Buruk Bir Tebessüm, Sımsıcacık Hisler: This Is Us

Buruk Bir Tebessüm, Sımsıcacık Hisler: This Is Us
  • 0
    0
    0
    0
  • Aile kavramı belki çoğumuz için göz ardı edilen bir kavram. Ya da şöyle diyebiliriz; "aile kurmak" kimimiz için istenilmeyen, öncelikli olmayan bir eylem. Fakat This Is Us tüm tabularımızı yıkmamıza yardımcı oluyor. Aile kurmanın, anılar biriktirmenin güzelliğini daha iyi kavrıyorsunuz. Her bir karakter içimizden, bizden. Hayatımızın bir bölümünde yaşadığımız o buruk, duygu dolu anların tadı var This Is Us'ta. Hepsinin tadını sıcacık bir aile profilini çerçevesinde aldığınızda dizi özelleşiyor elbette. This Is Us karakterleriyle birlikte iki sezon değerlendirmesine başlayalım öyleyse.
    Küçük bir uyarı: işaretli alanlar spoiler içermektedir.

    JACK PEARSON

    Dizinin belki de gerçeklikten en uzak kısmı Jack Pearson. Çoğumuz için hayallerdeki eş, baba tasviri adeta. Kusursuza yakın bir karakter. Belki de bundandır ki Jack Pearson karakteri hayata veda ediyor ve böylelikle dizide gerçeğe bir tık daha yaklaşıyoruz. 1. sezonda bize gösterilen Jack Pearson; babasının alkolik, şiddete eğilimli biri olması ve Jack'in babasına başkaldırı niteliğinde aksi yönde bir adama evrilmesiydi. Ailesi için her sorumluluğu alan, eşine son derece değer veren, fedakârlıklar yapmaktan kaçınmayan bir karakter Jack. Jack Pearson karakterini canlandıran oyuncu ise Milo Ventimiglia. Spoiler*: Jack'in 2. sezonda babasına benzemekten korktuğu ve alkolik olmaya başladığı anlarda kendisiyle yüzleşmesine bir nevi kendinden kaçışına tanıklık ediyoruz. Kate ile yaptığı konuşma sırasında boğazımız düğümleniyor adeta.

    REBECCA PEARSON

    Rebecca Pearson karakterine hayat veren oyuncu Mandy Moore. Mandy Moore'u Britney Spears'la rekabet ettiği, albüm çıkardığı bir dönemden de hatırlayabilirsiniz. Böylelikle Mandy Moore'un şarkıcı kimliği olduğunu da belirtmiş olalım. Diziden bildiğiniz üzere Rebecca şarkı söylemeyi çok seven bir karakter. *1. sezon sonunda Rebecca'nın eski sevgilisiyle beraber çıktığı turnede Jack ve Ben'in kavgasına tanıklık ediyoruz. Bu kavgayla Rebecca ve Jack arasında soğukluk giriyor. Rebecca korumacı bir karakter. Tıpkı kızı Kate ile arasındaki sorun gibi, Rebecca'nın da annesiyle sorunları var. *2. sezon başlarında fark ettiğimiz gibi Bec'in annesi sürekli Rebecca'ya ve ailesine karışmakla meşgul. Randall'a besleyemediği sevgi ise Rebecca ile aralarını daha çok açıyor.

    KEVIN PEARSON

    Kevin karakterini canlandıran oyuncu ise Justin Hartley. Arrow dizisinden aşina olduğumuz Hartley, dizide Jack ve Rebecca'nın "biraz acımasız" oğluna hayat veriyor. İlk sezonda sığ bir görünüm veren Kevin'ın 2. sezonda duygusallığına ve kendi içindeki derinliğine tanıklık ediyoruz. Kevin ve Kate birbirinden ayrılmayan, hayatlarının her alanlarında beraber olmuş bir ikili. Kevin ise Randall'a her zaman daha çok değer verildiğini, ayrıcalık tanındığını düşünüp Randall'a bilenmiş durumda. Çocukluğunda Randall'a sürekli saldırıp sataşmasının nedeni de bu. Kevin'a dair bir diğer detaysa futbola aşık olduğu ve futbolda gerçekten çok başarılı olduğu. Dizi yaralandığı için futbolu bırakmak Kevin'ı oldukça sarsmış ve oyunculuğa yönelmiş. Oyunculukta da aynısının başına gelmesinden korkuyor Kevin. Bunu 2. sezonda daha net anlıyoruz.

    RANDALL PEARSON

    Sterling K. Brown'ın hayat verdiği Randall karakteri Jack Pearson'la beraber diziyi yaşayanlardan. Dizinin belki de tüm duygusallığını omuzlarında taşıyor Jack'le beraber Randall. Randall Pearson ailesinin evlatlık olarak aldığı siyahi bir bebek. 1. sezondan da anladığımız üzere, Randall ona ayrı davranılmasını istemediği için başarısını gizlemeye çalışıyor. Oldukça zeki bir çocuk Randall. Siyahi olduğu için dışlanıldığını fark etse de başarısından ödün vermiyor. Babasını ve annesini bulmak için çok uğraşlar veriyor ve 1. sezon da Randall'ın babasını tanıyoruz. * Randall, babasının son zamanlarında onunla beraber oluyor ve biyolojik babasını tanıyarak 1. sezona veda ediyor. 2. sezonda Beth ile, Jack'i ve biyolojik babası William'ı onurlandırmak adına bir evlatlık ediniyorlar.

    KATE PEARSON

    Kate, Pearson çiftinin kızları. Kevin ile yanyana büyüdüklerini, hayatlarının her alanında beraber olduklarından bahsetmiştik. Kate ile Rebecca arasındaki probleme değinelim şimdi de: Kate'in çocukken şarkı söylediğini biliyoruz. *2. sezonda gördüğümüz üzere Kate, küçükken okulda sahne alacakken annesinin sesine şahitlik ediyor ve sahne almaktan vazgeçiyor. Bu dramatik olaysa seneler sonra Kate bir barda sahne alırken baş gösteriyor. Annesini suçluyor Kate. Ve belki de annesi ondan daha ince olduğu için psikolojik olarak kendini rahatlatmak istiyor, bilemiyoruz. Kate derken Kate'in kilo problemlerinden bahsetmesek olmaz. Kate kiloları yüzünden sürekli bir bunalım halinde. Hayattaki başarısızlıklarını sürekli kilolarına bağlayan bir karater. Bazen izleyenleri bunaltsa da Tobe'un hayatına girişiyle takıntılarıyla başa çıkmaya başlıyor. Nişanlısı Tobe ise ona gerçekten değer veren bir karakter. *2. sezonda Kate ve Tobe'un "hamile oluşlarına" tanıklık ediyoruz. Aşağıda tatlı sahnemiz mevcut. Bu sımsıcak aile profiline biraz daha eşlik etmek isterseniz, şöyle çok güzel bir playlistimiz var: https://open.spotify.com/user/thisisusofficial/playlist/1WjMpjnCZ7ABH4WP93q8Jd

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.