Fallout Evrenindeki 5 Tehlikeli Yaratık

Fallout Evrenindeki 5 Tehlikeli Yaratık
  • 0
    0
    0
    0
  • Fallout evreninde yaşamak zordur evet... Kendi çıkarları için ruhsuzlaşan insanlar, politikacılar, radyasyon, bilim insanları, yetersiz kaynaklar, yıkılmış yapıtlar ve barındırdığı yaratıklar. Gelin bugün, bu yaratıklardan birkaçına yakından bakıp, izleyeceğimiz taktikleri tartışalım.

    5- Cazador

    Tarantula ve arı karışımı olan bu yaratıklar Doktor Borous tarafından, Big MT’de yaratıldı. Daha sonra bir şekilde bulundukları laboratuvardan kaçan bu yaratıklar Mojave çölünde terör estirmeye başladı. Sarı-turuncu kanatları ile kendini belli eden Cazador’lar, sizi sokmaları halinde ani fiziksel hasar vererek canınızın %40’ını götürebilecek kapasidedir. Ayrıyetten zehirli olduklarını da hatırlatılım. Hızlı ve rotasız hareket eden Cazador’ları vurmak zor, ancak VATS bunun için var! Kanatları nişan almanız durumunda hareketlerinde büyük bir oranda kısıtlanma göreceksiniz. Kendinize güvenmediğiniz durumlarda yakın dövüşten kaçının. Genellikle ikili veya beşli gruplar halinde gezen Cazador’ları fark ettiğinizde, kimi zaman ortalarına mini nuke atmaktan çekinmeyin. Mojave çölünde genellikle kanyonlarda görünen Cazador’lar önlem alınması gereken yaratıklardan, öyle ki oyunda küçük bir yerleşim yerini talan etmişlikleri bile var. *Bonus: Cazador Böcekleri Gerçek Hayatta da Aramızda Birkaç yıl önce San Antonio’da, oldukça Cazador’lara benzeyen böcek türü keşfedildi. Siz onları kışkırtmadıkca pasif hareketler sergileyen bu böcek türü, sokması halinde silah vurmuşa döndürür aman diyelim!

    4- Feral Ghoul

    Aşırı radyasyona maruz kalan insanların başkalaşım geçirmiş halidir Ghoul’lar. Ancak Feral (Vahşi) olanlar tamamen düşünce yetilerini kaybetmiş adeta bir zombi gibi saldırgan hareketler gösterir. Kırılgan olan bu yaratıklar, mesafeyi koruduğunuz müddetçe pek bir zorluk yaşatmazlar. Ama grup halindelerse ve siz de dar bir alandaysanız Stimpak’lerinizi tekrar kontrol etmekte fayda var. Genellikle yeraltı gibi serin yerleri tercih eden Feral Ghoul'lar, bu zevklerinden ötürü ''Işıktan korkuyorlar, sıcağa gelemiyorlar...'' gibi söylemlere maruz kalmışlardır. Tabi bu durum bilim insanı Isabella Proud'un araştırmalarıyla yalanlanmıştır. Ayrıca vücut ısıları bulunmadığı için sıcaktan kaçmaları pek mümkün değil. Öfke patlaması yaşar gibi size saldıran Feral Ghoul'lar, saldırı esnasında ellerini kullanırlar. İlk üç Fallout oyununda hareketleri sınırlı olan bu yaratıklar 4. oyunda sonra daha fazla atletik olup, daha tehlikeli olmuşlardır. Birden fazla türü bulunur. Örneğin Glowing One'lar radyoaktif patlamalar yaratır ve aşırı derece de radyasyon yayar. Gruplar halinde bulunan bu yaratıklardan ilk önce hangisini aradan çıkartmak istediğinizi dikkatlice seçiniz.

    3- Centaur

    Şimdi bir kazan düşünün, içine; insan, kedi, köpek ve daha birçok hayvan atılıyor, ardından da üstüne biraz FEV (Forced Evolutionary Virus) serpiştiriliyor. Sonrasında da gözlerimizi kaçırmak isteyeceğimiz bu grotesk yaratık ortaya çıkıyor. İlk iki oyununda gayet tehlikeli olan bu yaratık Fallout 3 ve New Vegas'ta biraz törpülendiği bariz ortada. İlk iki oyun için konuşmak gerekirse; gayet sağlam can barı, yakından radyasyon etkili agresif saldırıları hafife alınmamalıdır. Fallout 3 ve NV içinse uzaktan radyasyon etkili menzilli saldırları, yakın saldırları ve yine fena olmayan bir can barları vardır. Ancak yavaştırlar, bu da yakın saldırlardan kolayca kaçabilmenizi sağlar.

