Gerçek Bir Hikayeden Esinlenilmiş Korku Oyunu: KHOLAT

Gerçek Bir Hikayeden Esinlenilmiş Korku Oyunu: KHOLAT
  • 1
    0
    0
    0
  • 2015 yılında çıkan ve gerçek bir hikayeyi konu alan geliştiriciliğini IMGN.PRO'nun yaptığı KHOLAT, gerilim ve korku içinde geçen bir oyun. Hikayesi Dyatlov geçidi vakasını anlatan oyun gerçekçi grafikleri ile gerilimi üst seviyeye taşıyor. Oyunun hikaye seslendirmen kısmında tanıdık bir isim var: Sean Bean.

    Dyatlov Geçidi Vakası

    Esrarengiz olayları ve ortadan kaybolmaları araştırmayı seviyorsanız, karşınıza ilk sıralarda bu vakanın çıkması olası. 10 samimi arkadaş  27 Ocak 1959 günü Rusya'da bulunan Ural Dağlarında 2 haftalık bir tırmanış ve kayak gezisi için yola çıktı. Gruptan bir arkadaşları hastalandığı için geri dönmek zorunda kaldı ve 9 arkadaş tırmanışa çıktılar. 27 Ocak grubun son görüldüğü tarih oldu. O gün trenle geldikleri kasabada bir gün konakladıktan sonra tırmanışa geçen grubun son görülme tarihi de o gün oldu. Gezi planında grubun 12 Şubat'ta kasabaya dönmesi ve telgraf çekmesi gerekiyordu. Ancak 2-3 gün boyunca bir telgrafın gelmemesi sonucu gönüllüler ile arama çalışmaları başlatıldı daha sonra polisler ve ordu da helikopterlerle katıldı. 26 Şubat'ta kurtarma ekibi grubun parçalanmış çadırını buldu. Kurtarma ekibi, çadırın her yerinin parçalandığını ancak grubun kişisel eşyalarının çadırın içinde olduğunu belirtti. Yetkililer ise sonrasında çadırda yaptıkları incelemelerde çadırın dışarıdan değil içeriden yırtıldığını doğruladılar. Ormanın girişi tarafında bir ağacının altında küle dönmüş odunlar ve odunların yanında 2 arkadaşın cesedi bulundu. 2 cesedin üstünde sadece iç çamaşırları vardı. Kurtarma ekibi bu 2 ceset ve kamp arasında 3 tane daha ceset buluyorlar. Bu cesetler birbirlerinden yaklaşık 100 metre uzaklıktalar ve kampa gitmeye çalışırken donarak öldükleri düşünülüyor. Ancak diğer 4 gencin cesedine ulaşmak aylar sürüyor. 4 Mayıs tarihinde ise diğer 4 ceset bulunuyor ancak bu 4 cesedin ölüm nedenlerinin hipotermi olmadığı saptanıyor. Bir tane cesette kafatası kırığı, diğer iki cesedin kaburga kırıkları ve son cesedin ise bazı duyu organlarının olmadığı saptanıyor. Ayrıca bu dört cesedin üstündeki kıyafetlerde yüksek oranda radyasyon olduğu tespit ediliyor. Bazı diğer bulgular ise şu şekilde;
    • Grubun 50 kilometre civarı uzağında bulunan diğer kayakçı grup aynı gece kuzeyde garip turuncu küreler gördüklerini söylediler. Bu tip raporlar o yıl Ocak ayından Mart ayına kadar alındı. Bu görüntülerinin sebebinin roket testinden olabileceği belirtiliyor.
    • Grubun son kamp yeri Baykonur Uzay Üssü ile Novaya Zemlya'nın (Sovyet Rusya'nın nükleer araştırmalar yaptığı yer) arasında kuruluydu.
    • Cesetlerin kırıkları olmasına rağmen dışarıdan darbe aldıklarına dair bir kanıt bulunamadı.
    • Bir tane cesedin bulunduğu pozisyona bakarak araştırmacılar bir şeyle mücadele etmiş olabileceğini düşünüyorlar.
    • İddiaya göre gruptan bir gencin kendine ait bir günlüğü vardı ve çadırda bulundu. Günlükte felaketin tam nedeninin yazdığı söylenenler arasında ancak günlüğün hükümet tarafından saklandığı iddia ediliyor.
    Olay yıllar sonra yine gündeme gelmiş ve olayda atlanılan bazı yerler olduğunu ve dosyanın yine ortaya çıkartılması istenmiştir. Ancak Rus hükümeti tarafından bu olay geçiştirildi ve üstünde durulmadı.
    Esrarengiz Dyatlov geçidi vakasına değindikten sonra bunu konu alan oyunumuza yani KHOLAT'a geçelim. Oyuna gençlerin son olarak görüldüğü kasabada başlıyoruz ve gençlerin gizemini çözmek için buraya gelmiş bulunuyoruz. Grafikler çok güzel ancak bizi ürperten şey kasabada hiç insan olmayışı. Sadece karakterimiz var ve oyun bize herhangi bir direktif vermiyor. Yolu kendimiz bulmalı ve dağların arasında gençlerin son kamp yaptığı yeri bulmalıyız. Elimizde bir harita ve pusula var ancak bu harita baya bir zorlayıcı gittiğimiz yönü bulmak için sürekli haritaya bakmamız gerekiyor. Etrafta gezip kendi yolumuzu bulmak zorundayız. Kamp ile ilgili ipuçları toplamamız ve bunları bağdaştırarak finale ulaşmamız gerekiyor. Ancak bunu yaparken gençlerin belki de ölümüne sebep olan varlıklar olabilir. Oyunun artı tarafları kadar bizce eksi tarafları da mevcut. Artı tarafları gerçek bir hikayeyi konu alması, atmosfer ve grafikler, seslendirme ve müzikler olarak sayabiliriz. Eksi tarafları ise oyunun konusu gerçek bir hikayeden esinlenilmiş olsa bile oyun tarafından derin olarak işlenmemiş. Yine oyunda korku öğeleri bakımından yetersizlikler söz konusu. Ancak her şeye rağmen oyun denenmeyi hak ediyor. Oyunun Steam sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca Türkçe dil desteğinin olduğunu da söyleyelim. Son olarak Dyatlov Vakası'nı anlatan ortalama da bir film mevcut. Eğer türe veya olaya ilginiz varsa izlemenizi öneririz. Filmin adı da Devil's Pass.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.