IFA 2018: Vestel Venüs Z30 Duyuruldu

IFA 2018: Vestel Venüs Z30 Duyuruldu
  • 0
    0
    0
    0
  • Geçtiğimiz günlerde Vestelin IFA 2018'de duyurmuş olduğu Vestel Venüs Z30 oldukça ilgi gördü. Sizler için hazırladığımız bu yazımızda Vestel Venüs Z30 ile ilgili teknik özellikler ve görüşlerimizi bulabilirsiniz.

    Vestel Venus Z30 özellikleri

    Vestel Venus Z30, işlemci kısmında 8 çekirdekli MediaTek 6763T işlemcisi kullanıyor. Bu işemci 2.5GHz frekansına sahip. Telefon 4GB RAM kapasitesi ve 64GB dahili hafıza ile geliyor. Z30'da MicroSD kart girişi de bulunuyor. Ekran kısmında 6.18 inç boyutlu, 19:9 görüntü oranına sahip FHD+ (1080x2246) ekran bulunuyor. Ayrıca 6.18 inçlik bu ekranı darbelere karşı dayanıklı Gorilla Glass 3 koruyor. Vestel Venus Z30 oldukça ince ve şık bir tasarıma sahip, metal çerçeve ve cam arka kapak ile 7.9 mm kalınlık ve 168 gr ağırlığa sahip. Vestel Venus Z30 kamera kısmında 16 ve 2 megapiksellik çift kameraya sahip. 2 megapiksel olan kamera bokeh efekti ve derinlik vermek için kullanılıyor. Vestel Venus Z30'un ön tarafında ise yüz tanıma özelliğine sahip ve yine arka kamera gibi bokeh efekti verebilen 16 megapiksellik bir kameraya sahip.

    Vestel Venus Z30 Hakkındaki Görüşlerimiz

    Çentikli ekran, yüz tanıma ve yapay zekaya sahip kamerasıyla oldukça dikkat çeken Vestel Venus Z30 oldukça şık olan cam arka kapak ile gerçekten klas bir telefon olmuş. Metal çerçeve ile bu şıklık pekiştirilmiş. Jak girişi olmayan Vestel Venus Z30, şarj girişinden ekstra bir aparat yardımıyla kulaklığı kullanabileceğimiz şekilde tasarlanmış. Vestelin jak girişi olmayan telefonlar kervanına katılması pek hoşumuza gitmedi açıkcası ancak yeni trend bu şekilde olduğu için pek bir şey diyemiyoruz. Android Oreo 8.1 ile gelen Vestel Venus Z30 4GB RAM kullanmış, şu sıra çoğu yeni telefonda gördüğümüz 4GB RAM MediaTek 6763T işlemci ile birlikte güzel bir performans verecek gibi duruyor. Ekranın IPS FHD olması dikkamizi çekti son zamanlarda neredeyse her telefonda AMOLED ekran kullanılırken vestel IPS ile güzel bir gerçeklik yakalamış ekranda. Genel olarak baktığımız zaman telefon eğer fiyatı da absürt olmadığı sürece alınabilir bir telefon olarak listelerde yerini alabilir.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.