2010'larda Çıkmış En İyi 50 Rap Albümü

2010'larda Çıkmış En İyi 50 Rap Albümü
  • 1
    0
    0
    0
  • Geçtiğimiz hafta koca bir 10 yılı, 2010'ları geride bıraktık. Hip hop, gerek satış rakamları gerek listeler gerek medya gerek magazin ve gerek çıkan işlerin kalitesi açısından altın çağını yaşadı 2010'larda. 1990'ların ihtişamının 2000'lerde bir nebze sönmesinden sonra 2010'lar ilaç gibi geldi rap müziğe. Biz de sizin için, geçtiğimiz 10 harika yılda çıkmış en iyi 50 projeyi sırasına göre listeledik. Keyifli okumalar.

    50. Redemption - Jay Rock (2018)

    En iyi şarkılar: For What It's Worth, OSOM, Wow Freestyle Jay Rock, 2015 çıkışlı albümü 90059'dan sonra süregelen 3 yıllık sessizliğini Redemption ile 2018'de bozdu. TDE'nin kıdemli üyelerinden olan Rock, bu güzel albümle 2018'de güzel bir geri dönüş yapmakla kalmayıp, bu listeye de 50. sıradan girmeye hak kazandı.

    49. Culture - Migos (2017)

    En iyi şarkılar: Kelly Price, Get Right Witcha, Bad and Boujee 2016 ve 2017'i kasıp kavuran Migos'un 2017 çıkışlı ikinci stüdyo albümü Culture, çıktığı dönemde listelerde en başı çekmiş ve sesini tüm trap sahnesi ve dünyaya duyurmuştur. Trap müzik denilince bahsi geçmezse olmaz albümlerden bir tanesi.

    48. Wolf - Tyler, the Creator (2013)

    En iyi şarkılar: Rusty, Answer, Colossus Odd Future'ın asi çocuğu Tyler'ın 2. stüdyo albümü Wolf, Tyler'ın müziğindeki şiddeti bir nebze azalttığı ve olgunlaşma yolunda ilk adımını attığı albüm. Böyle dediysek de yine de çok sakin bir şey beklemeyin, 22 yaşındaki Tyler ve tayfasının tüm garip enerjisini hala hissediyoruz bu albümle.

    47. Take Care - Drake (2011)

    En iyi şarkılar: Marvin's Room, The Real Her, Buried Alive Interlude Kanada'nın süper yıldızı Drake'in ikinci stüdyo albümü Take Care, R&B ve rap'in aynı potada eritildiği, Drake'in sesinde açlığını duyabildiğimiz, iyi bir konuk kadrosuna sahip olan gayet başarılı bir albüm.

    46. Control System - Ab-Soul (2012)

    En iyi şarkılar: The Book of Soul, Terrorist Threats, Track Two TDE'nin bir başka üyesi Ab-Soul'un ikinci stüdyo albümü Control System, sanatçının kendisini ve duygularını dinleyiciye saf bir şekilde aktardığı ve kendisini TDE'nin zayıf halkası olarak görenleri yanılttığı harika bir proje.

    45. Barter 6 - Young Thug (2015)

    En iyi şarkılar: With That, Never Had It, Halftime Young Thug'ın 2015 çıkılı mixtape'i Barter 6, çoğu kritik ve dinleyici tarafından sanatçının en iyi işi olarak gösteriliyor. Bu proje, Thug'ın dinleyiciye aktarım stilleri ve harika beat seçimleriyle birlikte tam anlamıyla baştan sona banger.

    44. Acid Rap - Chance the Rapper (2013)

    En iyi şarkılar: Paranoia, Juice, Acid Rain Chance the Rapper'ın 2013 çıkışlı mixtape'i Acid Rap, Kanye'nin öğrencilerinden biri olan Chance'in çıkardığı en kalite kokan işti. Genel anlamda pozitif, keyifli ve bilinçli olan bu mixtape, yaz akşamlarında kesinlikle kulaklıklarınızda olması gereken bir iş.

    43. BetterOffDEAD - Flatbush Zombies (2013)

    En iyi şarkılar: 222, Regular and Complex (GNB), MRAZ Brooklyn’in Flatbush mahallesinden çıkan, biri hariç saykodelik uyuşturuculara ilgili ve güreş kültürüne bayılan 3 arkadaş olan Flatbush Zombies, 2013 çıkışlı mixtape’leri BetterOffDEAD ile tüm ilgileri üzerilerine toplamış ve New York rap pastasından bir dilim de kendilerinin istediklerini herkese göstermişlerdir.

