Dibe Vururken Dinleyebileceğiniz 10 Şarkı

Dibe Vururken Dinleyebileceğiniz 10 Şarkı
  • 6
    0
    0
    1
  • İnsanı insan yapan en önemli şeylerden biri ruh halidir. İnsanın ruh hali şekil değiştirdikçe dışarı yansıttığı hal ve tavırlar da değişir. Sürekli farklı uçlarda yaşamak yorucu olduğu kadar hep aynı ruh halinde takılı kalmak da pek iç açıcı bir senaryo sayılmaz. Özellikle içinde bulunduğumuz dönem göz önüne alındığında; moral bozukluğu, depresyon, dibe vurma gibi durumlara daha sık rastlıyoruz. Tüketim toplumu haline gelmenin de bir sonucu olarak herkes mütemadiyen mutsuz bu aralar. Aslına bakarsanız dibe vurmanın çekici bir yanı da var. Dibe vurduğunuz anda gidebileceğiniz tek nokta yukarısı oluyor. Böylece kötü gidişat çizgisini kırmış oluyorsunuz. Böyle söyleyince çok kolay görünse de dibe vururken o anın içinde kısılıp kalana hiç sevimli gelmediğine eminim. Ara sıra dibe vurmak bizi daha güçlü kılar diye düşünüp moral bozmamaya çalışıyoruz. Bu anları minimum hasarla geçirmenizi umut ederek bu buhran kokan anlara eşlik edecek bazı şarkılar seçtim. Neticede müzik ruhun gıdası ve dibe vuran ruhlar daima açtır. 1. Balmorhea- Remembrance: 2. Fikret Kızılok- Bir Harmanım Bu Akşam:

    "Günüm yok güneşim yok Uykum yok düşlerim yok Kın olmuş susuyorum Bir tek sırdaşım yok"

    3.  Snow Patrol- Chasing Cars:

    "I don't know where Confused about how as well Just know that these things Will never change for us at all"

    4. Sertab Erener- Belki De Dönerim:

    "Camları sıkı ört ses olur geceler orman Telefona yakın ol hoş olur arayıp sorman Cemre bi' dökülür dövülür yeni harman Belki de dönerim"

    5.  Winona Oak- Lonely Hearts Club:

    "We're losing in love We're shaking it, shaking it up We're the lonely hearts club We're sleepless and lost"

    6. Barış Manço- Gülpembe:

    "Dudağımda son bir türkü, Gülpembe Hala hep seni söyler, seni çağırır, Gülpembe Gözlerimde son bir umut, Gülpembe Hala hep seni arar, seni bekler Gülpembe"

    7. Parov Stelar- Milla's Dream: 8. Yasemin Mori- Mutsuz Punk:

    "Dayanamaz kalbimin içinden çıkardım Utanmadan dünyaya tepeden bakardım Kimse beni bilmez Bilmez beni kimse ben hep saklandım"

    9. Lauren Daigle- You Say:

    "I keep fighting voices in my mind that say I'm not enough Every single lie that tells me I will never measure up Am I more than just the sum of every high and every low? Remind me once again just who I am, because I need to know"

    10. Gripin- Yalnızlığın Çaresini Bulmuşlar:

    "Ne farkeder Bir sen eksik bir ben fazla Alışmışız mutsuzluğa Mutsuzluğa inanmaya"

    Bonus: Zeynep Casalini- Yas Uykusu

    "Sarsın zaman haykırmadan İçimde sessizce, ağlayan Öfkemden bana geriye kalan, açık yaram Uyanmam lazım bu yas uykusundan"

    Kaynak: 1, 2, 3.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.