Apple Watch EKG Ölçümü Özelliği Ülkemize Geliyor

Apple Watch EKG Ölçümü Özelliği Ülkemize Geliyor
  • 0
    0
    0
    0
  • Apple Watch’ların sevilen özelliği haftaya ülkemizde!

     
    2018 yılı Eylül ayında hayatımıza giren EKG özellikli Apple Watch Series 4, teknoloji ve sağlık dünyasındaki taşları yerinden oynatmıştı. Saat üzerinde yer alan elektrotlar aracılığıyla, hastaneye giderek çekildiğiniz EKG, artık kolumuzdaki minicik bir cihazda çekilebiliyordu. Bu yıl güncellenen saat modeli, EKG özelliğini korudu ve böylelikle piyasada portatif EKG cihazı sayısı arttı. 2018’in Eylül’ünden bu yana birçok ülkede aktif olarak kullanılan EKG özelliği, maalesef yasal süreçlerden ötürü ülkemize gelememişti. Ancak Apple, bu hafta içi yayınladığı bir dizi açıklama ile önümüzdeki hafta gelecek yeni güncelleme ile Apple Watch Series 4 ve Apple Watch Series 5 cihazlarına EKG özelliğini, Yeni Zelanda, Şili ve Türkiye’ye getireceğini açıkladı. [gallery columns="2" size="full" ids="242835,242837"]
    Gelecek güncelleme sadece EKG uygulamasını getirip bu özelliği aktive etmeyecek. Apple Watch Series 1 ile hali hazırda desteklenen, optik kalp sensörlerinden yararlanan, arka planda çalışarak kullanıcının kalp ritmini kontrol ederek atriyal fibrilasyon olabilecek düzensiz kalp ritmini saptayıp uyardığı Düzensiz Ritim Bildirimi’ni de kullanabileceğiz.
    Peki teknoloji tutkunlarının oldukça heyecanlı bir şekilde beklediği EKG uygulaması nasıl oluyor da hayat kurtarabiliyor? Apple Watch Series 4 ve Apple Watch Series 5’lerin kristal arka yüzünde ve Digital Crown’unda yerleşik olarak bulunan elektrotlar, EKG uygulaması ile birlikte çalışarak, kullanıcıların EKG’lerini çekmeye yarıyor. Kullanıcı saat bileğindeyken Digital Crown’a dokunmasıyla tamamlanan devre, kalp üzerinden geçen elektrik sinyalleriyle ölçümü tamamlıyor. 30 saniyede elde edilen kalp ritmi, atriyal fibrilasyon, sinüs ritmi, düşük veya yüksek kalp atış hızı veya belirsiz şeklinde sınıflandırılıyor. Tüm kayıtlar, ilişkili sınıflandırmalar ve belirtilen tüm semptomlar iPhone’daki Sağlık uygulamasında güvenli bir biçimde saklanıyor. Kullanıcılar sonuçları içeren PDF belgesini ise doktorlarıyla paylaşabiliyor.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.