Freddie Mercury'nin Unutulmaz 10 Sahne Kostümü!

Freddie Mercury'nin Unutulmaz 10 Sahne Kostümü!
  • 5
    0
    1
    1
  • 1991 yılında kaybettiğimiz Freddie Mercury, şüphesiz ki gelmiş geçmiş en önemli seslerden bir tanesiydi. Sesinin yanında stiliyle, hal ve tavırlarıyla da tam bir yıldızdı. Vokalisti olduğu grubu Queen ile verdiği konserleri de yıldız olmasında önemli etkenlerden biriydi şüphesiz. Sahnedeki enerjisinin yanında tabii ki performansı sırasında sergilediği eşsiz kostümleri de onun bir efsane olmasının sebeplerinden bir tanesi. İşte, ünlü sanatçıyı günümüzde de içinde hatırladığımız 10 eşsiz sahne kostümü!
    1. 11/12 Temmuz 1986, Londra Wembley Stadyumu 
    İlk sıraya Freddie Mercury'nin ikonikleşmiş olan bu kostümünü koymasak olmazdı. Mercury'nin bu beyaz ve sarı renklere ait kombininin altında derin bir anlam var. Beyaz pantolonunun yanındaki kırmızı ve turuncu renkler enerjiyi temsil ederken sanatçının sarı ceketi, Zerdüştlük inancındaki güneş ve enerji kavramının birleşiminden ilham alınarak tasarlanmış. Sanatçı ise kökleri ile bağlantılı bu kombini oldukça severek üstünde taşımış.
    2. 11/12 Temmuz 1986, Londra Wembley Stadyumu
    ''We Are The Champions'' performansı sırasında kral tacı ve kırmızı pelerini ile görmeye alışık olduğumuz Freddie Mercury'nin bu görüntüsü listemizin ikinci sırasında yer alıyor.
    3. New York Madison Square Garden, 1977
    Mercury'nin döneminde oldukça tartışılmış ve çok konuşulmuş bir çok kostümü oldu. Bu parlak gümüş rengi tulumu da o çok konuşulan kostümlerinden bir tanesiydi.
    4. New York Madison Square Garden, 1980
    Yine Freddie Mercury'nin unutulmaz bir konser görüntüsü ile devam ediyoruz. Yavaştan 80'ler modasının da kostümlere hakim olmaya başladığı yıllarda Mercury, kırmızı pantolonu ve kravatı ile sahnede.
    5. 24 Aralık 1975, Londra Hammersmith Odeon
    1975 yılına ait bu fotoğrafta Mercury'nin dar kesim pantolonu, siyah renk gömleği ve uzun saçları tam anlamıyla 70'ler modasını yansıtmakta.
    6. 22 Mart 1976, Tokyo Nippon Budokon
    Kimono içinde gördüğümüz Freddie Mercury'nin bu fotoğrafı bir Tokyo konserine ait. Kimono'nun üzerinde yer alan renkli desenler ise Mercury'nin şahsi stiline göre tasarlanmış.
    7. 25 Aralık 1975, Londra Hammersmith Odeon
    Her bir parçasıyla 70'ler modasına ait bu kombin, 1975 yılındaki bir Londra konserinden. Mercury'nin uzun saçları, dar İspanyol paça pantolonu ve topuklu ayakkabıları 70'ler modasını tam anlamıyla yansıtmakta.
    8. 16 Kasım 1977, New Haven
    Sahnede giydiği kostümlerde önceliğinin her zaman rahatlık olduğunu söyleyen Mercury'nin bu siyah beyaz desenli tulumu, adeta bu dediğini kanıtlıyor.
    9. 25 Nisan 1970, Tokyo Nippon Budokan
    Bu sefer bir polis memuru olarak gördüğümüz Freddie Mercury'nin üniforması da yine kendi tarzına özel tasarlanmış. Deri parlak bir pantolon ve ceket içinde gördüğümüz ünlü sanatçının bu fotoğrafı da bir Tokyo konserinden.
    10. Rainbow Tiyatrosu, Londra 1974
    Beyazlar içinde gördüğümüz Mercury'nin bu kostümünü tasarlayan isim Zandra Rhodes. Sanatçıya özel tasarlanmış olan bu kostümün içinde Mercury, hayali bir melek görünümünde. Listenin sonuna gelmişken yazımızı bir Queen şarkısı ile bitiririyoruz: https://youtu.be/2ZBtPf7FOoM   Kaynak:123

    Yorumlar (1)
    • Cok guzel bir icerik olmus, tesekkurlerr

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.