Marvel’ın En Zeki 10 Süper Kahramanı

Marvel’ın En Zeki 10 Süper Kahramanı
  • 1
    0
    0
    0
  • Süper kahramanlar, sahip oldukları güçlerle Dünya’yı kurtarmayı kendilerine görev edinirler. Çeşitli yollarla kazandıkları bu güçler sayesinde insan üstü özellik kazanan bu kahramanlar, güçlerini insanlığın yararına kullanırlar. Bu tür karakterlerin sahip olduğu güçler fiziksel olabildiği gibi büyülü ve mistik kaynaklı da olabilir. Bilgi de bir güçtür. Özellikle Marvel açısından bu oldukça geçerlidir. Marvel’ın hikayelerinde bazı kozmik olayların kahramanlara zarar verememesinin en belirgin sebebi bilimin gücüdür. Fiziksel gücün yeterli olmadığı durumlarda bilimin sayesinde pek çok kez Dünya kurtulmuştur. Ayrıca devasa boyutlardaki tehditlere karşılık olarak da fiziksel güç etkili olmamış, bunun yerine büyük beyinler etkili olmuştur. Biz de sizin için Marvel’ın en zeki 10 karakterini listeledik. Baştan söyleyelim listeye sadece Marvel’ın en zeki süper kahramanları dahil. En az süper kahramanlar kadar zeki olan Marvel’ın kötüleri listeye dahil değil.

    10 – Peter Parker

    Hepimizin çok sevdiği, bazılarımızın ilk tanıştığı süper kahraman olan Spider-Man ya da gerçek kimliğiyle Peter Parker, listemizin 10. basamağında. Genelde espri tavırları ve akrobasi yetenekleriyle bilinen Parker, bu yetenekleri yanında oldukça da zeki bir karakter. Üstelik örümcek güçlerinden önce de bu zekaya sahipti. Öyle ki örümcek güçlerini kazandıktan sonra bu zekasını ağ atıcısını yapmak için de kullandı. Öğrencilik hayatı boyunca tam bir kitap kurdu olan Parker, ilerleyen zamanlarda zekasını Parker Parçacıkları’nın hayata geçirilmesinde de kullandı. Parker’ın adını verdiği bu parçacıklar evrenin sürekli genleşmesine bağlı kararsız bir enerji formuydu ve Alpha adlı kahramanın yaratılmasında öncülük etti. Öyle ki Parker bu parçacıkları seyreltmek için uzaylı teknolojisini kullanmış ve şehri büyük bir felaketten de kurtarmıştı.

    9 – Amadeus Cho

    Listemizin sıradaki elemanı genç Hulk, Amadeus Cho. Her ne kadar çoğu kişi Bruce Banner’ın Marvel’ın tek yeşil devi olarak bilse de Banner’dan başka devasa yeşil devler de mevcut. Amadeus Cho’da onlardan biri ve belki en önemlisi. Marvel’ın hali hazırda bulunan çizgi roman karakterlerini farklı isimlere dönüştürmesi ve bu sayede yeni bir Dünya kurması bilinen bir şey. Jane Foster’ın Thor, X-23’ün Wolverine’in olarak görüldüğü yeni Dünya’da Amadeus Cho’da yeni Hulk olarak karşımıza çıkıyor. Cho, yeşil deve dönüşmek gibi fiziksel güce dayalı yeteneği yanında oldukça da zeki bir karakter. Bazı hikayelerde Bruce Banner’ın yancı karakteri olarak karşımıza çıkan Cho, entelektüel bir karaktere sahip olmasının yanı sıra devasa bir beyne sahip. Kötü karakterleri hem zihinsel hem de fiziksel olarak yerle bir edebilen Cho, zekasını taktiksel alanda oldukça işlevsel bir biçimde kullanabiliyor. Karmaşık bilimsel problemlere hızlı ve etkili bir şekilde çözüm bulabilen Cho, zamanında “usta”sı olan Bruce Banner’ı bile kontrol etmeyi başardı ve Banner’ın vücudunda tüm gama radyasyonunu kendisine çekmenin yolunu buldu.

