24 Milyon Dolarlık Turnuva ''The International 8'' Başlıyor!

24 Milyon Dolarlık Turnuva ''The International 8'' Başlıyor!
  • 0
    0
    0
    0
  • Dota 2'nin en büyük sahnesi ve espor dünyasının en fazla kazandıran, bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan ''The International''a iki gün uzaklıktayız. Yıl boyunca birçok zorlu elemeden geçen, toplamda 18 takım Kanada'nın Vancouver şehrinde 24 milyon doları aşkın bir para ödülü ve Dota 2'nin en büyüğü olmak için mücadele verecek. Turnuvada Valve, TI7'dan alışık olduğumuz bir eleme sistemini kullanacak. 9'ar takımdan oluşan iki grup bir lig biçiminde ilerleyecek. Her iki grubun da sonuncuları turnuvaya erken veda ederken; 1-4.sıradakiler ''Kazananlar Grubu''nda, 4-8.sıradakiler ise ''Kaybedenler Grubu''nda eleme maçlarına devam edecek.

    Grup Aşaması: Ağustos 15-18

    Rogers Arena'nın dışında oynanacak maçlarda (muhtemelen oyuncuların otelinde) her iki grupta da tüm takımlar birbiriyle maç yapacak. ''Best of Two'' şeklinde oynanacak maçlarda; her iki maçı da kazanan taraf 2 puan alırken, beraberlikte iki takıma da birer puan verilecek. Grup sonuncuları Rogers Arena'ya adım atamadan elenecek olsa da, 24 Milyon Dolarlık ödülden kendilerine ufak bir pay alacaklar. Valve tüm yıl uğraşıp turnuvaya katılan hiçbir takımı eli boş göndermeyecek. Grup aşaması bittikten sonra, Rogers Arena'nın düzenlenmesi ve takımların son 16 maçları için hazırlanması adına bir günlük bir ara verilecek.

    Son 16 Maçları ve Finaller: Ağustos 20-25

    Bir günlük aradan sonra kalan takımlar bir ''çift eleme'' sistemi ile karşı karşıya gelecek. Üç aşamadan oluşan ''Kazananlar Grubu'' maçları ve altı aşamadan oluşan ''Kaybedenler Grubu'' maçları. Bu aşamadaki tüm maçlar ''Best of Three'' formatında oynanacak. ''Kaybedenler Grubu''nda ise işler kızışacak. Kazananlar grubundan herhangi bir maç kaybeden takımlar yoluna ''Kaybedenler grubu''nda devam edecek. Kaybedenler grubunda her maç elenme tehlikesi ile karşı karşı olan takımların kimi zaman çılgın taktikler veya değişik stratejiler kullanmaları gerekecek. Özellikle Kaybedenler grubunun ilk aşamasındaki maçlar çok keyifli geçecek. ''Best of One'' formatında oynanacak maçlarda harika anlara tanıklık edeceğimizden şüphemiz yok. Kaybedenler grubunun diğer aşamalarında ise maçlar, büyük finale dek ''Best of Three'' formatında devam edecek. Ağustos 25'te oynanacak Büyük Final'de ''Kazananlar grubu''nun ve ''Kaybedenler Grubu''nun galipleri karşılaşacak. Toplam beş maç üzerinden değerlendirilecek karşılaşmada kaybedenler grubunun bir dezavantajı olmayacak. İki takımda 0-0'lık bir skorla maça başlayacak. Kazanan taraf ise evine 10 milyon dolar daha varlıklı ve dünya şampiyonu unvanı ile dönecek.
    The International 8 ile ilgili tüm haberler, maç skorları ve turnuvada yaşanan harika anları kaçırmak istemiyorsanız bizi takipte kalın. Hepinize iyi oyunlar!

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.