26. İstanbul Caz Festivali’nde Keşfedebileceğiniz 5 Yetenek

26. İstanbul Caz Festivali’nde Keşfedebileceğiniz 5 Yetenek
  • 1
    0
    0
    0
  • Birbirinden renkli müzisyenlere ev sahipliği yapan, Caza Dokunan Eller temalı 26. İstanbul Caz Festivali’nde keşfedebileceğiniz 5 yeteneği sizler için derledik. 13 Nisan Cumartesi günü biletleri satışa çıkacak festivale damgasını vuracak bu yetenekleri kaçırmayın deriz!
    Jose James Presents: Lean On Me’
    Karakteristik müziğini caz, R&B ve hip-hop unsurları etrafında ören besteci ve vokal José James, Bill Withers’a adadığı projesi Lean on Me ile 26. İstanbul Caz Festivali’ne geliyor. José James geçtiğimiz yıl yayımladığı Lean on Me albümünü, Bill Withers’ın 80. yaş gününe ithaf etti ve efsanevi müzisyenin 12 unutulmaz parçasını seslendirdi. José James - LovelyDay ft. LalahHathaway: Ayrıca José James’in en büyük hayallerinden biri, üzerinde sekiz yıldır çalıştığı ve hikâyesi New York’ta geçen polisiye romanını tamamlamak.
    Jacob Collier
    Kendi odasından yayımladığı YouTube videolarıyla dünyaya açılan ve bir internet fenomeni haline gelen Y Jenerasyonu dehası Jacob Collier, 26. İstanbul Caz Festivali’nin bu yılki yıldızlarından. Jacob Collier 2016’da kendi çabalarıyla yayımladığı, bestelerinden yapımcılığına kadar her şeyi kendi üstlendiği albümü In My Room ile iki Grammy kazandı. Albümden yayımladığı ilk parça olan Hideaway’i dinlemek için Jacob’ın odasına bağlanıyoruz:
    Melanie De Biasio
    Caz, blues ve soul melodilerini ustalıkla harmanlayan Belçikalı caz şarkıcısı, söz yazarı, besteci ve multi-enstrümantalist Mélanie de Biasio, karakteristik vokaliyle 26. İstanbul Caz Festivali sahnesinde. Mélanie de Biasio, büyük ilgi gören ilk iki albümü BlackenedCities ve No Deal’dan sonra üçüncü albümü Lilies ile caz dünyasındaki varlığını güçlendirdi. De Biasio’nun, içindeki en derin korkulara adadığı bu albümün ana fikri, sanatçının 2004’te yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle sesini hiç kullanamadığı bir yıl boyunca yaptığı çalışmalara dayanıyor. İç dünyasını müziğinde özgürce paylaşan bu tutkulu vokale kulak verin. Mélanie de Biasio, “Your Freedom is the End Of Me” adlı parçasının videosunda yönetmen kimliğiyle de karşımızdaydı.
    CyrilleAimee
    CyrilleAimée’nin ışıltılı ve hareketli vokali yaz günlerine çok yakışıyor. Move On: A Sondheim Adventure adlı son albümünü bu yıl yayınlayan şarkıcı tüm renkleriyle bu yaz 26. İstanbul Caz Festivali sahnesinde. CyrilleAimée, “Down” adlı parçasını Brooklyn’deki evinde New Orleans’ı hayal ederek yazdı ve birkaç ay sonra oraya taşındı. Bu hayalini şarkı sözlerinde kendisi de anlatmış. CyrilleAimée ve Diego Figueiredo ikilisinden harika bir “Just the Two of Us” yorumu:
    Makaya McCraven
    Caz ve elektronik müzik arasındaki sınırları bulanıklaştıran yapımcı, besteci ve davulcu Makaya McCraven kendine has buluşlarıyla “ses kolajcısı” lakabı yakıştırılan, on parmağında on marifet bu deha. Şikago müzik sahnesinin günümüzdeki en ele avuca sığmaz isimlerinden Makaya McCrave, sevenleri için 2015’te yayımladığı In the Moment, caz müziği açısından bir devrim niteliği taşıyor ve şimdiden yeni nesil caz müziğine ilham veren kilometre taşları arasında sayılıyor. Makaya McCraven-In The Moment Full Album:

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.