Haftanın Albüm Önerisi: The Lumineers-Cleopatra

Haftanın Albüm Önerisi: The Lumineers-Cleopatra
  • 0
    0
    0
    0
  • ''Çünkü bu şehri terk etmezsek bir daha asla başaramayabiliriz.'' (The Lumineers - Sleep On The Floor) Bu haftaki albüm önerimiz Amerikalı indie folk müzik grubu The Lumineers'ın ikinci albümü olan Cleopatra. Wesley Schultz ve Yeremiah Fraites tarafından 2005'te kurulan grup tam olarak popülaritesini 'Billboard Hot 100'de 3 numaraya yükselmeyi başaran ve aslında çoğumuzu da bu grupla tanıştıran şarkı "Ho Hey" ile yakaladı. 2012 yılında çıkardıkları, grupla adaş olan 'The Lumineers' adlı ilk albümle büyük bir hayran kitlesine ulaşan ve platin plak kazanmayı başaran grup aynı başarıyı 'Cleopatra' adlı albümleriyle de yakalamayı amaçlamıştı. Nitekim öyle de oldu. 8 Nisan 2016'da grubun 'Cleopatra' albümü yayınlandı. Albüm hippi tarzda şarkıları, kısa bir film edasıyla, birbiriyle iç içe senaryolarla bağlı müzik klipleriyle fazlaca ilgi çekmeyi başardı. Albüm 2017'nin En İyi Rock Albümü Dalında Billboard Müzik Ödülü'ne aday gösterildi. Albümde başta Sleep On The Floor, Angela, Ophelia, Cleopatra olmak üzere 15 şarkı bulunmakta.
    • Albümden ilk olarak 5 Şubat 2016'da Ophelia şarkısı yayınlandı.
    Müzik eleştirmenlerinden karışık eleştiriler alan şarkının müzik videosu Isaac Ravishankara tarafından yönetildi ve 70 milyondan fazla görüntülenme elde etti. Ophelia; William Shakespeare'in oyunu Hamlet'ten Danimarkalı genç soylu bir kadın karakter.

    "Oh, Ophelia, aklımdasın bir uyuşturucu gibi,

    Oh, Ophelia, cennet aşık olan bir aptala yardım eder."

    (The Lumineers - Ophelia)

    • İkinci olarak albümle aynı adı taşıyan şarkı Cleopatra 25 Mart 2016'da yayınlandı.
    Şarkının esin kaynağı, Schultz'un Gürcistan Cumhuriyeti'nde tanıştığı bir taksi şoförü olduğu söyleniyordu. Bunun üzerine The Lumineers, bir Facebook gönderisiyle bu konuya açıklık getirdi, şarkının arka planını ve bunun ne anlama geldiğini açıkladı;
    ''Hikayemiz kadın bir taksi şoförü hakkındaki gerçek hikayeden ilham alındı. Kadın daha gençken erkek arkadaşından evlenme teklifi alır ama kadının babası ölmüştür ve kafasındaki bu acıdır, bu yüzden erkek arkadaşına bir cevap vermez. Böylece erkek arkadaşı kasabayı terk eder ve bir daha geri dönmez. O, kadının en büyük aşkıdır ve hatta o gittikten sonra geriye kalan tek şeyin kalması için adamın ayak izlerinin olduğu yeri yıkamaz.''
    • Üçüncü olarak 1 Nisan 2016'da yayınlanan şarkı Angela oldu.
    Şarkının adı Wesley Schultz'ın eski kız arkadaşının isminden geliyor. Bazılarına göre ise Angela biri değil bir fikirdir, bir kaçış ve benliğini hatırlama fikri...
    "Eninde sonunda ev, Eninde sonunda ev. Boş bir otel odası, içinde kaybolmuşsun, içinde kaybolmuşum. Angela, dizlerimde, aitim, inanıyorum." (The Lumineers - Angela)
    • Dördüncü olarak albümüm en ses getiren şarkısı 'Sleep On The Floor' da 16 kasım 2016'da yayınlandı.
    73 milyondan fazla görüntülenme alan müzik videosunda grubun genel olarak yansıtmaya çalıştığı 'Kaçış Fikri' tekrardan karşımıza çıkıyor.
    "Dışarıya baktığımızda gökyüzünü bile göremiyoruz. Kirayı nasıl ödeyeceğiz. Bunlar ailen mi? Ya da iş zor muydu hayatım? Havada asılı kalmak, böyle yaşamak istemiyorum." (The Lumineers - Sleep On The Floor)

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.