Oynaması Keyifli Olan PlayStation 1 İçin 5 Platform Oyunu

Oynaması Keyifli Olan PlayStation 1 İçin 5 Platform Oyunu
  • 0
    0
    0
    0
  • PlayStation'ın çıkışı hiç şüphesiz üç boyutlu oyunculuğun gelişmesi adına çok büyük bir adımdı. Konsolun çıkışından sonra geliştirilen kontrolcüler ile birlikte beşinci nesil tabir-i caiz ise başlamıştı. 32-bit ve 64-bit'lerin havalarda uçuştuğu beşinci nesil bizlere birbirlerinden güzel oyunlar armağan etti. PlayStation 1'de kütüphanesi bakımından olukça dolu dolu bir konsolu. İşte biz de bu listemizde devrim konsolun oynanışı zevkli platform oyunlarını sıraladık.
    • Rayman (1995)
    Ubisoft'un kolsuz bacaksız karakterinin sahalara çıktığı ilk yıllar! O yıllar es geçilmeyecek bir gerçek var ki bir oyun türü olarak platform, oldukça popülerdi ve seviliyordu. Rayman'de bu türe karşı olan sevginin ve ilginin pekişmesini sağladı. Ayrıca 44 oyunluk dev bir külliyat doğacağını kim tahmin edebilirdi ki? 2017'de Rayman Legends: Definitive Edition adıyla Nintendo Switch'e remastered edilmesi haricinden kendisinden haber almasak da dört gözle yeni Rayman işleri beklediğimizi belirtmemiz gerekli.
    • Ape Escape (1999)
    Eğer eski tip bir PlayStation konrolcüsüne sahipseniz Ape Escape oynayamıyordunuz. Çünkü oyunun mekanikleri sizi şimdi alışmış olduğunuz kontrolcü kullanımına zorluyordu. Sağ analog ile etrafta gezerken sol analoğunuz ile yaptığınız hamlelere bağlı olarak etrafta koşuşturan maymunları yakalıyordunuz. Elbette! Oyun, isminin hakkını verecekti. Maymunların yakalandığında görülen animasyonları, döneminin sınırları zorlayıcı fakat bir o kadarda keyifli oynanış mekanikleri 1999'da bir çok kişiye "Tamam bu son maymun avı" dedirtip daha çokça kez avlattırıp konsol başına kitlemiş olmalı.
    • Tomba! (1997)
    Batı versiyonunda Tomba, Japonya versiyonunda Tombi adıyla bildiğimiz pembe saçlı, yeşil şortlu karakterimizin 7 kötü domuza karşı verdiği masalsı tatlı sert mücadeleyi bu listeye koymasak olmazdı. Bir platform oyununa rağmen sizlere verilen yan görevler, bunları yaptığınızda sizi bol bol puan, eşya ve statü gibi elementlerle ödüllendirmesi apayrı bir keyifti. Her Tomba oyuncusunun hatırlayacağı ağaçta acıkan maymuna muz getirdiğimiz görevin sonunda "Animal Dash" özelliğini açmamız ve karakterimizin resmen bir tazı gibi koşusunu seyretmemizin keyifsiz olduğunu nasıl iddia edebilirsiniz? Ya da domuz olan düşmanlarınızı def etme yönteminiz, onların üstüne atlayıp "HIĞAA" diye fırlatıp atması, buna da mı keyifsiz diyeceksiniz gerçekten?
    • Spyro: The Dragon (1998)
    "Spyro: Reignited Trilogy" adıyla yeniden yapılıp güncel konsollara gelişini zaten bu haberimizde anlatmıştık. Sızıntının ardından gelen resmî açıklamanın ardından gelen tepkileri de siz tahmin edin! Ejderha oluşumuzla birlikte kısıtlı uçabilme daha doğrusu süzülebilme yeteneğimiz, düşmanlarımızı def etmek için püskürttüğümüz ateşimiz ve elbette patır patır koşup sağa sola toslamamız ile akıllara kazınan mor karakterimiz Spyro, beşinci neslin en eğlenceli platform oyunlarından biriydi.
    • Crash Bandicoot (1996)
    Biz bir "PlayStation'un En'leri" listesinde Crash Bandicoot'un olmazsa olmayacağına inanıyoruz. Çünkü seviye tasarımlarıyla, üç boyutlu platform oyunlarına ön ayak olmasıyla, oynanışıyla, Crash'in o yarı saf yarı kurnaz karakteriyle uzun lafın kısasıyla her şeyiyle PlayStation konsoluna damga vuran bir isim olmayı başardı. Zıpla, kutu kır, meyve topla ve bir sonraki bölüm. Kulağa sürekli aynı şeyleri yapıyormuşsunuz gibi gelse de seviye tasarımlarıyla oyun keyfinizi her daim üste tutmayı başarıyor. Peki sizce PlayStation 1'e ve hatta beşinci nesle çıkmış oynaması da güzel olan platform oyunları nelerdir? Yazmayı ihmal etmeyin.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.