    8 – Charles Xavier

    X-Men’in ikonik lideri Charles Xavier’ın bu listede olmaması düşünülemezdi herhalde. Listenin 8. sırasında bulunan Charles Xavier, güçlü bir telepat olmasının yanında oldukça da zeki bir karakter. Genetik, biyofizik, psikoloji ve psikiyatri gibi farklı bilim dallarıyla oldukça ilgili olan Xavier, aynı zamanda Cerebro ve Danger Room’un da mucidi konumunda. Xavier’ın beyni o kadar kıymetli ki Red Skull, o öldükten Xavier’ın beynini çaldı. Kendi öğrencisi olan Cyclops’un Xavier’ı öldürmesinden sonra Xavier’ın beynini ele geçiren Red Skull, profesörün beynini kendi beyni ile birleştirdi. Bu sayede Xavier’ın zekasıyla telepati gücünü elde etmeyi amaçladı. Avengers ve X-Men ekibinini harekete geçiren bu olay, Xavier’ın beyninin ne kadar değerli olduğunu da gösterdi.

    7 – Henry McCoy

    Listenin bir sonraki basamağında bir başka X-Men üyesi yer alıyor. Beast olarak bilinen Henry McCoy, her ne kadar korkunç bir canavar gibi görünse de devasa bir beyne sahip. Bilimin varlığına ve her sorunun çözümü olduğuna inanan Beast, aynı zamanda oldukça entelektüel. Kendi mutant fizyolojisi üzerinde yaptığı deneyler ve gözlemler McCoy’un ne kadar bilime yatkın olduğunu gösteriyor. Üstelik genç mutantlar adına yaptığı zaman manipülasyonları da bunun bir diğer göstergesi. X-Men ile Inhumans arasında büyük bir sorun teşkil eden Terrigen Cloud için gerekli çözümün bulunması adına McCoy’un görevlendirilmesi de onun araştırma ve gözlem yeteneklerine duyulan güvenin göstergesi. Her ne kadar istenilen bir çözüm bulamasa da McCoy, bu iş için en uygun kişi.

    6 – Bruce Banner

    Listenin 6. sırasında birkaç alt basamaktaki genç Hulk’ın ustası Bruce Banner bulunuyor. Banner, Hulk kimliğiyle fiziksel olarak Dünya’nın en tehlikeli yaratıklarından biri olduğu kadar zekasıyla da öne çıkan bir bilim adamı. Bilim çalışmaları sırasında talihsiz bir kaza geçirip gama ışınlarına maruz kalan Banner, genlerindeki değişim sebebiyle Hulk’a dönüşmüş ve istemeyerek de olsa pek çok yıkıma sebep olmuştu. Tabii ki öfkeden beslenen Hulk’ı kontrol etmek mümkün değildi. Banner da kendi içinde yaşadığı buhrana sebep olan Hulk’ı kontrol altına almak için bilime başvurdu. Yaptığı bu araştırmalar sayesinde gama ışınları adına bir uzman olarak kabul edilen Banner’ın en büyük korkusu kendi benliğinde taşıdığı Hulk’tan başkası değildi. Bu korkusu Hulk’ı kontrol altında tuttuğunda bile devam etti.  Civil War II serisinde Hawkeye’in okuyla yaşama veda eden Banner, artık Hulk ile başa çıkamayacağını düşündüğü için bunu Hawkeye’den bizzat istemişti.

    5 – T’Challa

    MCU’nun Avengers: Civil War filmiyle tanıştığı ve önümüzdeki senelerde kendi solo filmine sahip olacak olan T’Challa ya da diğer adıyla Black Panther listemizin 5. basamağında. Muhtemelen kendi solo filminde daha yakından tanıyacağımız T’Challa’nın kralı olduğu Wakanda, teknolojik açıdan oldukça gelişmiş bir ülke. Vibranium sayesinde bilimde oldukça ilerleyen Wakanda, ütopik ülke kavramının en öneml, göstergelerinden biri ve bilim alanında Dünya’nın oldukça ilerisinde. Böyle bir ülkenin kralı olmak kolay değil. T’Challa da hem dövüş sanatlarında hem de bilim alanında aldığı eğitim sayesinde bu ünvana düşünülebilecek yegane karakter. Wakanda’nın insan uygarlığı zirvesinde sürekli olarak kalması, T’Challa’nın stratejileri sayesinde. T’Challa’nın sahip olduğu metal bilimi ülkedeki Vibranium’un doğru kullanılmasındaki en önemli sebep. Bunun için de oldukça zeki olmalısınız, değil mi?