    42. Without Warning - 21 Savage, Offset, Metro Boomin (2017)

    En iyi şarkılar: Ghostface Killers, Rap Saved Me, Ric Flair Drip Trap müziğin en iyi sinerjilerinden birine sahip 21 Savage, Offset ve Metro Boomin üçlüsü, 2017’de Without Warning’i çıkartarak tüm piyasaya güç gösterisi yaptı. Banger üstüne banger bu albümde üç isim de birbirinden parlak performanslar gösterdi. Bir trap kültü.

    41. Mista Thug Isolation - Lil Ugly Mane (2012)

    En iyi şarkılar: Throw Dem Gunz, Slick Rick, Radiation 2012 çıkışlı ve Lil Ugly Mane imzalı Mista Thug Isolation, güney underground sahnesinin öne çıkan işlerinden birisi. Güneyin chopped and screwed stilini, deneysel, karanlık arkaplanlarla ve horrorcore vokalleiyle birleştiren sanatçı, 90’lar güney stilini 2010’ara başarılı bir şekilde adapte etmiştir.

    40. The Water (S) - Mick Jenkins (2014)

    En iyi şarkılar: Jerome, Jazz, The Waters Chicago’nun Mick Jenkins’inin, dinlerken tuvaletinizi getiren 2014 çıkılı mixtape’i The Water (S), bu listeye 40. Sıradan girmeye hak kazandı. Suyu gerçekliğin bir metaforu olarak kullandığı ve su temasını jazz ağırlıklı altyapılarına işlediği huzur verici ve anlamlı bir albüm.

    39. Live.Love.A$AP - A$AP Rocky (2011)

    En iyi şarkılar: Palace, Brand New Guy, Demons A$AP Rocky, 2011 çıkışlı ve kendisine şöhret kapılarını aralayan mixtape’i Live.Love.A$AP ile güney sound’ını, özellikle Houston ve Memphis, doğu yakası stiline saykedelik altyapıları ve kendine has flowları ile başarıyla adapte etti. Clams Casino’nun üstlendiği prodüksiyon, bir mixtape prodüksiyonunun ötesinde.

    38. If You're Reading This It's Too Late - Drake (2015)

    En iyi şarkılar: Now & Forever, Legend, Know Yourself Drake’in 2015’te çıkan ve kendisinin mixtape olarak sınıflandırdığı projesi If You're Reading This It's Too Late, öncesinde anons edilmeden sürpriz olarak piyasaya sürüldü. Kimilerine göre kendisinin en iyi projesi kimilerine göre değil fakat kuşkusuz ki Drake’in R&B modunu bir nebze kapatıp tam rap moduna girdiği tadından yenmez bir iş.

    37. Passion, Pain & Demon Slayin' - Kid Cudi (2016)

    En iyi şarkılar: Frequency, The Guide, Surfin' Hip hop tarihinin en iyi yıllarından biri olan 2016'nın belki de en kıymeti bilinmemiş işlerinden biri olan Passion, Pain & Demon Slayin', Kid Cudi'nin 6. stüdyo albümü. Çektiği sıkıntılar, depresyon ve bağımlılığının da, daha parlak günlerinin de yansıtıldığı bu albüm, kendisinin kataloğunda en özenle prodüksiyonu yapılmış albüm olabilir.

    36. I Don't Like Shit, I Don't Go Outside - Earl Sweatshirt (2015)

    En iyi şarkılar: DNA, Wool, Grief Mutluyken dinlenilmemesi gereken albümlerden birisi olan IDLSIDGO, Earl’ün kariyerinin depresif kısmına geçtiği ve kendi sound’ını inşa etmeye başladığı albüm. Albüm ismi tüm albümü niteler durumda.

    35. ASTROWORLD - Travis Scott (2018)

    En iyi şarkılar: R.I.P. SCREW, NO BYSTANDERS, COFFEE BEAN Travis Scott'ın, çocukluğundan kalma bir anısı olan bir eğlence merkezini, tekrar elleriyle inşa ettiği ve kendi ifadesiyle bir roller coaster'a benzettiği Astroworld, rüya gibi atmosferi ve harika prodüksiyonuyla herkesin gönüllerini fethetti.

