Delirmiyorsak Tebrikler: Can Ozan Röportajı

Delirmiyorsak Tebrikler: Can Ozan Röportajı
  • 0
    0
    0
    0
  • Ülkemizdeki genç yeteneklerden biri olan Can Ozan ile küçük bir sohbet gerçekleştirdik. Müzik hayatına nasıl başladığı ve şekillendirdiği, nasıl bu kadar yol katettiğine dair konuştuk.

    adeta uyuşmuş beynin hırsından ama yok inan mutluluğu satın alan. daima neden meşgulsün, hep yaman çelişkiler içinde kafan. bu nedenle zaman kaybettin durmadan  ve içinde unuttuğun biri vardı çocuk kalan. o tükendikçe kaybolup kalırsın ya darmadağın.  anlarsın nedir lazım olan; nedir mühim olan.

                                                Can Ozan - Sor Toprağa

    Müzik hayatına nasıl başladın?
    -12 yaşındaydım. School of Rock (Hababam Rock) diye bir film vardı. Rockçı manyak bir adamın yanlışlıkla ilkokulda bir sınıfa öğretmen olarak atanmasını konu alıyordu. Oradaki figürden ve gitar çalışından çok etkilenmiştim. Evde eski bir klasik gitar vardı. Onunla bayağı vakit geçirmeye başladım. Duman'ın popülerleşmeye başladığı yıllardı. Şarkıları öğrenmeye, çalıp söylemeye başladım.

    İlk şarkını nasıl yazdın?

    -İlk melodimi hatırlıyorum. Eniştem bana Rodrigo'nun Gitar Konçertosunu dinletmişti. Galiba farketmeden ondan araklamışım. :D

    Etkilendiğin müzisyenler kimler?

    -Thom Yorke, Flume, Kaan Tangöze, Chainsmokers, Lamb of God, Bob Dylan, Leonard Cohen, Chet Faker, Teoman, Eminem, Max Martin, Skrillex. Metrobüs gibi doluşturdum ama bu sanatçıların hepsini takıntılı şekilde dinledim. Yaptıkları her şarkıyı o ya da bu şekilde dinlemişimdir.

     
    Şu anki müzik piyasası hakkında neler düşünüyorsun?

    -Müzik piyasası ölü durumda. Satış açısından bakıldığında 20 sene önceki ekonomik büyüklüğün yüzde biri büyüklüğünde sanırım. Avrupa ve Amerika kıtalarında streaming servisleri toplumun geneline yayılmış durumda ve güzel gelirler elde ediliyor. Türkiye'de de bu konuda büyük yatırımlar var. Ama şu anki durum cidden içler acısı.

    Yakın bir tarihte konser var mı?

    -Hayır :(

     
    Yeni şarkılar var mı?

    -Elbette :) Deniz Tekin'le yaptığımız üçüncü şarkı bu hafta internete düşer. Ayrıca Sedef Sebüktekin ve Damla Eker ile de şarkılar yapıyoruz. Bir dahaki ay onlar da çıkacak.

    Çalışmak istediğin müzisyenler var mı? Varsa kimler?

    -Ezhel, Veyasin (Hey Douglas), Educatedear gibi insanlarla çalışmayı çok isterim.

     
    İleride müzikle alakalı planların var mı?

    -Tonla var tabi...

     
    Son olarak, müzik yapmak isteyen insanlara önerilerin nelerdir?

    -Öneri falan yok bam bam bam!


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.