    4 – Tony Stark

    Tony Stark, Marvel’ın milyarder, ukala, çapkın kahramanlarından biri. Ancak Stark’ın zekası da yabana atılacak türden değil. Öyle ki Stark’ı kahraman yapan en önemli silahı zekası. Herhangi mistik bir güce ya da mutant genlerine sahip değil fakat Marvel’ın en önemli kahramanlarından biri. Mühendislik ve fizik alanında o kadar gelişmiş bir zekaya sahip ki kendisini kahraman yapan zırhı inşa etti. Üstelik bununla da kalmadı, ürettiği zırhı her geçen gün daha da geliştirdi. Tabii Stark’ın bu kadar başarılı bir mühendis olmasında serveti de büyük bir etken ancak yine de elindeki olanakları şekillendirmek için zeka olmazsa olmazlardan. Stark bu zekasını taktiksel alanda da kullanabilen bir karakter. Bu da onu bir lider olarak öne çıkarıyor. Gelişen teknolojiyi her zaman yakından takip eden, zaman zaman da teknolojinin gelişmesinde bir öncü olan Stark, gelişmiş zihni sayesinde birden fazla sorunla aynı anda mücadele edebiliyor.

    3 – Hank Pym

    Listemizin sıradaki ismi birden fazla kahraman kimliğiyle çizgi romanlarda kendine yer bulmuş bir karakter. Goliath, Ant-Man,Yellowjacket ve Giant-Man Pym’in süper kahraman kişiliklerini oluşturuyor. Çılgınca gelmiş olabilir ve bu kesinlikle doğru. Ancak bu çılgınlık Pym’in devasa zekası sonucu olarak ortaya çıkmış bir şey. Robotik, sibernetik, biyokimya, entomoloji gibi bilimsel disiplinler üzerinde çalışan Pym, bir süreden sonra bazı problemlere maruz kaldı. Çoklu kişilik bozukluğu ve klinik depresyon gibi psikolojik sorunlarla mücadele eden Pym, bir dahi olmanın olumsuz sonuçlarıyla tanışmış oldu. Ayrıca Pym’in bu sorunları, mucidi olduğu Ultron’u da doğrudan etkiledi. İnsanlık için kendi beyin dalgalarından Ultron adındaki yapay zekayı yaratan Pym, ne yazık ki hasara uğrayan beyin dalgaları sebebiyle Ultron’un bir cani olmasına yol açtı. Zavallı adam.

    2 – Reed Richards

    Zirve ortağında Marvel’ın en ünlü kahraman ekiplerinden Fantastic Four’un lideri Reed Richards yer alıyor. Richards vücudunu lastik gibi uzatabiliyor ancak bu yeteneği biraz geri planda kalıyor. Çünkü Richards’ın ön plandaki özelliği devasa zekası. Marvel’a göre Dünya’nın en zeki insanlarından biri olarak gösterilen Richards, çok sayıda bilimsel disiplinde uzman. Marvel Evreni üzerinde pek çok etkiye sahip buluşun altında da onun imzası bulunuyor. Üstüne üstlük bu zekasını Fantastic Four’a liderlik ederek de kullanan Richards, sadece Dünya üzerinde değil uzayda da pek çok araştırmalara imza atmış bir isim. Galactus gibi devasa bir yaratığı alt etmek kolay değil. Ancak Richards gibi bir dehaya sahipseniz bu imkansız bir şey olmaktan çıkıyor. Bu kadar büyük bir zekaya bir de mutasyon eklenince Richards, Marvel’ın en önemli karakterleri arasında kendine yer buluyor.

    1 – Lunella Lafayette

    Geldik listemizin zirvesine. Listenin bir numarasında önceki karakterlerden yaşça küçük bir isim yer alıyor. Bir 4. sınıf öğrencisi olan Lunella Lafayette ya da diğer bir deyişle Moon Girl... Lafayette’in en zeki 4. sınıf öğrencisi olması dışında bir başka havalı özelliği de 20 metrelik bir T-Rex ile vücut değiştirebilmesi. Yaşına göre oldukça büyük olan beyni, onu Marvel’ın en zeki karakteri yapıyor. Lafayette’in zekası ilk olarak Bruce Banner’ın tasarladığı bir bulmacayı çözmesiyle ortaya çıktı. Üstelik Lafayatte’e kadar o bulmaca çözümsüz olarak nitelendiriliyordu. Hiç zorlanmadan bulmacayı çözen Lafayette, bu dehasını süper kahramanların işlerine yardımcı olarak kullanıyor. Çözülemeyen problemlerin ya da kötü adamlarla savaşmanın en büyük anahtarı olarak matematiği gören Lafayette, bu tarz işlerde matematiği kullanarak harikalar yaratıyor. Ayrıca kendisi resmi olan Marvel’ın açıkladığı en zeki karakterler listesinin de zirvesinde.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.