    34. Veteran - JPEGMAFIA (2018)

    En iyi şarkılar: Baby I'm Bleeding, Rock N Roll Is Dead, Rainbow Six Eğer JPEGMAFIA'nın tarzını tek bir kelimeyle özetleseydik bu 'garip' olurdu. Deneysel, agresif, komplike ve gürültülü ilk stüdyo albümü Veteran'ın başarısı, rapin müzik türleri arasında farklılıklara en açık tür olduğunu kanıtlar nitelikte.

    33. Oxymoron - ScHoolboy Q (2014)

    En iyi şarkılar: Break the Bank, Studio, Collard Greens TDE'nin en serti ve gangsta'sı Q, üçüncü stüdyo albümü Oxymoron ile sonunda yetenekli ve jenerik bir gangsta rap sanatçısından daha fazlası olduğunu ve iyi bir albüm çıkartabileceğini kanıtladı. Bununla kalmayıp Oxymoron ile ana akıma da yolunu açtı. Man of the Year ve Collard Greens sağolsun.

    32. CARE FOR ME - Saba (2018)

    En iyi şarkılar: BUSY / SIRENS, PROM / KING, CALLIGRAPHY Soul ve jazz elementlerinin kulaklarınızdan girip tüm vücudunuzu ısıtacağı duygu dolu şarkılar, Saba‘nın açlığı ve hırsıyla birleşince ortaya CARE FOR ME gibi harika bir eser ortaya çıkıyor. 2018 yılının hip hop albümleri konuşulurken bu albümün bahsi geçmiyorsa o ortamdan yavaşça uzaklaşın.

    31. Faces - Mac Miller (2014)

    En iyi şarkılar: Rain, New Faces v2, Insomniak Faces, Mac'in 11. ve son mixtape'i. Çoğunluğunu kendisinin aranje ettiği mixtape, saykedelik ve jazz altyapılara sahipken Mac'in kaleminde işlediği karanlık temalar bu prodüksiyona iyi bir uyum sağlıyor.

    30. Big Fish Theory - Vince Staples (2017)

    En iyi şarkılar: Crabs In A Bucket, 745, Yeah Right Norfside'ın yetenekli, renkli ve oldukça gangster karakterlerinden Vince Staples'ın 2017 çıkışlı albümü Big Fish Theory, içinde EDM esintileri taşıyan ama batı yakasının gangster ve hareketli özelliklerinin de taşıyan dinlenilmesi gereken muazzam bir albüm.

    29. We Got It from Here... Thank You 4 Your Service - A Tribe Caled Quest (2016)

    En iyi şarkılar: Kids..., Conrad Tokyo, We The People İlk stüdyo albümünü 1990'da yayınlamış rap grubu A Tribe Called Quest'in 26 yıl sonra büyük bir eksik olan Phife Dawg'ın ölümüne rağmen hala aynı seviyede bir albüm çıkarabileceğini kanıtladığı, Phife Dawg'ın ölmeden önce kaydettiği verseler, Kendrick Lamar, Anderson .Paak gibi yeni nesil isimler ve Andre 3000 gibi bir elit barındıran bu albüm tartışmasız son 10 yılın en iyilerindendi.

    28. 4 Your Eyez Only – J Cole (2016)

    En iyi şarkılar: 4 Your Eyez Only, Change, Immortal 22 yaşında öldürülen arkadaşı James McMillan Jr. için yazdığı, hayatını ve ölümünü ele aldığı bu derin albüm, Cole’un şarkı yazma ve hikâye anlatım yeteneklerini iyiden iyiye kanıtladığı muazzam bir albüm. Bu yüzden bu listeye girmeye hak kazandı.

    27. Bandana - Freddie Gibbs, Madlib (2019)

    En iyi şarkılar: Massage Seats, Education, Palmolive Freddie ve Madlib ikilisinin, rap müzik adına kupkuru geçen 2019'u kutsadığı albüm Bandana, Pinata'nın aksine bu kez Freddie'nin performansıyla öne çıktığı ve Madlib'in daha arkaplanda kaldığı bir albüm oldu. Her zamanki gibi sert ve gangsta işi olan bu albüm, sadece 2019'un değil, tüm 2010'ların en iyi albümlerinden bir tanesi.

