşa yaratıyor. İşte karşınızda Ron English'in çılgın zihniyle yeniden yorumladığı 10 ünlü eser.

    1- The Starry Night

    Yıldızlı Gece'nin Vincent van Gogh'un en ünlü resimlerinden biri olduğunu hepimiz biliyoruz. Gogh 1889'da arkadaşı Gauguin ile yaşadıkları bir tartışma sonrası meşhur kulak kesme olayından sonra ruhsal bir çöküntü yaşayarak gittiği akıl hastanesinin penceresinden gördüğü manzarayı ve Saint-Remy kasabasını resmetti. Ron English'in, penceresinden gördüğü şeyse bir reklam denizi ve Mc McDonald's yani English'e göre McStarry.

    2- Guernica

    Pablo Picasso, İspanya iç savaşı sırasında Guernica şehrinin 26 Nisan 1937’de Alman ve İtalyan savaş uçaklarının saldırısının ardından yaşadığı acıyı yansıtan “Guernica”yı yarattı. Guernica tüm canlıların savaştan nasıl etkilendiğini gösteren bir tablo olarak savaş yüzünden oluşan geniş çaplı yıkıma karşı insanlığı uyarmak için güçlü bir sembol olarak görülüyor. Ron versiyonu ise yine aynı melankoliye sahip. Oyuncak uçaktan bomba atan bir çocuk, orijinaliyle aynı korkunç pozlarda bir uyarlama. Ron'un bir başka Guernica versiyonu ise X-ray Division

    3- The Water-Lily Pond

    İşte Monet'nin meşhur nilüferleri... Monet 1883'te ölümüne kadar yaşadığı Giverny'ye taşındı. Orada, mülkünün bahçesinde, Japon stilinde kemerli bir köprü inşa ettiği “sucul bitkileri yetiştirmek amacıyla” bir su bahçesi oluşturdu. 1893'ten 1900'e kadar Claude Monet, mülkündeki küçük bir gölet üzerinde bir köprüye odaklanan bir dizi resim oluşturdu. Bu dizi, Empresyonist dönemin en ünlü parçalarını içermekte. Ron English tarafından üretilen versiyon, Monet'ye göre daha koyu renklere sahip ve diğer Ron English resimlerinde ortaya çıkan ürkütücü bir figür olan “Bunny Rabbit” i içerir. Arka plan ve ön plan Monet tarzında boyanırken Tavşan çok daha canlı ve daha modern bir görünüme sahip.

    4- Scream 

    Edvard Munch'ın Çığlığı muhtemelen dünyanın en tanınmış tablosu. 19. yüzyılın sonunda yapılan The Scream'in dört versiyonu var. Ron English'in versiyonu Harmonic Scream her zamanki tarzına uygun bir şekilde bir uyarlama. Resimdeki figürler de büyük ihtimalle bir grubun üyeleri olabilir.

    5- Luncheon On The Grass

    Kırda Öğle Yemeği modernizmin ilk adımlarından biri ve de Manet'in en ünlü yapıtlarından. Bir çıplak kadın ve 2 erkeğin yer aldığı eser kendi döneminde pekte beğenilmemiş. Ron English versiyonunda ise yine tanıdık yüzler görüyoruz. Peanuts karakterlerinden Charlie Brown, Lucy ve Sally. Fakat Manet'in eserinde ki roller tersine dönmüş durumda Lucy ve Sally giysili iken Charlie Brown çıplak.

    6- The Madonna of the Lilies

    1899 yılında William Adolphe Bouguereau'nun yarattığı The Madonna Of The Lilies Meryem'in on beşinci yüzyıldan beri dini ikonografide tercih edildiği bir pozu. Uzanmış kolları ile İsa'yı ayakta tutan, huzurlu bir Meryem Ana'yı gösteriyor. Tahtına yerleştirilen beyaz lilyumlar ise iffet ve saflığı sembolize ediyor. English versiyonu, tanınmış KISS grubu makyajları ile karşımızda Meryem Gene Simmons'a, İsa ise Paul Stanley'e dönüşüyor.

    7- The Son Of Man

    Magritte'nin bir otoportresi olan bu çalışmasında klasik giyinmiş yüzününün büyük bir kısmını ise yeşil bir elmanın kapattığı Magritte'yi görüyoruz. Yeşil elma Magritte eserlerinde gördüğümüz bir sembol bu resimde ise yüzünde duran elma için şunları söylüyor. “Herkes bir şeyler saklar, gizler ve sakladığını görmek isteriz. Bu gizli olana duyulan meraktır, ama hiçbir zaman bilemez” Gelelim English versiyonuna. Stereo Magritte ismini verdiği çalışmasında yüzlerinin önünde bir elma ve çekirdeği olan, iskeleti ile aynı kıyafetleri giymiş bir adam bulunuyor. Muhtemelen yaşamı ve ölümü simgeleyen bir eser yarattı.

    8- Marilyn Diptych

    Marilyn serisi Andy Warhol'un en ünlü eserlerinden. Andy Warhol, 1962'de aktrisin ölümünden birkaç yıl sonra, 1967'de üç serigrafi baskı portföyü yarattı 10 adet ekran baskısı portföyü, New York'ta Factory Additions aracılığıyla basılan ve dağıtılan Warhol'un ilk baskılarından biriydi. Ron English'in Marilyn versiyonu ise biraz farklı, üstsüz bir Marilyn ve resmin arka planında değişen bir renk düzeninde Marilyn'in saçıyla tekrarlanan bir dizi Mickey'e sahip.

    9- Abraham Lincoln

    2008'de Ron English, her iki başkanın yüzlerinin şaşırtıcı derecede ince bir birleşimi olan Abraham Obama'yı yarattı.  

    10- The Last Supper

    Son Akşam Yemeği, Dünyanın en ikonik resimlerinden biri Duke Lodovico Sforza'nın isteği üzerine yapılmış olan fresk Leonardo da Vinci'ye ait. Son Akşam Yemeği, uzun bir yemek masasında İsa'nın Romalı askerlerce yakalanmasından önce 12 Havarisi ile yediği son akşam yemeğini resmetmektedir. Ron English'e göre, farklı zamanlarda farklı tanrılar geliyor ve bu da English gözünden Super Supper oluyor. Daha fazla Ron English çalışmasına göz atmak isterseniz sitesini ziyaret edebilirsiniz. Kaynak: 1, 2

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.