Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu

Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu
  • 1
    0
    0
    0
  • J.K Rowling'in yarattığı hemen hepimizin çocukluğumuzu süsleyen muhteşem fantastik dünya Harry Potter serisinin geçtiği kurgusal mekan Hogwarts'ı ve binalarını gelin birlikte inceleyelim. "Draco Dormiens Nunquam Titillandus" yani "Uyuyan Bir Ejderhayı Asla Gıdıklama" Hogwarts'ın sloganıdır. Okul dönemin en güçlü 4 büyücüsü tarafından (Godric Gryffindor, Helga Hufflepuff, Rowena Ravenclaw ve Salazar Slytherin) İngiltere'de kurulmuştur. Okul 4 binaya ayrılır ve binaların isimleri kurucuların soyadlarını taşır. Öğrenciler okula peronunda sihirli bir duvardan geçerek Hogwarts Express ile gelirler. Yedi senelik eğitim hayatına başlayacak öğrenciler bina seçimi için Seçmen Şapka'nın yolunu tutarlar. Eski zamanlarda kurucular öğrencilerini kendileri seçerlerdi ancak 3 kurucu ölünce Godric tek başına seçimde zorlanmaya başladı ve kendisi ölmeden önce bir şapkayı sihirledi, beyin yerleştirdi ve seçimleri yapması için görevlendirdi. Şapka sene başındaki törende yeni gelen öğrencilerin kafasına takılır ve yeteneklerine göre 4 binadan birine seçer, bu seçim bir kere olur ve değişmez.(Şapkanın tercihini sadece Harry Potter değiştirebilmiştir, Harry'i Slytherin'e göndermeyi düşünen şapka onun isteğiyle Gryffindor'a yönelmiştir.) Şimdi yazının başında bahsettiğimiz okulun 4 binasını ve özelliklerini inceleyelim. Tabi önce seçmen şapkanın şarkısını hatırlayalım; Seni Gryffindor’a yollarım belki, Zamanla olursun aslanın teki, Yiğittir orada kalan çocuklar, Hepsinin yüreği, nah, mangal kadar. Belki de düşersin Hufflepuff’a Haksızlığı hemen kaldırıp rafa Adalet uğruna savaş verirsin Her yere mutluluk götürmek için. Ravenclaw kısmetin belki, Oradakilerin hiç çıkmaz sesi, Mantıktır onlarca önemli olan, Öyle kurtulurlar tüm sorunlardan. Düşersin belki de Slytherin’e sen, Bir başkadır sanki oraya giden, Amaçları için neler yapmazlar Açıklasam bitmez sabaha kadar.

    Gryffindor

    Kurucu: Godric Gryffindor Başkan: Biçim Değiştirme Profesörü ve Müdür Yardımcısı Minerva Mcgonagall Arma: Kırmızı alan üstüne altın sarısı aslan. Hayalet: Neredeyse Kafasız Nick Özellikleri: Cesaret ve kahramanlık.

    Hufflepuff

    Kurucu: Helga Hufflepuff Başkan: Profesör Pomona Sprout Arma: Sarı bir alanın üstünde siyah porsuk. Hayalet: Şişman Keşiş Özellikleri: Çalışkanlık, disiplin ve sadakât.

    Ravenclaw

    Kurucu: Rowena Ravenclaw Başkan: Profesör Filius Flitwick Arma: Gök mavisi bir alanın üstünde bronz bir kartal. Hayalet: Gri Leydi Özellikleri:  Zeka, bilgi ve erdem.

    Slytherin

    Kurucu: Salazar Slytherin. Başkan: Profesör Horace Slughorn. Arma: Yeşil alanın üstünde gümüş bir yılan. Hayalet: Kanlı Baron Özellikleri: Hırs, kurnazlık, liderlik ve safkanlık.   Şimdi bu güzel sihir okulunda öğretilen derslere ve öğretmenlere bakalım;
    • Biçim Değiştirme: Profesör McGonagall
    • Karanlık Sanatlara Karşı Savunma: Dersin öğretmeni sürekli değişmiştir. Quirrell, Gilderoy Lockhart, Remus Lupin, Alastor Moody, Dolores Umbridge, Snape ve Amycus Carrow
    • Aritmansi: Profesör Vector
    • Sihirli Yaratıkların Bakımı: Hagrid
    • Kehanet:  Profesör Trelawney ve At Adam Firenze
    • Bitkibilim: Profesör Sprout
    • Sihir Tarihi: Profesör Binns
    • Muggle Araştırmaları: Profesör Charity Burbage
    • İksirler: Profesör Snape ve Horace Slughorn
    • Astronomi: Profesör Sinistra
    • Tılsım:  Profesör Filius Flitwick
    • Uçuş Dersleri:  Profesör Madam Hooch
    Yazımızın sonuna geldik. Kim bilir belki bir gün pencereden içeri ayağında mektup taşıyan bir baykuş girer. :)  

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.