    26. Nothing Was The Same - Drake (2013)

    En iyi şarkılar: Tuscan Leather, From Time, Pound Cake / Paris Morton Music 2 R&B, soul ve rapin aynı potada eritildiği, önceki albümlerinde daha hisli ve duygusal olan Drake'in kendinden aşırı emin ve agresif tarzda rap yaptığı 2013 çıkışlı üçüncü stüdyo albümü Nothing Was The Same ile bu listenin ilk yarısını bitiriyoruz.

    25. The Sun's Tirade - Isaiah Rashad (2016)

    En iyi şarkılar: Wat's Wrong, Tity and Dolla, Stuck in the Mud TDE'nin başka bir üyesi Isaiah Rashad'ın The Sun's Tirade'i, depresyonu ve alkol ve madde bağımlılığını, jazz ve soul altyapılarda arkanıza yaslanıp dinleyebileceğiniz ve hazmı kolay bir tarzda sizlere yansıtıyor. 2016'yı güzel yapan albümlerden birisi.

    24. 1999 - Joey Bada$$ (2012)

    En iyi şarkılar: Hardknock, Survival Tactics, Killuminati O zamanlar 17 yaşında olan Joey Bada$$'in ününü yakalamasını sağlayan mixtape'i 1999, 2012 yılında 17 yaşında bir adamın hala doğu yakası boom bap stilini yaşatabileceğini kanıtlar nitelikteydi. Modern doğu yakası klasiği.

    23. TA13OO - Denzel Curry (2018)

    En iyi şarkılar: SIRENS, PERCS, MAD I GOT IT Florida'nın genç yeteneği Denzel Curry'nin 2018 yılında yayınladığı ve kendi içerisinde üç farklı tema içeren TA1300, Denzel'in hem en karanlık hem de en pozitif olduğu işi. Bir Soundcloud rapçisinden ötesi olduğunu iyi bir prodüksiyon ve özenle yazılmış şarkılarıyla göstermiştir bu albümde.

    22. Undun - The Roots (2011)

    En iyi şarkılar: Make My, The OtherSide, Sleep Tıpkı A Tribe Called Quest gibi 90'larda çıkış yapmış ve 2010'larda da aynı kalitede bir albüm çıkarabileceğini Undun ile kanıtlayan The Roots ve Black Thought, bu listeye girmeye hak kazanan veteranlardan.

    21. Blank Face LP - ScHoolboy Q (2016)

    En iyi şarkılar: Groovy Tony / Eddy Kane, Ride Out, JoHn Muir Turuncu dünyadaki en rahatlatıcı rentir fakat bu albümün kapağına kandıktan sonra dinlemeye başladığınızda o kadar da rahatlatıcı olmayacak. Q'nun 2016 tarihli işi Blank Face, sert ve gangster havasıyla size banka soymanın ve suç işlemenin o kadar da kötü bir fikir olmadığını düşündürecek.

    20. Rodeo - Travis Scott (2015)

    En iyi şarkılar: 90210, Oh My Dis Side, Nightcrawler Travis Scott'ın ilk stüdyo albümü Rodeo, uzayda gibi hissettiren karanlık atmosferi, sıfırdan gelen genç Scott'ı anlatan hikayesi ve harika konuk sanatçı performanslarıyla geçtiğimiz 10 yıla damgasını vurmuş albümlerden bir tanesi.

    19. The Life of Pablo - Kanye West (2016)

    En iyi şarkılar: Waves, No More Parties in LA, 30 Hours Kanye West'in kataloğunda belki de en ilginç işi olan The Life of Pablo, sanatçının o ana kadar kariyerinde çıkardığı tüm albümlerin aynı potada eritilmesi gibiydi. West'in en komplike işlerinden bazılarını barındıran bu albüm, listede 19. sırayı hak etti.

    18. Man On The Moon II - Kid Cudi (2010)

    En iyi şarkılar: Mojo So Dope, GHOST!, Mr. Rager Kid Cudi'nin ikinci stüdyo albümü Man On The Moon II'nun, ilk albümü Man On The Moon'un devamı olduğunu işlediği yalnızlık ve depresyon temalarıyla da anlayabiliriz. İlk albümünden bir yıl sonra daha olgun ve daha özgün bir sound'la 2010'da bu albümü çıkarmış ve bu listedeki ikinci skorunu elde etmiştir.

    17. AT.LONG.LAST.A$AP - A$AP Rocky (2015)

    En iyi şarkılar: Wavybone, Pharsyde, Canal St. A$AP Rocky'nin kendine has saykedelik sound'ını tamamen olgunlaştırıp kendi imzası haline getirdiği AT.LONG.LAST.A$AP, 2015 ile birlikte 2010'ların da ilk akla gelen albümlerinden birisi.

