Tek Bir Kişinin Elinden Çıkan 5 Dev Oyun

Tek Bir Kişinin Elinden Çıkan 5 Dev Oyun
  • 1
    0
    0
    0
  • Indie oyunlar, oyun piyasası içinde çoğu zaman dev yapımcı şirketlerin ve bu şirketleri milyonlarca dolarlık bütçeler ile destekleyen dağıtıcıların gölgesi altında kalır. Oyun geliştirmek, çoğu zaman alanına hakim bir ekip tarafından gerçekleştirilir. Her ekip üyesi uzmanlaştığı konuda oyun içerisine detaylar ekleyerek katkıda bulunur. Yazımızda bu genellemenin dışına çıkmış, en ufak ayrıntısına kadar tek bir dehanın elinden çıkan beş video oyununu sizler için listeledik. İşte tek kişilik dev kadrolar ve oyun dünyasına kattıkları:

    Papers, Please - Lucas Pope (2013)

    Komünist Arstotzka; komşusu olan Kolechia ile 6 yıldır süren savaşı, Grestin köyünün yarısını almayı başararak nihayete erdirir. İlişkilerin normalleşmesi adına Arstotzka buradaki sınır kapısını tekrar açar. Biz de oyunumuza bu gişede görevli bir memur olarak başlıyoruz. Kolay oynanışı ve güzel atmosferi ile ''Papers, Please''e bağımlı olmanız pek uzun sürmeyecek. Aynı anda birkaç parametreyi kontrol etmenin ne kadar zorlayıcı olduğu harika bir şekilde gösteren oyun için geçtiğimiz aylarda bir de ">kısa film yayımlanmıştı. Oyuna Steam üzerinden 18 TL'ye sahip olabilirsiniz. Glory to Arstotzka!

    Stardew Valley - Eric Barone (2016)

    Eric Barone'un RPG simülasyon oyunu Stardew Valley'de size büyükbabanızın eski çiftlik arsası miras kalıyor. Şehrin kaosundan bunalıp, hayatınıza yepyeni bir sayfa açmak için bu çiftliğe doğru yola çıkıyorsunuz. Bu arazide kıt kanaat geçinirken amacınız; evinizi ve servetinizi büyütüp Stardew Valley'in en sevilen vatandaşı olmak. Eğer ki daha önce Farmville, Hay Day gibi oyunlara bağımlı olduysanız, Stardew Valley'den kopmanız mümkün olmayacak. Oyunda sadece tarım değil; balıkçılık ve madencilik gibi çeşitli uğraşlardan da para kazanabiliyorsunuz. Merak uyandırıcı bir hikayeye sahip oyunun harika bir de soundtrack'i var. Stardew Valley'in ayrıca The Game Award for Best Independent Game ve Oyun Dalında BAFTA Oyun Ödülü adaylıkları bulunmakta. Oyuna Steam üzerinden 24 TL'ye sahip olabilirsiniz.

    Minecraft - Markus Persson (2009)

    Geçtiğimiz yıllarda popülaritesi ile birçok ek yapımcı ve dev dağıtım şirketleri ile anlaşmalar yapan Minecraft, aslında tek bir kişinin elinden çıkmış bir oyun. Hayalperest bir çocuk olan İsveçli Markus Persson, ilerleyen yaşlarda oyun geliştiriciliğini kendine hobi olarak edindi. Markus'un hayattaki en büyük amacı hayallerini gerçekleştirmekti. Yeni bir oyun için araştırma yaptığı dönemlerde, çevresindeki herkesin hayallerini gerçekleştirmeye çalıştığını ama çoğunun bunu yapacak imkanı olmadığını gördü. Böylelikle herkesin kendi hayal dünyasını yapabileceği bir oyun olan Minecraft'ın temelleri atıldı. Markus Persson'un hayallerinden doğan oyun, gün itibari ile dünyanın en çok satan video ikinci video oyunu konumunda. Oyuna kendi sitesinden ulaşabilirsiniz.

    Undertale - Toby Fox (2015)

    Son dönemlerin en etkili Indie oyunlarından biri olan Undertale, tek kişilik dev kadro Toby Fox’un ellerinden çıkma. Undertale başta derinliği olmayan basit bir 8-bit oyun görünse de; oyunun içine daldığınızda şaşkınlığınıza engel olamayacaksınız. Oyunun 101 şarkıdan oluşan soundtrack’i bile ne kadar çok emek harcandığını göstermek için yeterli. Birden fazla sonu olan; oyunda verdiğiniz her kararın sizin ilerleyişinizi etkilediği bu oyun, sizi bir duygudan ötekine sürükleyecek. Çıktığı sene aldığı olumlu eleştiriler ile rekorlar kıran oyun, IGN'de 10/10, metacritic'te ise 97/100 olarak puanlanmıştı. Kesinlikle tecrübe edilmesi gereken Undertale, Steam üzerinde 18 Eylül'e dek 9 TL'ye satılıyor.

    Tetris - Alexey Pajitnov (1984)

    Bir Sovyet bilgisayarında Alexey Pajitnov tarafından temelleri atılan Tetris; hepimizin en az bir kere oynadığı, 7'den 70'e herkesin aşina olduğu bir oyun. Basit bir bulmaca oyunu olmasına karşın Tetris, dağıtım devi Nintendo ile anlaştıktan sonra adeta bir fenomen haline geldi. Gameboy ile özdeşleşen oyun, hepimizin çocukluğundan sıcak bir hatıra haline geldi. Oyun dünyasının kilometre taşlarından biri olan Tetris, aynı zamanda 170+ milyon kopya ile tarihin en çok satan video oyunu unvanını elinde bulunduruyor. Bizlere ise bu oyunu yaratan dahi Pajitnov'a teşekkür etmek düşüyor.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.