    2- Super Mutant ve Nightkin

    Super Mutant'lar kısaca mutantlaşmış insanlardır ve evet başrol yine FEV (Forced Evolutionary Virus)'dir. Richard Grey tarafından denek insanlara verilen FEV, bugün bildiğimiz ve öldürmek için ecel teri döktüğümüz bu mutantları yaratır. Super Mutants genellikle sarı, gri ve yeşil ciltleri vadır. İnsan üstü güce ve dayanıklılığa sahiptirler. FEV sayesinde hücrelerinin hızlı rejenerasyonu, onları yarı ölümsüz yapar, hastalıklara karşı da genellikle bağışıklık kazandırır. Tabi FEV'in yan etkisi olarak da zihinsel geriliğe sahiptirler. Hatta çoğu düşünmeden insanları veya diğer canlıları öldürmeye programlıdır. Kimilerinde kısırlık da görülür. Yakın, uzak, patlayıcı gibi silahlar kullanabilirler. Toplu halde gezmeleri onları daha da tehlikeli yapar. Ama eğer tek görürseniz saldırmadan önce gidin bir konuşun, genellikle agresif eylemlerde bulunmaz. Nightkin'ler ise Super Mutant'lardan üstün olmaları için yaratıldı. Daha üstün zırh ve silah erişimlerine sahiptiler. Ve bir de Stealth Boy'a. Fazla Stealth Boy kullanımı kalıcı olarak ciltlerindeki pigmenti, yeşilden soğuk maviye çevirdi. Saldırılarını genellikle gizli gerçekleştirir, siz fark etmeden yanınıza yaklaşarak ilk hamleyi onlar kullanabilir. Tabi aşırı Stealth Boy kullanımının bir yan etkisi olmalı, ki onlar için birden fazla diyebiliriz. Kalıcı zihin geriliği dışında aşırı agresif ve paranoyaklık görülebilir. Marcus'un dediğine göre bunun sebebi görünmekten nefret etmeleri. Eğer Stealth Boy etkisinde değil iseler onlarla göz göze gelmekten çekinin çünkü uzun süre onlara bakmak öfkelenmelerine yol açar.

    1- Deathclaw

    Fallout ve tehlikeden bahsediyorsak Deathclaw'ları es geçmek olmaz. Jackson's Chameleon olan bu canlıların aşırı radyasyon yiyerek; bu güçlü, dayanıklı, çevik Deathclaw'lara dönüşüyor. Tabi bu canlılara bir de Enclave sayesinde ''FEV'' enjekte edilince ölümümüz kaçınılmaz oluyor. ''Peki bu yaratıklar aşırı radyasyon alımından yan etki olarak ne gördü?'' diyecek olursanız da... Artık renk değiştiremediklerini söyleyebiliriz. (Gerçekten) Aslında Büyük Savaş öncesi, asker gücüne katkı sağlamak amacıyla yaratılan bu denekler, daha sonrasında ''Master'' tarafından DNA'larıyla oynanıp üzerilerinde ''FEV'' denenince bu korkunç yaratıklara dönüşüyor. 2161 yılı civarında insanlar tarafından gizemli ve destansı bir varlık olarak görülen Deathclaw'lar zaman ilerledikçe sayılarını arttırınca, destansı varlıktan çok tehlikeli bir yaratık olarak görünmeye başlanıyor. Deathclaw'lar uzun insansı kolları ile kambur, iki ayaklı bir yapıya sahip. Yaklaşık 9-10 metre uzunluğunda, kalın derili ve güçlü kaslara sahip bu yaratıklar, yeterince tehditkar durmuyormuş gibi bir de 12 santim uzunluğunda keskin pençelere sahip. Karşısına çıkan her ne olursa olsun bir kaç darbede kurbanlarını lime lime etmeye yeter. Ki ismini de buradan alır ''Ölümcül Pençe''. Görme yetileri zayıf olsa da koku alma ve işitme duyuları bu açığı kapatır. Oldukça agresif, bölgesel yaşayan ve etoburdurlar. Tipik olarak Alfa bir erkeğin önderliğinde 8-20 üyesi olan sürüler halinde yaşarlar ve sadece Alfa dişilerle çiftleşebilir. Anne yumurtalarını korunaklı ve karanlık yerlerde saklar. Genç Deathclaw'lar annelerinin gözetiminde büyür ve belirli bir olgunluğa erişince sürüden ayrılır. Peki olası bir karşılaşmada ne yapabiliriz? Kaçabilirsiniz. Evet yarın yokmuş gibi kaçın çünkü zaten olacak olan o, bir kez sizi fark ettiler mi yarını görme ihtimaliniz baya düşük. Tamam şaka bir yana size ulaşamayacakları bir yere kurulup tüm cephanenizi üzerilerine boşaltabilirsiniz. Evet biraz hile yapmakmış gibi oluyor ama kendinize güveniyorsanız meydan sizin! Siz yine de kayıt aldığınızdan emin olun. *Alfa Erkek Deathclaw En güçlü Deathclaw'lar sıralamasında ikinci sırada yer alır. Normalden daha büyük ve güçlüdür. Ayrıca daha kara ve uzun boynuzludur. *Anne Deathclaw Anne Deathclaw'ların sayıları her zaman daha azdır. Sürüde sadece bir tane bulunur ve eğer ölürse yerine başka bir dişi geçebilir. Erkeklerden farklı olarak koyu mavi tonlara, dikenli kuyruğa ve arkaya yatmış boynuzlara sahiptirler. Muhtemelen yumurtlamadan dolayı şişmiş karınları vardır. Eğer çocuklarından biri ölürse kontrol edilemez bir öfke patlaması yaşar ve çevresinde ne varsa -diğer Deathclaw'lar da dahil- öldürmeye başlar.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.