    16. 2014 Forest Hills Drive - J. Cole (2014)

    En iyi şarkılar: Love Yourz, January 28th, 03'Adolescence J.Cole'un gençliğini ve bugünlere gelişini anlattığı duygusal, huzur dolu bu albüm kendisinin 2014 çıkışlı 3. stüdyo albümüydü. Albüm ismini J.Cole'un çocukluğunu geçirdiği anne evinin olduğu sokaktan almış. Tartışmasız bu listede son 16'yı hakediyor.

    15. DAMN. - Kendrick Lamar (2017)

    En iyi şarkılar: FEEL., DUCKWORTH., XXX. Kendrick Lamar'ı kritiklerin eleştri oklarının önüne atmış, To Pimp a Butterfly gibi bir klasikten sonra azımsanmış DAMN., çift taraflı bir hikayeye sahip ve bize yüksek seviyede spiritüel bir Kendrick veriyor. Diğer albümlerine benzemese de küçümsenmemesi gereken derin ve başarılı bir proje.

    14. Flower Boy - Tyler, the Creator (2017)

    En iyi şarkılar: See You Again, 911 / Mr. Lonely, Where This Flower Blooms Tyler'ın keskin karakter değişimini gözlemlediğimiz Flower Boy, bize daha huzurlu fakat daha yalnız ve romantik bir Tyler'ı gösteriyor. Sonrasında IGOR ile takip edecek bu duygusal adamın hikayesinin başlangıcı olan Flower Boy kesinlikle bu listedeki yerini hak eden bir albüm.

    13. XXX - Danny Brown (2011)

    En iyi şarkılar: XXX, 30, Outer Space Danny Brown'ın 2011 tarihli mixtape'i XXX, depresyonda ve uyuturucu bağımlısı, hayatı rockstar mantığıyla yaşayan bir adamın hayatına sokuyor bizleri. Brown'ın garip ve high pitch sesinin tonu bile size tüketiilen uyuşturucu miktarını tahmin ettirecektir.

    12. Yeezus - Kanye West (2013)

    En iyi şarkılar: Bound 2, Guilt Trip, New Slaves Kanye‘nin 2010’da My Beatiful Dark Twisted Fantasy ile başlayan tanrı kompleksi, 3 yıl sonra Yeezus ile iyice kontrolden çıkıyor. Bozunmuş ve ürkütücü sound’u sebebiyle ilk zamanlarında kritikler tarafından nefret edilse de, dünya bu albümün kusurların bir araya getirdiği bir kusursuzluk olduğunu geç de olsa günümüzde fark etmiş durumda.

    11. KIDS SEE GHOSTS - KIDS SEE GHOSTS (2018)

    En iyi şarkılar: Feel the Love, Reborn, Cudi Montage G.O.O.D. Music'in 2018 Wyoming serisinin belki de en özel albümü KIDS SEE GHOSTS, ismindeki gibi hayaletler görmüş iki adam Kanye West ve Kid Cudi'nin ortak işi. Yeniden doğuş, akıl hastalıkları ve iyileşme süreçlerini işledikleri bu kısa ama çok şey anlatan albüm, ilk ona girmeden önceki son durağımızdı.

    10. Tetsuo & Youth - Lupe Fiasco (2015)

    En iyi şarkılar: Mural, Dots & Lines, Prisoner 1 & 2 Chicago'lu Lupe Fiasco'nun 5. stüdyo albümü Tetsuo & Youth, sanatçının kataloğunun belki de en duyarlı, ince ruhlu ve bilinç uyandıran albümü. Sanatçının, ucunda hayatı varmışcasına rap yaptığı bu albüm ile 2010'lar listemizin ilk 10'una giriş yapmış olduk.

    9. 4:44 - Jay Z (2017)

    En iyi şarkılar: Marcy Me, 4:44, Kill Jay Z 2019'da 50. doğum gününde Spotify’a tüm diskografisiyle geri dönen Jay Z‘nin 2017’de piyasaya sürdüğü 13. albümü 4:44, 47 yaşında bir rapçinin hala kariyerinin en iyi işlerinden birini yapabileceğinin kanıtıydı. 2018 Grammy Ödülleri’ndeki 8 adaylığı da bunu pekiştirir nitelikte.

