Güney Kore'nin En Çok Red Yediği Aktör: Gong Yoo!

Güney Kore'nin En Çok Red Yediği Aktör: Gong Yoo!
  • 2
    0
    0
    0
  • Güney Kore aktörleri dendi mi en başta gelen isimlerden birisi şüphesiz ki Gong Yoo olur. Filmlerini ve dramalarını izledikçe, ilk dikkatimi çeken nokta aktörün proje seçimi konusunda oldukça seçici olduğu ve prodüktörleri peşinden koşturduğuydu. Bu reddedişlerin perde arkalarını keşfedince ise hikaye daha da ilginçleşti.

    Gong Yoo, 10 Temmuz, 1979 Busan doğumlu Güney Koreli bir aktör. Ülkesinde en popüler ilk 5 aktörün içerisinde yer aldığını söyleyebiliriz sanırım. Kyung Hee Üniversitesi Tiyatro ve Sahne Sanatları mezunu oyuncu, oyunculuk kariyerine ilk olarak 2002 senesinde School 4 dizisi ile başlıyor. Başlarda küçük rollerde yer alan Gong Yoo, 2006 senesindeki Coffee Prince çıkışı ile Güney Kore drama severlerin kalbini kazanıyor. O dönemde 29 yaşında olan oyuncu, ilk reddedişlerinden birisini çıkış yaptığı Coffee Prince dizisindeki Hang-youl karakteri için yaptığını söylüyor. Hang-youl karakterini reddetmek için elinden geleni yaptığını söyleyen Gong Yoo, bir şekilde kendini role hazırlanırken bulduğunu ve Hang-youl'un hayatındaki dönüm noktası performanslarından birisi olduğunu da vurguluyor.

    Dönem dönem en büyük çıkışlarını bu şekilde reddeden Gong Yoo'nun aslında bunun için çok geçerli de bir sebebi var.

    Bana soracak olursanız bu zamana kadar reddettiği projeler arasındaki en riskli drama, 2017 senesinde yayınlanan Guardian The Lonely and Great God, yani drama severler tarafından Goblin olarak bilinen Güney Kore dizisi.

    Güney Kore draması severleri, Secret Garden dizisini oldukça yakından bilir. Goblin de, Secret Garden'ın senaristi Kim Eun-Sook'un sevilen dramalarından birisi. Öyle ki, Kim Eun-Sook, Goblin dramasının baş karakteri Kim-Shin'i sadece Gong Yoo'yu düşünerek yazmış. Buna rağmen, Kim-Shin karakteri Gong Yoo'ya ilk teklif edildiğinde Gong rolü reddetmiş. Kendisi, 2008 senesinde askerden henüz döndüğü için role uygun olmadığını düşünerel reddettiğini söylüyor. Gel gelelim Kim Eun-Sook bu reddi kabul etmemiş ve Gong Yoo kendisini hazır hissedene kadar beklemiş. Tam 5 kez red yiyen Kim Eun-Sook, sonunda beklediği cevabı almış ve dizinin çekimlerine 2017 senesinde başlanmış.

    Gelelim Gong Yoo'nun neden bu kadar proje reddettiğine. Okuduğum bir röportajında (röportaja buradan ulaşabilirsiniz) yaptığı açıklamaya göre;

    Kendisi içine sinmediği takdirde dramanın yönetmeni performansını beğense dahi Gong Yoo için yeterli olmuyor. Yeterli olmadığını hissettiği sahnelerin bedelini kendisini hırpalayarak ve kendisine yüklenerek ödeyen oyuncu, bu huyunu bildiği için proje kabul etmekten çok proje reddediyor. Bu huyu sebebi ile büyük fırsatları kaçırdığını itiraf eden Gong Yoo, "Çevremdeki insanlar performansımı beğense dahi, ben beğenmediğim sürece bunun bir önemi olmuyor, günün sonunda eve gittiğimde kendimle yüzleşiyorum ve bu konuda kendime ayrıcalık tanıyamıyorum." diyor.

    Kısacası sebebi, haddinden fazla öz eleştiride bulunması. Neyse ki Kim Eun-Sook gibi yılmayan senaristler var da, kendisini ekranlar karşısında izleyebiliyoruz.

    Bütün bu red edişlere rağmen, Güney Kore'de hatırı sayılır nitelikte drama ve filme imza atan Gong Yoo, aynı zamanda bir çok ürünün de sponsorluğunu yapmış bulunmakta. Bunlardan bazıları Discovery, Body Shop, Asus, Epigram olarak yer alıyor.

    Eğer hala bu oyuncudan bi' haberseniz, Goblin dramasını izleyerek kendinize güzel bir jest yapabilirsiniz ama önceden uyarmalıyım, hüzünlü aşka ve bol kahkahaya kendinizi şimdiden hazırlayın.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.