Orijinali ile Kıyaslanacak Kalitedeki Glee Şarkıları

Orijinali ile Kıyaslanacak Kalitedeki Glee Şarkıları
  • 1
    0
    0
    0
  • 6 Sezon bizlere birbirinden kaliteli müzikler yorumlayan Glee, zaman zaman şarkıların orjinal halinden daha başarılı aranjelerle karşımıza çıktı. Popüler kültüre hakimiyeti ile tanınan Ryan Murphy'nin yaratıcılığında gerçekleştirilen Glee projesi, sadece televizyon serisi olmakla kalmayıp, BBG tarzı yıldız yaratma projesi ile de bir dönem hayatlarımızda hakimiyetini sürdürmeye devam etti. Her güzel bir hikayenin sonu olduğu gibi, Glee de Cory Monteith'in zamansız aramızdan ayrılması ile birlikte bir sezon daha devam ederek sevenlerine veda etti. Arkasında hayatımıza sadece karakterlerin hikayelerini değil aynı zamanda günümüzde hala dinlenebilecek kaliteye sahip şarkılar da bıraktı. Bunlardan bir kaçına gelin birlikte göz atalım.

    1. Rumor Has It / Someone Like You - Mash Up

    https://youtu.be/sKhymT6OAng Adele'in iki eşsiz şarkısının karışımından gelen bu performans, dinleyen kişide çifte haz etkisi uyandıran bir müzik şöleni adeta. İki farklı şarkının ahenk içerisindeki uyumu için Glee aranjörlerini tebrik etmek gerekiyor.

    2. Run The World

    https://youtu.be/Cht8-UGSrVc İçeriği bu kadar güçlü olan bir şarkının performansı zaten ancak eskiden Beyonce dansçılarından birisi olan Heather Morris'ten beklenirdi. Aslen dansçı olan Haather Morris, dizinin ">Single Ladies şarkısının seslendirildiği bölümde koreografi yardımı için ekibe yardımcı olurken kendisini oyuncu kadrosunun içerisinde buluyor. Ekibe olan adaptasyonu ve sunduğu farklı karakter sayesinde devamında ses eğitimi de alan Morris, kadınlar için neredeyse marş niteliği taşıyan Run The World şarkısını Glee'de seslendiriyor ve ortaya bu festival çıkıyor.

    3. Sexy and I know It

    https://youtu.be/FCg4B8PeXUc Glee'nin zaman zaman ünlü oyuncuları ve şarkıcıları bölümlere hatta sezonlara konuk ettiğini çoğumuz biliyoruz. Ricky Martin'in konuk olduğu bölümdeki Sexy and I Know It performansı ise uzun süre popülerliğini korudu. Bu kadar fazla güzel içeriği aynı sahnede görmek Glee'nin izleyicilerine sunduğu ziyafetlerden birisiydi.

    4. Dream On

    https://youtu.be/3Uy5oGcLQaY Kişisel olarak söylemem gerekiyor ki gelmiş geçmiş en iyi cover ve performanslardan birisi olan Glee'nin bu şarkısının yeri her zaman farklıdır. Şarkının müzik arşivindeki yerinin özelliğinden, ve söyleyen kişilerden birisinin Neil Patrick Harris olmasından kaynaklı ortaya çıkan muhteşem senfoninin etkisi kolay kolay geçmiyor dinleyen üzerinde.

    5. Smooth Criminal

    https://youtu.be/x58qBu6FB6Q Bir başka tadından yenmeyen düet ise Smooth Criminal parçasından geliyor. Şarkı kendi başına insanda inanılmaz duygulara neden olurken, 2Cellos grubunun da şarkıya eşlik etmesi, tüyleri diken diken eden bir performansı ortaya çıkarıyor.

    6. Umbrella & Singining In The Rain / Mash Up

    https://youtu.be/wnDrfyol29Q Birbirinden alakasız bu iki şarkının mükemmel bir uyuma sahip olabileceğini kim tahmin edebilirdi ki? Düete eşlik eden Gwyneth Paltrow'un ise şarkı söyleme ve dans etme yeteneğini keşfediyoruz bu performansta. Ayrıca bu güzel koreografi de Glee'nin bütün koreografilerini hazırlayan ve aynı zamanda Step Up filminin koreografı olan Zachary Woodle'e ait.

    7. Bohemian Rhapsody

    https://youtu.be/dIAnKrJhl98 Tamam, Queen'in üzerine kimse bu eseri mükemmel nitelikte seslendiremez bu konuda kesinlikle hemfikirim fakat burada hazırlanan koreografi, hikaye kurgusu ve Jonathan Groff'un mükemmel performansını es geçersek diziye haksızlık etmiş oluruz. O nedenle arkanıza yaslanıp bu şarkının tadını çıkarabilirsiniz.

    8. Wide Awake

    https://youtu.be/b_tWAC9JtOI Güçlü bir Katty Perry şarkısı olan Wide Awake, Glee yorumu ile çok daha naif ve yumuşak bir versiyonu dinleyici ve izleyicilerinin önüne sunuyor. Şarkının orjinal hali yeteri kadar kendine has olsa da bu versiyonuna da hayır diyebileceğinizi sanmıyorum.

    9. Some Nights

    https://youtu.be/3hkJZfUvnIg Fun grubunu çok sevmeme rağmen bu şarkıyı dinleyeceğim zaman Glee versiyonundan başka dinleyemiyorum. Belki çok sesliliği, belki kulak alışkanlığım bilemiyorum ama şarkının orjinalini aratmadığı kesin. Ayrıca performans içerisinde The Glee Project yıldızlarına da rastlamanız pek mümkün.

    10. Born To Hand Jive

    https://youtu.be/StASsCWGMek Müzikal demişken elbette Grease performanslarından birisini atlamak haksızlık olurdu. Çok fazla söze gerek olduğunu düşünmüyorum, hatta performansın içerisinde küçük tatlı nüanslara dahi denk gelmek mümkün o nedenle keyfinize bakın.

    Bonus: Moves Like A Jagger & Milkshake / Mash Up

    İşte bu kesinlikle her yerde bulamayacağınız ve herkesin bilmediği bir Glee performansıdır. Sebebi ise şarkıdaki seslendiren ve oynayanların The Glee Project ekibindeki yarışmacıların olmasıdır. Bu yarışmadan birinci olan ise Glee dizisinde oynamaya hak kazanmıştır. Glee izlemeyi özlediyseniz bu yarışmaya da göz gezdirmenizi tavsiye ederim.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.