Defenders, Avengers’dan Daha Üstündür

Defenders, Avengers’dan Daha Üstündür
  • 0
    0
    0
    0
  • Bu yazımızda Marvel’in sinematik dünyadaki iki ekibi olan Defenders ve Avengers’ı karşılaştıracağız. Yazım tamamen eğlence amaçlı olup cahil cesareti formatı ile karşılaştıracağım. Bu yazının geçerliliği veya ciddiyeti yoktur. İyi okumalar dilerim.

    1. Defenders ekibinin sayısal üstünlüğe ihtiyacı yoktur.

    Çünkü birbirini tamamlayan çok iyi 4 kişiden oluşan bu ekip kafa karıştırmıyor ve grubun geri kalan elemanları şu an ne yapıyor düşüncesi oluşturmuyor. Fakat Avengers öyle mi? Iron Man kapışırken "Hulk neredeydi, Thor buradayken bunlar ne yapıyordu?" gibi düşüncelerle bizi yormuyorlar. Azlar, özler ve çok güçlüler.

    2. Havalı araçlara gerek duymuyorlar.

    Öyle Quinjetmiş, motormuş, araçmış hiç ihtiyaçları yok. Bir yerlere gidebilmek için ya koşarlar ya da metroya binerler tıpkı normal insanlar gibi, bizden biri gibi. İçimizden biri gibi olan bu ekip metroyla kötü adam dövmeye giderken söyler misiniz hangimizin içi hoş olmadı ki?

    3. Abartı ahlak yasaları yoktur.

    Gerektiği yerde gerektiği kadar insanları umursarlar. "Ben adam öldürmem." diyen Daredevil bile yeri gelmiş Nobu’yu çatıdan aşağıya fırlatmıştır. Hatta yeri gelmiş koca binaları bile havaya uçurmuşlardır ki buna da değineceğim. Aynı zamanda Jessica Jones’un evsiz adamdan bira çalması bence o kadar da yadırganacak ve aşağılanacak bir hareket değildi. Göz hakkı denen bir şey var sonuçta.

    4. Havalı kostümlere ihtiyaçları yoktur.

    Daredevil hariç, onun kostümü çok havalı. Fakat söyler misiniz sevgili okurlar yeri geldiğinde bu adam bile kafasına atkı takıp adam dövmemiş miydi? Koca bir sezonda kafasında siyah bandana ile dolaşmamış mıydı? Kurşun geçirmez Luke bile sadece bir sweat ile ortalıkta gezinirken pelerinmiş, kalkanmış kim ihtiyaç duyar ki?

    5. Bina patlatacaklarsa bunu bilerek yaparlar.

    "Avengers gibi, yanlışlıkla şehri havaya uçuralım, binaları istemeden patlatalım, insanların içinde kavgaya tutuşalım, havalı olalım." gibi tavırları yok. Peşinen insanların olmadığı yerde kapışıp işlerini bitirip koca binayı da kimseye zarar vermeden gerekirse kendileri de içindeyken patlatabilecek cesaretteler. Bu ekip, Avengers’tan daha profesyonel.

    6. Öyle havalı üslere ihtiyaçları yok.

    Gerekirse bir Çin lokantasında paralarını verip oturup yemek yiyip doğru düzgün planlarını yapıyorlar. "Hiç öyle genel merkezimiz olsun, birbirimize düşelim." tavırları yok. Bu ekibin, mekan takıntısı yok. Her zaman millet için çalışan milletin adamları oldular.

    7. Zenginleri öyle züppe ve havalı değil.

    Gayet usulünde çalışan insanlara önem veren, onlara gerçekten yardım eden koca yürekli Iron Fist de milyarder, Tony Stark da. Fakat bakın, Iron Fist işine bakıyor, halkına bakıyor, yediden yetmişe herkese önem verip onları dinliyor. Tony gibi insanları ikinci plana itip kendine düşman çıkarmıyorlar. Sonuç olarak Defenders her açıdan Avengers'dan üstündür dersek eğer oldukça cahilce ve anlamsız bir tartışma yaratmış oluruz. Açıkçası bundan sonra seri haline getirmeyi planladığımız bu tarz içerikler ilerleyen dönemlerde karşınıza bolca çıkacaktır. Kendinizi bunu hazır edin. 

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.