Dünya Kupası Heyecanınızı İkiye Katlayacak FIFA Müzikleri

Dünya Kupası Heyecanınızı İkiye Katlayacak FIFA Müzikleri
  • 0
    0
    0
    0
  • Dünya Kupası'na sayılı günler kala tüm spor severleri tarif edilemez bir heyecan sardı. Electronic Arts serisinin ''futbol'' dediğimizde aklımıza gelen efsane serisi FIFA da bu heyecanımızı atmak için başvurduğumuz oyunlardan biri. 22 senelik seri, bizi her senenin sonbahar aylarında heyecanlandırmayı başardı. Bu 22 senelik süreçte FIFA oyunlarında öyle şarkılar kullanıldı ki bunları duyar duymaz kendini yeşil sahalarda hayal etmemek elde değil. Biz de Dünya Kupası'na günler kala heyecanınızı ikiye katlayacak bu şarkıları sizler için derledik.

    FMLYBND - Come Alive (FIFA 15)

    Kaliforniya çıkışlı FMLYBND, indie ve elektronik müziği özgün bir şekilde harmanlayan bir grup. Grubun ''Come Alive'' isimli şarkısı FIFA 15 oyun müziklerinde kullanılmıştı.

    American Authors - Hit It (FIFA 14)

    Hit It parçası ile kendilerine FIFA 14 oyun müziklerinde yer bulan American Authors, Boston çıkışlı bir alternatif rock grubu. Kendileri bizlere zıplaya zıplaya FIFA oynamayı öğretmişti.
    Blur - Song 2 (FIFA: Road to World Cup 98) FIFA serisinin belki de en efsane şarkısı diyebiliriz Song 2 için. Çoğumuzun ilk FIFA oyunu olan FIFA: Road to World Cup 98'in giriş ekranında çalan ''Song 2''yu bir kere duyunca bir daha unutmak gerçekten imkansız.

    Avicii - The Nights (FIFA 15)

    Geçtiğimiz Nisan ayında kaybettiğimiz DJ Avicii, hayatta iken sayısız hit şarkıya imza atmıştı. Yüksek tempolu, enerji dolu şarkılarından biri olan ''The Nights'' da FIFA 15 oyun müzikleri arasında kullanılmıştı.

    John Newman - Love Me Again (FIFA 14)

    John Newman'ın 2013 senesinde çıkardığı hit single'ı ''Love Me Again'', FIFA 14 oyun müzikleri arasında yerini almıştı. Şarkı aynı zamanda ''BRIT En İyi Single Ödülü'' ve ''BRIT En İyi Klip Ödülü''ne aday gösterilmişti.

    MGMT - Kids (FIFA 09)

    Brooklyn, New York temelli müzik grubu MGMT, Kids parçası ile kendisine FIFA 09 oyun müziklerinde yer bulmuştu. Arkadaki ıslık melodisini duyar duymaz şarkıyı hatırlayacaksınız :)

    Apollo 440 - Stop The Rock (FIFA 2000)

    Nostaljik FIFA müziklerinden birisi olan ''Stop The Rock'', İngiliz elektronik pop grubu Apollo 440'a ait. Şarkı FIFA 2000'in giriş ekranında ve oyun içerisinde kullanılmıştı.

    The Ceasers - Jerk It Out (FIFA 2004)

    The Ceaser grubunun unutulmaz şarkılarından birisi olan ''Jerk It Out'' FIFA 2004 oyun müziklerinde kullanılmıştı. Electronic Arts şarkıyı çok sevdiğini tahmin ediyoruz. Çünkü şirket, 2003 yapımı snowboard oyunu olan SSX 3'de de yine bu şarkıyı kullanmıştı.

    Fatboy Slim - Rockafeller Skank (FIFA 99)

    Eski FIFA'ların akıllardan çıkmayan müzikleri arasına giren ''Rockafeller Skank'' FIFA 99 oyun müziklerinde yer almıştı. 1998 yapımı şarkı ayrıca ''Yılın Uluslararası Hit'i Dalında Danimarka Müzik Ödülü''ne aday gösterilmişti.

    Teddybears Sthlm ft. Mad Cobra - Cobrastyle (FIFA 06)

    Teddybears ve Mad Cobra'nın iş birliği yaptığı Cobrastyle reggae ile pop müziğin karıştılırdığı çok hoş bir parça. FIFA 06'da kullanılan şarkının nakaratı pek bir dile dolanan cinsten. -------------------------------------------------------------------------

    Bonus:

    maNga - Bir Kadın Çizeceksin (FIFA 06)

    FIFA oyunlarında kullanılan iki Türkçe şarkıdan birisi olan ''Bir Kadın Çizeceksin'', maNga grubunun da çıkış şarkılarından birisiydi. Üzerinden hemen hemen 15 sene geçmesine rağmen şarkının sözleri hala hepimizin ezberindedir :)

    Athena - Tam Zamanı Şimdi (FIFA 06)

    FIFA serisinde kullanılan diğer bir şarkı olan ''Tam Zamanı Şimdi'' Athena grubunun imzasını taşıyor. Grubun 2000 çıkışlı ''Ska'' albümünde yer alan parça, tam bir marş havasına sahip. FIFA 06'ya da çok yakışmıştı.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.