iOS 12 Güncellemesi Damga Vurmaya Geliyor!

iOS 12 Güncellemesi Damga Vurmaya Geliyor!
  • 0
    0
    0
    0
  • Apple'ın her yıl yayınladığı büyük güncelleme silsilesinin son hedefi iOS 12 olacak ve konseptlere göre de bu sefer güzel özelliklere sahip olacağız gibi görünüyor. Apple yeni konsept olarak iOS 12 ile Apple kullanıcılarını karşısına çok farklı ve inovatif şekilde çıkmayı planlıyor. Bu güncellemede Apple köklü değişikliklerini ana ekran ve kilit ekranı, kamera, ses çubuğu, uygulama çubuğu ve misafir modu gibi özelliklere değinerek yapıyor.

    Ana ekran ve Kilit Ekranı

    Ana ekrandan başlayarak bu konseptte iOS 12'nin uygulama adları olmadan nasıl temiz olabileceğini gösteriyor. Kilitleme ekranında olduğu gibi, kullanıcılar hava durumu ve daha fazlası için çentikten aşağı doğru hızlıca kaydırabilecekler. Ayrıca, kullanıcılar belirli uygulamaları isteğe bağlı olarak da kilitleyebilecekler.

    Ses Bildirim Çubuğu

    Kullanıcıların bir diğer istediği özellik ise, iOS'taki ses seviyesi kontrolünü yönetmenin daha iyi bir yolu olmasıydı. Bu konsept Ses Çubuğu'nu "ses seviyesini değiştirmek için daha iyi bir yol" olarak tanıtıyor. Ekranın sağ veya sol kenarlarından aktive edilebilecekmiş gibi görünen bir arayüz geliştirmesi dışında, bu özellik hakkında fazla bir ayrıntı yok.

    Misafir Modu

    Face ID ile yaşanan birkaç hayal kırıklığı, Dokunmatik Kimlik'in aksine birden fazla kişiyi desteklemiyor olmasıydı. Yeni geliştirilen Misafir Modu bu sorunu çözecek gib duruyor ve acil durumlarda olduğu kadar gündelik kullanım için de kullanışlı olması öngörülüyor.  

    Uygulama Çubuğu

    Apple'ın mevcuttaki çoklu görev düzeninden nereye geçebileceği konusunda keskin bir fikir olarak göze çarpıyor. Pop-up uygulama çubuğunu açmak için 3D Dokunmatik ve hızlıca hareketleri kullanmaya benzer bir yöntemle ekranın sağından sola doğru hızlıca kaydırarak açılan menü gayet kullanışlı görünüyor. Apple kullanıcılarını her zaman kullanıcı memnuniyetini en yukarda tutabilmeyi çok iyi başarıyor. Sizce gelecek olan iOS 12 güncellemesinde daha farklı neler olmalı?

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.