Wociety Ekibinin Güzellik Rutinleri

Wociety Ekibinin Güzellik Rutinleri
  • 1
    0
    0
    0
  • Güzellik rutini denince akla saç bakımından cilt bakımına kadar her türlü alanda yeni teknikler, birbirinden farklı markalar gelmektedir. Hangi ürün benim cildime daha uygundur, hangi ürün gerçekten işe yarar diye deneme yanılma yöntemleri ile sonu gelmez bir arayış içine girebiliyoruz hepimiz kimi zaman. Biz de sizlerin kafa karışıklığını bir nebze azaltmak adına Wociety ekibi olarak kendi güzellik rutinlerimizi sizlerle paylaşmak istedik, umarım keyifle okursunuz.  
    Nazlı Birtürk
    Karma cildime uyguladığım günlük güzellik rutinime her sabah yüzümü Garnier Saf & Temiz 3'ü 1 Arada ile yıkayarak başlıyorum. Yüzümü yıkarken canlandırıcı bir etki yaratması için soğuk su kullanıyorum. Sonrasında Jade Roller ile yüzüme ve boyun kısmıma yaklaşık iki dakika boyunca masaj yapıyorum. Jade Roller, soğuk yapısı sayesinde sabahları gözlerimde oluşan şişkinliği ciddi bir oranda azaltmaya yardımcı oluyor. Yüzümü daha sonrasında Neutrogena Hydro Boost Water Gel ile nemlendiriyorum. İçerdiği hiyalüronik asit sayesinde ağırlığının 1000 katı kadar suyu tutarak epidermiste nemi hapsediyor, bu şekilde cildim gerçekten uzun süre nemli kalıyor. Sonrasında eğer dışarı çıkacaksam yüzüme Nive Sun Koruma & Nem Güneş Spreyi 30 SPF sürmeyi ihmal etmiyorum. Eve gelir gelmez makyajımı çıkarmaya dikkat ediyorum. Makyajımı Garnier Micellar Makyaj Temizleme Suyu ile temizledikten sonra yüzümü Dove Beauty Cream Bar ile yıkıyorum. Yatmadan önce ise yüzüme bir kozmetik pamuğu yardımı ile Garnier Saf ve Temiz Arındırıcı Sıkılaştırıcı Tonik uyguluyorum. Tekrar Jade Roller ile yüzüme masaj uyguladıktan sonra yeniden Neutrogena Hydro Boost Water Gel ile yüzümü nemlendiriyorum. Dudaklarıma bir dudak koruyucusu ve ayak topuklarıma da vazelin uygulayarak uykuya hazırlanıyorum. Tüm bunlara ek olarak eklemek istediğim, benim için düzgün bir cildi tamamlayan en büyük unsur bakımlı dişlerdir. Bu nedenle her sabah ve akşam öncelikle diş ipi kullanıyor, iki dakika fırçaladıktan sonra alkolsüz bir gargara ile dişlerimin derinlemesine temizlendiğinden emin oluyorum.
    Sevgi Aşama
    Güzellik rutini denince aklıma ilk gelen cilt bakımıdır. Cilt bakımı ise benim için temiz bir cilt demektir. Benim cildim karmadan kuruya dönük olduğu için sabahları yalnızca su ile yıkıyorum. Sonrasında ise dışarıda olacaksam mutlaka güneş koruyucu kullanıyorum. Kullandığım güneş koruyucu Bioderma MAX Aquafluid SPF 50+. Gün sonunda ise makyaj ve benzeri kalıntıları cildimden uzaklaştırmak için üç adımlık bir rutin uyguluyorum. İlk adım olarak çift aşamalı cilt temizliği yapıyorum. Yağ bazlı temizlik için Cosmed temizleme yağı, su bazlı temizlik için ise hiyalüronik asit içeren Neutrogena HydroBoost® Jel Temizleyici kullanıyorum. İkinci adımım tonik. Ben Avene Lotion Tonique Douceu'u severek kullanıyorum. Son adımda ise nemlendirici geliyor. Unutmayalım ki iyi bir cilt neme doymuş cilttir. Benim tercihim Bioderma Hydrabio Gel-Cream. Bir de soruna yönelik lokal uygulamalar yapıyorum. Örneğin haftada 1-2 gün nemlendirici öncesinde siyah noktalar için Dermoskin Be Bright AHA/BHA Krem kullanıyorum. Tüm bunlara ek, cildimi içeriden beslemek için dermatoloğumun tavsiyesi üzerine ve kontrolü dahilinde biotin takviyesi olarak Dermoskin Medohbiotin'i kullanıyorum.
