2018 Yılının Afiş Tasarımlarıyla Göz Dolduran 10 Filmi

2018 Yılının Afiş Tasarımlarıyla Göz Dolduran 10 Filmi
  • 1
    0
    0
    0
  • Film afişleri, bir filmle ilk temaslarımızdan biri olması sebebiyle aslında sinema ve sinemacılık sektöründe büyük bir önem taşır. Biz seyircilerin bir filme ilk bakışı ve ilk izlenimlerimizin oluşmasını sağlar. Afişi zekice tasarlanmış bir film, sinema salonlarına adımımızı attığımız ilk anda 1-0 öne geçer. Filmin konusu, kurgusu, oyuncuları ve yönetmeni gibi bir çok konuda fikir veren afişler, sinemanın olmazsa olmazlarındandır. Her ne kadar ülkemizde yapımcıların tekeline girmiş bir sektör haline gelmiş ve genel olarak filmde yer alan bütün oyuncuların kafalarının büyükten küçüğe sıralanmasıyla sonuçlanan afiş tasarımları görsek de zekice kurgulanmış ve izleyiciyi yormayan tasarımlar görmek de mümkün. Biz de bakmaya doyamadığımız, afiş tasarımlarıyla göz dolduran 10 filmi sizler için derledik.  

    1. The Favourite

    Yorgos Lanthimos! Bize yine söylenecek tek söz bırakmayan yönetmenin son filmi olan The Favourite'nin afişi, gerek kullanılan renkler gerekse açılar ve kompozisyon düzeni olarak göz dolduruyor. Yönetmenin diğer filmlerinin afişlerine de bakmanızı tavsiye ediyoruz. The Lobster ve Killing the Sacred Deer afişleri de Lanthimos'a bir kez daha hayran olmamızın sebeplerinden biri değil diyemeyiz.

    2. The Oldman and the Gun

    The Old Man And The Gun filminin afişi de sade olduğu kadar verdiği kalıcı hisle bizi içine almayı başaran bir tasarım. Tasarımcının doluluk-boşluk oranını güzel bir şekilde işlediği tasarım, bizden de tam not almayı başardı.

    3. Ahlat Ağacı

    Ethem Onur Bilgiç tarafından tasarlanan Nuri Bilge Ceylan filmi Ahlat Ağacı'nın bu afişi,  arka plandaki fırça darbeleri ve renkleriyle mükemmel bir görsel şölen sunmasından ziyade bizlerde oluşturduğu derin merak ve filme yaptığı göndermelerle tek kelimeyle "Film afişi nasıl tasarlanmalı?" dersi veriyor.

    4. Monrovia, Indiana

    Monrovia, Indiana da afiş tasarımıyla 2018 yılında adından söz ettiren bir yapım olmuştu.

    5. Kelebekler

    Tolga Karaçelik'in yönetmenliğini üstlendiği absürt filmi Kelebekler, kendisi kadar absürt afiş tasarımı ve kullanılan cesur renk seçimiyle ülkemizde ortaya konulmuş iyi işlerdendi.

    6. Can You Ever Forgive Me

    Can You Ever Forgive Me yine filmini en iyi şekilde temsil eden tasarımlardan bir tanesi. Yazı fontlarındaki tutarlılığından, görsellerin kullanımına kadar şapka çıkarılacak bir iş demek yanlış olmaz.

    7. Deadpool 2

    Listeye bir süper kahraman filmi eklemesek eksik kalırdı. Hele ki bu film Deadpool 2 olmasaydı Kaptan Deadpool bizi asla affetmezdi.

    8. Vice

    Vice filminin bu afişi ise afişlerde ünlü oyuncular kullanmadan sadece soyutlamalarıyla bile iyi bir iş yapılmasının olası olduğunun kanıtı niteliğinde. Afişte kullanılan sarı-siyah dengesi bize her ne kadar Kill-Bill'i hatırlatsa da bu filmde o kadar vahşet görmeyeceğimiz kesin.

    9. Hal

    Bu afişe baktığımızda sanırım aklımızda tek bir cümle yankılanıyor. Mies van Der Rohe'nin de dediği gibi: Less is more! (Az çoktur!)

    10. Isle of Dogs

    Listeyi bir animasyon filmiyle kapatırken karmaşık bir afiş tasarımıyla baş başa bırakıyoruz sizleri. Her ne kadar kompozisyon tasarımlarında boşlukların önemini vurgulasak da karmaşıklıktan bir düzen yaratmak hiç kolay iş değildir. Wes Anderson imzalı Isle of Dogs da bu durumun örneklerinden yalnızca biri.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.