2003 yılında Yeşim Özsoy önderliğinde bağımsız bir tiyatro mekanı olarak kurulan GalataPerform, Galata Kuledibi'nde tarihi bir binanın ilk katında varlığını sürdürmeye devam ediyor. 2012 yılından beri de yenilikler keşfetmeye odaklanan tiyatro, yeni yönetmenler için bağımsız bir ortam sağlama misyonunu benimseyerek her geçen gün kendini geliştiren çok yönlü bir mekan olma özelliğini ön planda tutuyor. Böylelikle, yalnızca performanslar ve oyunlar değil, pek çok proje için ön ayak olmaya devam etmekte. GalataPerform, Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi ve Festivalleri'nin hayata geçirilmesini sağlayarak yabancı çağdaş oyun yazarlarının ülkemizde sahnelenmesine olanak sunup aynı zamanda oyun yazımı atölyeleri ile de genç yeteneklerin ortaya çıkmasında büyük katkı sağlamaktadır.
Biz de sizler için GalataPerform'u keşfetme ve daha yakından tanıma fırsatı yakalamanız adına sahnelenmeye devam eden oyunlara bir göz atmak istedik:
Yazan: Can Özden
Yöneten: Selen Uçer
Oyuncular: Burak Küçükosman, Pınar Göktaş, Güner Özkul
Hayatı ailemizden öğreniriz. Yaşamımızda yapabildiğimiz ya da yapamadığımız her şey o ilk öğrendiğimiz biçimlerde gelir karşımıza. Ve her ailenin sırları vardır. Babanın ölümü sonrası, başlamayı umdukları "yeni hayat" için kendi sırlarını araştıran, geçmişle ve bugünle, hayal ve gerçeklerle yüzleşen bir ailenin kara mizah hikayesi...
Can Özden'in Yeni Metin Yeni Tiyatro Atölyeleri kapsamında yazdığı ilk oyununu, deneyimli oyuncu ve yönetmen Selen Uçer yönetiyor. Oyunda uzun bir aradan sonra sahnelere merhaba diyen Münir Özkul ve Suna Selen'in kızı Güner Özkul'a, sahne ve ekranlardan tanıdığımız Pınar Göktaş ve Burak Küçükosman eşlik ediyor.
Biletinizi hemen alabilmek için: Biletix!
Yazan: Serdar Kurt
Yöneten: Yeşim Özsoy
Oyuncular: Ayşe Lebriz Berkem, Özgün Çoban, Oğuz Öztekin
İlk kez Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 5'te, Ekim 2016'da okuması yapılan Serdar Kurt tarafından yazılan oyun, bu kez GalataPerform prodüksiyonu olarak karşımızda.
Neşe, Erinç ve Atınç olup bitenden haberi olmayan Melis’e hayatının en mutlu ve en güzel gününü yaşatmak için aynı oyunda bir araya gelirler. Hepsi mucizelere inanmak isterler. Çünkü mucizeler gece vakti çıkabilecek bir gökkuşağı kadar yakındır belki de.
Yazan: Artur Palyga
Yöneten: Yeşim Özsoy
Oyuncular: Erdem Kaynarca, Onur Gürçay, Özge Korkmaz, Ceren Demirel, Akant Çetin, Serhat Gücüm, Barkın Sarp
Dramaturji: Ferdi Çetin
Dekor ve Kostüm Tasarımı: Esin Çınar
Işık Tasarımı: Yüksel Aymaz
Hareket Tasarımı: Tuğçe Tuna Ulugün
Müzik Tasarımı: Monika Bulanda
Fotoğraf: Alengirhane
Grafik Tasarım: Ethem Onur Bilgiç
Oyun bir cenazeyle başlar. Franio ve annesi, tabutun başında babaları için bir araya gelen topluluğu karşılarlar. Oyun bu anıyla başlar ve genç oğul Franio bu anıdan sonra çocukluğundan günümüze bir yolculuğa çıkar ve bu yolculuğu seyirciye aktarır. Bunu yaparken anlattıklarını canlandıran diğer oyuncular, Akasya Çiçeği’nden, Kova’ya, Minik Tavşan’a, hatta duvardaki Küf’e kadar farklı karakterlere bürünürler. Franio’nun anlattığı ev canlanır, geçmiş cisimleşmiş bir şekilde sahnede vücut bulur.
Bir oyunculuk performansı olarak öne çıkan oyunun yorumunda, Polonya’daki bir ailede yaşananların aslında ne kadar çok Türkiye’ye ve baba erkil sisteme dokunduğunu deneyimleyecek olan seyirciyi, trajediyle komedi arasında gidip gelen çok açılımlı zengin bir oyun bekliyor.
Olaylar tabii ki Türkiye’de değil Polonya’da gelişiyor! Zira konumuz babalar ve onların aileden başlayıp hayatımıza sirayet eden baskın düzeni…
Yazan: Öznur Yalgın
Konsept ve Yöneten: Mesut Arslan
Sahne ve Kostüm Tasarımı: Defne Parman, Mesut Arslan
Işık Tasarımı: Turan Tayar
Reji Asistanı: Defne Parman
Oyuncular: Ersin Umut Güler, Pervin Bağdat, Sermet Yeşil, Yeşim Özsoy
Proje Asistanları: Nermin Sayın
Stajyer: Tuğçe Şahin
Türkçe; İngilizce üstyazılı.
Süre: 75 dakika.
Yalnız yaşayan genç bir kadın, bir aile apartmanına taşınır. Bir gün erkek arkadaşı ziyarete gelir. Sonrası kişisel alan, ikiyüzlülük, bastırılmış cinsellik üzerine tanıdık bir hikâye... Oyun kişilerin iç sesleri ve çarpıcı jestlerinin yanı sıra ışık ve sahne tasarımıyla da seyircinin aşina olduğu bir hikâyeyi, alışık olmadığı bir sahne diliyle izlemesine ve yeni tecrübeler edinmesine aracı olacak.