    İpek İnceoğlu
    Çok kuru ve hassas bir cilde sahip olan biri olarak kendimi bildim bileli bakım rutinimde bol bol nemlendirici ürünler var. Makyaj yaptığım günler asla makyajımı çıkarmadan uyumuyorum. Makyajımı pamuk ve micellar su ile çıkartıyorum. Garnier micellar ailesinden dönüşümlü olarak kullandığım Micellar Makyaj Temizleme Suyu veya Besleyici Çift Fazlı Micellar Temizleme Suyu hem yüzüm hem de gözüm için sıkça kullanıyorum. Günlük bakımın yanında duşta da her zaman bir yıkama jelim bulunuyor. Loreal Değerli Çiçekler Yıkama Jeli son günlerde banyomun baş tacı. Her gün yüzümü su ile yıkadıktan sonra Simple Ferahlatıcı Yüz Yıkama Jeli ve FOREOLUNA Mini 2 ile temizliyorum. FOREOLUNA Mini 2 ile yaklaşık bir senedir çok iyi anlaşıyoruz. Siyah noktalarımda gözle görülür bir azalma var. Daha sonra bir peeling yapıyorum. Haftada 3-4 kez agrasif olmayan minik partiküllü bir peeling uygularım. Yüzde mikro düzeyde de olsa çizikler oluşturmamak önemli. Bu sıralar Garnier Kayısı Peelingi'ni kullanıyorum. Peeling sonrası yüzümü nemlendiriyor ve genelde bakım rutinimi sonlandırıyorum. Son dönemde denediğim en hafif ve çabuk emilen kremlerden biri olan Garnier Hiyalüronik Aleo Jel nemlendiriciyi kullanıyorum. Haftada bir ya da iki kez de kil maskesi uyguluyorum. Neutrogena Detox Kil Maskesi şu sıralar favorim.
    Melisa Atlı
    Cilt tipi ne olursa olsun nemlenmeye ihtiyacı vardır. Ki bir de benim gibi kuru ciltler için nemlendirme olayı bazen sınırını aşabiliyor. Cildi nemlendirmeden önceki en önemli unsur kesinlikle temiz olmasıdır. Benim en güvendiğim yüz temizleyici ise bebek şampuanları. Yüzümü güzelce temizledikten sonra nemlendirmek için Simple Mini Su Bazlı Nemlendiricisi'ni kullanıyorum. Ardından haftanın 3 günü Loreal Paris Şeker Peelingi'ni uyguluyorum. Bu peelingin en sevdiğim yanı ise dudaklara da uygulanabiliyor olması. İçerdiği kakao ve Hindistan cevizi yağı sayesinde dudakları da kurumaya karşı önlüyor. Saç bakım rutinimde ise geç bulduğum fakat asla vazgeçemem dediğim bir ürünüm var: Dax Supergro. Saçlarım kıvırcık olduğu için çok kuru ve zor uzamakta, elektriklenmesi de cabası. Fakat bu ürünü haftanın bir ya da iki günü duştan 2-3 saat önce saçıma sürüp beklettiğim takdirde saçlarım hem kolay taranıyor, hem yumuşuyor, hem de inanılmaz hızlı uzamasını sağlıyor. Kıvırcık saçlar için şampuan seçimi ise bu hususta oldukça önemli çünkü tararken saçı yıpratmayacak bir şampuan olması gerekiyor. OGX Quenching Coconut Curls Shampoo ve Saç Bakım Kremi ikilisi ise bu hususta oldukça etkili. Saçlar tarafından hızla emilen Hindistan cevizi yağı, bu şampuan ve krem ikilisinin temel içeriği.
    Busenaz Bilici
    Ben günlük cilt bakımı rutinimi her gün, günde iki defa uyguluyorum. Kullandığım ürünlerin de faydasını gördüm. Öncelikle benim cildim karmadan yağlıya kayan bir cilt. Ürünlerimi de buna göre seçiyorum. İlk olarak cildimi, eğer bir makyaj yoksa, jel temizleyici ile yıkıyorum. Ben Bioderma Sebium Foaming Gel’i kullanıyorum. Daha sonrasında cildimin durumuna göre peeling yapıyorum ama her gün yapmıyorum çünkü bana cildi biraz hırpalıyor gibi geliyor. Daha sonrasında yüzümü bir tonik ile temizlemeyi ihmal etmiyorum. Ben Otacı Gül Suyu Toniği’ni kullanıyorum. Son olarak ise cildimin iyice temizlendiğinden emin olduktan sonra, cildimi Diadermine Parlaklık Karşıtı Nemlendirici ile nemlendiriyorum. NOT: Yukarıda adı geçen ürünler herkesin kendi deneyimleri sonucu kendi cildine ve saçına iyi geldiğini düşündüğü ürünlerdir. Bizler bu yazı metnini sizlere ilham olması için hazırladık. Bu ürünler herkeste aynı etkiyi yaratmayabilir. Kullanacağınız ürünlerin kendi cilt tipinize uygun olduğundan emin olduktan sonra kullanmanız önerilir.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.