Moda Meraklılarına Kitap Önerileri - II

Moda Meraklılarına Kitap Önerileri - II
  • 2
    0
    0
    0
  • Kitap önerilerimize serimizin ikinci bölümüyle devam ediyoruz… Bu bölümdeki kitapların da, en az ilk bölümdeki kadar hoşunuza gitmesini umuyorum.

    1. Alexander McQueen: Savage Beauty

    Belki de gelmiş geçmiş en yaratıcı, en uçuk, en ilham verici ve en kışkırtıcı tasarımcılardandır Alexander McQueen. Yaptığı tasarımlarıyla din, ırk, cinsiyet ve sınıf kalıplarının sınırlarını hiç çekinmeden zorlamıştır. Alexander McQueen: Savage Beauty, tasarımcının kariyerinin başlangıcından, kendi markasını kurmasına kadar olan sürecini tüm detaylarıyla ele almaktadır. İçinde en akıl almaz dizaynlarından, kendi buluşu tasarım tekniklerinin inceliklerine; teknolojik gelişmeleri işine entegre edişinden, modayı nasıl birer performans sanatına dönüştürdüğüne kadar, McQueen’in kariyerini çok yönlü bir biçimde inceleyebilirsiniz.

    2. The Beautiful Fall: Fashion, Genius, and Glorious Excess in 1970s Paris

    1970’lerde Fransız modası, adeta güneşin altında kalmış bir şampanya gibi patladı. O dönemlerde Paris’in modanın Mekke’si haline getirilmesinde, dünyaca ünlü Hollywood yıldızlarının, Paris’e karşı duydukları ilgi hayli yardımcı olmuştu. Peki neydi bu kadar ilginin asıl sebebi? O zamanlar henüz genç birer tasarımcı olan Yves Saint Laurent ve Karl Lagerfeld’den başkası değil! Modaya adeta yeni birer soluk getiren bu dahi tasarımcılar, zaten şıklık ve popülerlik yarışında olan ünlü yıldızların da yoğun ilgisiyle altın çağlarını yaşamaya başlamışlardı. 70’li yıllardaki YSL ve Karl Lagerfeld ve yarattıkları ihtişam hakkında daha fazla bilgi edinmek için, bu kitabı mutlaka okumanızı öneriyorum!

    3.  The Little Dictionary of Fashion: A Guide to Dress Sense for Every Woman

    Listemize, üçüncü önerimiz olan bir sözlükle devam ediyoruz. Hem de Christian Dior’un şahsı tarafından yazılmış, her kadına hitap eden bir moda sözlüğü! Dior, bu sözlük ile hiçbir kadının bilmeden geçmemesi gerektiği, birbirinden değerli, modanın sırrı sayılabilecek bilgilerini, önerilerini paylaşıyor. Bu kitapta bir düğüne giderken nasıl giyinilmesi gerektiğinden, elegant bir şekilde fular bağlamaya kadar geniş yelpazeli bilgiler bulabilirsiniz. Bu kitabı okumayı bitirdikten sonra, Christian Dior’a göre her kadının içselleştirmesi gereken üç değerli bilgiye de sahip olacaksınız. Birbirinden özel fotoğraflarla da süslenmiş bu sözlüğün hoşunuza gideceğinden oldukça eminim.

    4. Dressing the Man: Mastering the Art of Permanent Fashion

    Modanın kadınlara ait olduğuna dair yaygın bir görüş olsa da, dış görünüşüne özen gösteren erkeklerin sayısı, özellikle son zamanlarda bir hayli artmış durumda. Erkeklere yönelik moda kitapları çok yaygın olmasa da, Alan Flüsser’in bu kitabı, iyi bir yol gösterici niteliği taşımakta. Bu kitap erkeklerin, moda kurbanı olmadan stil sahibi gözükmesinin sırlarını anlatıyor. Yazar, stil hakkındaki bütün birikimini bu kitaba aktarırken, bazı soruları da sormadan geçemiyor: ''Erkekler neden bu dönemde hiç olmadığı kadar modaya ve dış görünüşlerine yatırım yapıyor?'' Flüsser’a göre güzel giyinmek zor değil, işin asıl zorluğu, kişilikli giyinmek. Bunun yanı sıra, vücut ölçülerinize uygun giyinmeyi de başarabilirseniz, stile giden yolu zaten yarılamış olursunuz. İşte tam olarak da bu ''zorlukları'' nasıl aşacağınız anlatılıyor bu kitapta.

    5. It

    Dönemimizin en ünlü It Girl’ü Alexa Chung tarafından yazılmış bu kitap, ilham verici nitelikte. Kitabını kendi yaptığı çizimler ve hayatının çeşitli dönemlerinden fotoğraflarla süsleyen Chung, büyükbabasının eski dönem stilinden, Spice Girls’e kadar moda anlayışlarını kendi bakış açısıyla inceliyor. Hayatına dair hikayelerin ve moda konusunda verdiği ipuçlarının yer aldığı bu kitabı okuduktan sonra, salonunuzun orta sehpasına dekoratif bir eşya olarak da koyabilirsiniz.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.