Yazan ve Yöneten: Yeşim Özsoy
Oyuncular: Akant Çetin, Yeşim Özsoy, Ceren Demirel, Emre Yetim, Bertan Dirikolu, Enginay Gültekin, Erdem Kaynarca, Metin Belgin
Dekor Tasarımı: Başak Özdoğan
Ses & Müzik Tasarımı: Çağrı Beklen
Işık Tasarımı: Kemal Yiğitcan
Video Tasarımı: Melisa Önel
Dramaturji: Ferdi Çetin
Yardımcı Yönetmen: Ahmet Sami Özbudak
“Yaşlı Çocuk” özünde Ortadoğu ekseninde savaş ve terör sebebiyle hayatlarını kaybetmiş dört çocuğu konu edinir.
Suriye’den kaçarken, Bodrum üzerinden Kanada’ya gitme çabası ölümle sonuçlanan ve cesedi Ege sahiline vuran 3 yaşındaki Alan Kurdi, Gazze’deki Al-Shati kampındaki çocuk parkına düşen bombayla ölen 8 çocuk arasında olan 8 yaşındaki Jamal Salih I’lyan, Cizre’de çatışma sırasında evinin önünde kurşunlara maruz kalan ve sokağa çıkma yasağından dolayı cesedi derin dondurucuda saklanan 10 yaşındaki Cemile Çağırga ve Ankara’daki barış mitingi sırasındaki bombalamada babasıyla hayatını kaybeden 9 yaşındaki Veysel Deniz Atılgan’ın hayatlarından yola çıkarak, oyun yazarı, yönetmen ve oyuncu Yeşim Özsoy tarafından hayal edilmiş ve yazılmıştır.
Oyun; Aylan, Cemal, Cemile ve Veysel nezdinde farklı coğrafyalarda farklı sebeplerle öldürülmüş, hayatını kaybetmiş savaşa, şiddete ve haksızlığa maruz kalmış tüm çocuklara ithaf edilmiştir.
Onlar oyunda tüm çocuklar için bir ütopyayı yaşarlar; yani yaşarlar.




Ailemizin En Güzel Sırrı




Ayışığında Gökkuşağı


Tato-Baba



When In Rome




Yaşlı Çocuk


Balat Monologlar Müzesi






Yorum Bırakın