10 Şarkıdan Oluşan 10 Numara 10 Rap Albümü

10 Şarkıdan Oluşan 10 Numara 10 Rap Albümü
  • 0
    0
    0
    0
  • 10, gündelik hayatımızda sıklıkla karşılaştığımız önemli bir sayı. İncil'e göre bütünlüğü ve sorumluluğu temsil eden; Mayalılara göre bir döngünün tamamlanmasını, yaşamı ve ölümü temsil eden, içinde pozitif bilimlerde önemli olan birim sayıyla, yani 1 ile maddenin ve kaosun sembolü olan 0'ı bulundurduğu için sayıların en mükemmeli kabul edilen 10, günümüzde en çok bir albüm, şarkı veya filmi değerlendirirken skala olarak kullanılıyor. Bu skalaya göre hepsi 10/10 olmasa da, her biri harika ya da gündelik hayatta çok duyduğumuz şekilde 10 numara, 10 rap albümünün sırasız listesi sizlerle. Üstelik hepsi de 10 şarkıdan oluşuyor. Günümüz piyasasında bir albüm için belki de en ideal şarkı miktarı.

    1. 4:44 - Jay Z

    En iyi şarkılar: Marcy Me, 4:44, Kill Jay Z, Smile Geçtiğimiz günlerde 50. doğum gününde Spotify'a tüm diskografisiyle geri dönen Jay Z'nin 2017'de piyasaya sürdüğü 13. albümü 4:44, 47 yaşında bir rapçinin hala kariyerinin en iyi işlerinden birini yapabileceğinin kanıtıydı. 2018 Grammy Ödülleri'ndeki 8 adaylığı da bunu pekiştirir nitelikte.

    2. Yeezus - Kanye West

    En iyi şarkılar: Bound 2, Guilt Trip, New Slaves, Hold My Liquor Kanye'nin 2010'da My Beatiful Dark Twisted Fantasy ile başlayan tanrı kompleksi, 3 yıl sonra Yeezus ile iyice kontrolden çıkıyor. Bozunmuş ve ürkütücü sound'u sebebiyle ilk zamanlarında kritikler tarafından nefret edilse de, dünya bu albümün kusurların bir araya getirdiği bir kusursuzluk olduğunu geç de olsa günümüzde fark etmiş durumda.

    3. Imperial - Denzel Curry

    En iyi şarkılar: ULT, Gook, Knotty Head, If Tomorrow's Not Here Florida'nın enerji dolu Denzel Curry'sinin 2016 çıkışlı albümü Imperial, genç yeteneğin listeleri alt üst eden şarkısı Ultimate'den sonra, 'ben bir şarkıdan ibaret değilim' deme şekliydi. Kesinlikle dinlenmeye değer 10 şarkılık 10 numara bir albüm.

    4. I Don't Like Shit, I Don't Go Outside - Earl Sweatshirt

    En iyi şarkılar: Grief, DNA, Wool, Mantra Mutluyken dinlenilmemesi gereken albümlerden birisi olan IDLSIDGO, Earl'ün kariyerinin depresif kısmına geçtiği ve kendi sound'ını inşa etmeye başladığı albüm. Albüm ismi tüm albümü niteler durumda.

    5. 4 Your Eyez Only - J Cole

    En iyi şarkılar: 4 Your Eyez Only, Change, Immortal, Change 22 yaşında öldürülen arkadaşı James McMillan Jr. için yazdığı, hayatını ve ölümünü ele aldığı bu derin albüm, Cole'un şarkı yazma ve hikâye anlatım yeteneklerini iyiden iyiye kanıtladığı 10 numara bir albüm. Bu yüzden bu listeye girmeye hak kazandı.

    6. CARE FOR ME - Saba

    En iyi şarkılar: BUSY / SIRENS, PROM / KING, CALLIGRAPHY, FIGHTER Soul ve jazz elementlerinin kulaklarınızdan girip tüm vücudunuzu ısıtacağı duygu dolu şarkılar, Saba'nın açlığı ve hırsıyla birleşince ortaya CARE FOR ME gibi harika bir eser ortaya çıkıyor. 2018 yılının hip hop albümleri konuşulurken bu albümün bahsi geçmiyorsa o ortamdan yavaşça uzaklaşın.

    7. The Divine Feminine - Mac Miller

    En iyi şarkılar: God Is Fair, Sexy Nasty, Dang!, We, Cinderella 10 şarkıdan oluşmasına rağmen 53 dakikalık uzunluğuyla dikkat çeken The Divine Feminine, hak ettiği saygıyı görememiş Mac Miller albümlerinden birisi. Soul ve funk prodüksiyonun üzerine aşk ve kadınlarla dolu sözlerini harika işleyerek arkaya yaslanıp dinlerken keyifleneceğiniz tatlı bir albüm ortaya çıkarmış Mac. Huzur içinde uyusun.

    8. Without Warning - Metro Boomin, Offset, 21 Savage

    En iyi şarkılar: Ghostface Killers, Rap Saved Me, Ric Flair Drip, My Choppa Hate Niggas Bir trap klasiği. 3 sanatçının da prime time'larında olduklarını kanıtladıkları, trap sahnesinin en önemli albümlerinden birisi. İlk 4 şarkı bile bu iddiayı ortaya atmaya yeterli.

    9. Illmatic - Nas

    En iyi şarkılar: N.Y. State of Mind, Life's a Bitch, The World Is Yours, One Love Hip hopla en ufak bir ilgisi olan herkesin dinlemesi gereken, Nas'ın yıldızlar geçidi prodüksiyon kadrosu ile çıkardığı ilk stüdyo albümü. Hip hop tarihinin en ikonik şarkılarını içinde bulunduran bu albüm, 1994'te doğu yakası rap sahnesinin tüm dengelerini alt üst etti.

    10. Paid In Full - Eric B. & Rakim

    En iyi şarkılar: My Melody, I Ain’t No Joke, Eric B. Is President, Move The Crowd Hip hop tarihinin en etkili MC'lerinden Rakim'in Eric B. eşliğinde 1987'de çıkardığı ve önündeki 32 yılı şekillendirdiği hip hop tarihinin demirbaşlarından en ağırı. Tüm anlamlarıyla bir klasik.     Kaynakça: 1, 2

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.