Resident Evil 2 Remake Ön İncelemesi

Resident Evil 2 Remake Ön İncelemesi
  • 0
    0
    0
    0
  • "Nerede bi' zombi görsem, sarılır ağlarım." Capcom, Resident Evil 2 Remake oyununun yapımını duyurduğunda, 2015 yılının Ağustos ayıydı. Aradan geçen bunca zamandan sonra oyun, E3 2018 fuarında kendini tamamen gösterdi. 1998 yılında çıkmış olan bu oyunu yeni nesil grafiklerle, yeni kamera açılarıyla ve yepyeni animasyonlarla tekrar oynayabileceğiz.
    İncelemeye girmeden önce oyunun ana senaryosundan kısaca bahsetmem gerekiyor; Senaryonun temelleri, 2002 Yılında ilk oyundan 6 sene sonra sadece Nintendo GameCube konsoluna çıkmış olan Resident Evil Zero'ya dayanır. Amerika'da Racoon City adında bir şehrimiz vardır ve bu şehrin hemen dışındaki bir malikanenin yakınlarından enteresan istihbaratlar gelmektedir. Ormanlık bir alan olduğu için kamp alanına giden insanların ormandan garip inlemeler duydukları, bazı garip ölüm olaylarının yaşandığı belirtilmektedir. Bunun üzerine S.T.A.R.S adındaki özel bir tim Arklay Dağları'na inceleme için gönderilir ve olaylar gelişir. Raccoon City denilince eğer Resident Evil ile biraz haşır neşir birisiyseniz, ne anlama geldiğini gayet iyi anlayabilirsiniz. Hal böyle ki; benim için de bu hayali şehir aslında hayallerin çok ötesinde bir mekân. Bunun oyun dünyasında karşılaştığımız ilk zombili oyun mekanı olmasının da büyük katkısı var. 1998 senesinde çıkan Remake'i yapılacak olan Resident Evil 2 ise; ilk oyundan bir kaç yıl sonrasını konu alıyor. Racoon City 2'deki Malikaneden sonra olanlar olmuş ve virüs Racoon şehrinin tamamına yayılmıştır. R.P.D'ye yeni atanan polisimiz leon kennedy ise durumdan tamamen habersiz bir şekilde görev yerine doğru gider ve olaylar gelişir.
    Tabii ki oyun sıfırdan yaratılan bir oyun değil, efsanevi Racoon City halen duruyor. Ana karakterler (Leon, Claire, Sherry, Ada vs.) halen yerinde. İlk 1996 yıllında çıkan Resident Evil 1 oyununun da remake versiyonu çıkmıştı. Belli başlı yerlerde değişiklikler olmakla birlikte oyun orijinal havasını korumuştu. Bu oyun ilk Playstation 1'e çıkan Resident Evil 1'in daha sonra GameCube'e çıkan Remake versiyonu gibi tamamen yenilenmiş olarak karşımıza çıkacak. Değişiklikler Neler? 1) Oyunun grafikleri tamamen değişti. Oyunun kamera açıları da elden geçirilmiş vaziyette. Bu kamera açısını daha çok Resident Evil 4 oyununa benzetebiliriz. 2) Grafik motorunun da verdiği güçle artık düşmanlarımıza verdiğimiz hasarları rahatlıkla görebiliyor ve hissedebiliyoruz. Örneğin düşmanın omuzuna ateş ettiğimizde, ikinci veya üçün atıştan sonra zombinin kolu kopabiliyor. Bu olay aynı şekilde diğer uzuvları da kapsıyor. 3) Oyun grafik motoru olarak Resident Evil 7'nin motorunu kullanıyor fakat E3 2018'de gösterilen oyun içi videosunda izlediğim kadarı ile daha çok Resident Evil 6 motorunun geliştirilmiş bir sürümü kullanıldığını tahmin ediyorum.
    4) Öncelikle oyuna girişteki ana holde üst katlara erişim imkanı veren tırmanmalı merdiven yok. Bildiğiniz normal merdiven var. bu kısımda normalde başka yerlerden üst katlara geçip, oradan manuel bir şekilde merdiven indirip, kendimize kısa yol açıyorduk. Artık böyle bir şey yok artık bodoslama bir şekilde katlara çıkıp, ineceğiz. Ayrıca kapı geçme ekranı tamamen kaldırılmış vaziyette.
    5) Orijinal oyunda etraf ışıl ışılken, bu oyunda neredeyse hiçbir şey göremiyoruz. Yani orijinal oyunda günler gündüzken bu oyunda gece gibi.
    Resident Evil 2 Remake çıkışını 25 Ocak 2019'da gerçekleştirecek. Oyun şu an PlayStation Store'da ve Steam'de ön siparişe açılmış durumda.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.