    8. 4eva Is A Mighty Long Time - Big K.R.I.T. (2017)

    En iyi şarkılar: Big K.R.I.T., Get Up 2 Come Down, Higher Calling 2010'ların en çok yönlü sanatçılarından biri olan Big K.R.I.T. bu albümüyle her şeyi yapıyor. Rapse rap, nakaratsa nakarat, melodiyse melodi. Albümün jazz ağırlıklı prodüksiyonu ve güney veteranlarıyla dolu konuk kadrosu ise cabası.

    7. DAYTONA - Pusha T (2018)

    En iyi şarkılar: Infrared, The Games We Play, If You Know You Know Kanye West prodüksiyonlu, Pusha T'nin uyuşturucu jargonunu kalemilye dans ettirdiği DAYTONA, şüphesiz ki 2010'ların son çeyreğinde tüm piyasaya damga vurdu. DAYTONA 7 numarada, YUGHCK!

    6. good kid, m.A.A.d city - Kendrick Lamar (2012)

    En iyi şarkılar: The Art of Peer Pressure, Sing About Me, I'm Dying of Thirst, Money Trees Kendrick Lamar'ın ikinci stüdyo albümü good kid, m.A.A.d city, Kendrick'in gençlik günlerini gerek skitleriyle, gerek hala gençlik günlerindeki gibi aç tavrıyla bize harika bir hikaye sunuyor. Dostlarıyla yaptığı illegal işler, gönül işleri ve gündelik sorunlarıyla inşa ettiği bu hikaye şimdiden hip hop kültüründe bir kült olmuş durumda.

    5. Atrocity Exhibition - Danny Brown (2016)

    En iyi şarkılar: Downward Spiral, Really Doe, Ain't It Funny Korku, kuşku, halüsinasyon, tedirginlik ve depresyon. Her terim bu albümü niteleyebilecek nitelikte. Deneysel, karanlık ve ürkünç altyapıları, depresyon ve uyuşturucuyu sesinin her tınısında hissedebildiğimiz Danny Brown'un ustalık eseri Atrocity Exhibition, ilk 5'te olmayı sonuna kadar hak etti.

    4. Some Rap Songs - Earl Sweatshirt (2018)

    En iyi şarkılar: December 24, Azucar, The Mint Bu listeden de anlayabileceğiniz gibi 2018 hip hop için önemli bir yıldı. 2018'in en özeli ise Earl Sweatshirt'ün albümü Some Rap Songs idi. 3 yıllık sessizliğini bozarak geri dönen ve Some Rap Songs'u çıkaran Earl, bir önceki albümü I Don't Like Shit, I Don't Go Outside'dan sonra hala depresif ama bazı şeylerin daha farkında ve olgun döndü. Kafası kadar bozuk altyapıları depresif temayla birlikte harika uyum sağlıyor.

    3. Pinata - Freddie Gibbs, Madlib (2014)

    En iyi şarkılar: High, Thuggin', Real MadGibbs ikilisinin sanat eseri, rejenere Tupac olan Gibbs ile kariyerinin en iyi beat koleksiyonunu bir araya getirmiş Madlib, 2010'ların en iyi 3. albümüne imzalarını attı.

    2. My Beatiful Dark Twisted Fantasy - Kanye West (2010)

    En iyi şarkılar: Devil in a New Dress, Runaway, Gorgeous Kanye West'in tanrı kompleksinin başlangıcı, aynaya baktığında kendisinde gördüğü ihtişamı albümün de prodüksiyonuna yansıttığı, karmaşık ve sürükleyici My Beatiful Dark Twisted Fantasy, tüm görkemiyle listede 2. sıraya yerleşti.

    1. To Pimp a Butterfly - Kendrick Lamar (2015)

    En iyi şarkılar: u, Momma, How Much a Dollar Cost Kanye West, 2010'ların ilk yılında My Beatiful Dark Twisted Fantasy'i çıkardığında, tüm piyasaya bu çıtayı aşmak için tam 10 yıl verdi. Bunu başaran tek albüm ise Kendrick Lamar imzalı To Pimp a Butterfly oldu. 2010'ların en iyi rap albümünün derin anlamı ve hikayesini anlatmaya buradaki bir kaç cümle yetmeyeceği için, albümün detaylı incelemesini buradan okuyabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkürler, listemizin sonuna geldik.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.