Florent Castelnerac İle Trackmania Röportajı!

Florent Castelnerac İle Trackmania Röportajı!
  • 4
    0
    0
    0
  • Oyun geliştiricisi olmaya nasıl karar verdiniz? Kariyer bakımından, oyun geliştiricisi olmak isteyenlere ne tavsiye edersiniz?

    Çünkü bir gün farkettim ki yapabilirim. 22'lerimdeydim, 5 saniyede anladım ki bu benim hayatım olacaktı. Klasik alanlarda uzmanlaşmalarını öneririm. Bilgisayar mühendisliği, sanat ve proje yönetimi oyun geliştirmenin üç temel direğidir. Okul okumaktan bahsetmiyorum, gerçekten bu alanda uzmanlaşmaktan bahsediyorum.

    Stüdyo olarak ekip içinde kaç kişi çalışıyor? Ekipte iş dağılımını nasıl yapıyorsunuz? 

    4 ile 6 kişi arasında değişen “birim” dediğimiz şeyler var. Onlar motorun çekirdekleri, araç gereçlerin öncüleri, çevrimiçi yardımların yaşamı, arabaların ve karakterlerin kahramanları, senaryonun ve E-spor kulübünün toprağı ve stüdyonun takımı.

     Trackmania'da önerdiğiniz en iyi üç şey ne?

    Duygular, yaratılmış şeyler ve ilerlemeler. Oyumuzun üç ana direği bunlar. Yani daha çok oynanış, grafikler, müzikler, editörler, haritalar, paylaşımlar ve sıralama sistemleri. Bu üç kısım Trackmania’da artık çok daha iyi. Çok mutluyum.

    Geliştirme sürecinde iyileştirmek istediğiniz ana hedefler nelerdi?

    Amacımız bütün parçaları derinleştirirken Trackmania’ya çok iyi uymasını sağlamaktı. Bu yüzden çok fazla takım çalışması ve takımın birlikte güzel bir şey çıkarması için çok fazla efor sarfetmekti. Bütün araç gereçlerinizin ve uygulamalarınızın mantıklı bir şekilde birlikte olmalarının mümkün olması gibi ve aynı zamanda hepsinin iyi bir şekilde cilalanıp mükemmelleştirilmesi. Biraz üstü kapalı ama sevilecek çok fazla şey var!

    Heyecanlı oyuncular olarak, Trackmania'dan, rekabet ve yaratılıcık bakımından neler beklemeliyiz?

    Rekabet için, günlük kupalar muhtemelen ilk, giriş eğlence kısmı olacak. Her gün, oyuncuların yaptıkları en iyi yeni bir pistte, oyuncular hep beraber yarışacaklar. Yeni sıralama sistemi ile ilerlemenizi kendi gözlerinizle göreceksiniz. Yaratıcılığınızı konuşturmak için ise harita yaratırken tonlarca yeni bloklar ve blokların içine yerleştirilebilecek eşyalar olacak. Eğer haritanızı başka oyuncuların test ettiğini görmek isterseniz, yeni canlı bir sistem ile gerçek oyuncuların haritanız üzerinde yaptığı yarışları göreceksiniz!

    Trackmania çok iyi bir oyun motoru olmasına rağmen diğer yarış oyunları ile rekabet içerisinde olmak için hangi noktaları geliştirdiniz?

    Oynanış ve ışıklandırma 15 yıl içinde çok belirli ve sağlam bir şekilde gelişti ve daha da gelişecektir. Bir ara çok ünlü bir yarış oyunu isminin yöneticisi ile tanıştım ve bana ışıklandırma için işe alabileceği en uzman kişiyi işe aldığını söyledi. Oyuncular kendi haritalarını yapacakları için, stüdyo olarak oyun içindeki ışığın seviye seviye yerleştirilmemesi için çalıştık. GPU* tarafından yapılan evrensel ışıklandırma sayesinde yüzde yüz bir şekilde bilgisayarla hesaplanarak ayarlandı. Ubisoft tarafından çok iyi yorumlar aldık. İyi ışık fiziği ve iyi oynanış fizikleri, diğerleri ile yarıştırmak istediğimiz yerde.
    Çevirmen Notu: GPU: Grafik İşlemci Birimi

    Çevrimiçi sisteminde, başarılı reklamlar ile turnuvalar yapılması öngörülüyor mu?

    Sırf oyuncular kendileri 400 etkinlik yaptılar geçen yıl. Gelecek yayına verilen büyük dikkat ile, ve geliştirilmiş rekabet sunma araç gereç seçenekleri ile inanabiliriz ki çok fazla kaliteli etkinlikler yapılacak.

    Diğer E-Spor oyunları gibi olacak mı?

    Ana amacımız oyuncular ve izleyiciler için kaliteli rekabet ortamı yaratmak. Diğer E-Sports oyunları gibi olacak mı söylemem zor.

    Eskiden olan sıralama sistemi yerine bronz, gümüş, altın gibi sıralama sistemleri düşünülebilir mi?

    Önceki merdiven sistemi yerine yeni bir on adımlı sıralama sistemi olacak. 2006’daki devrimsel sistemimiz gibi yeni sistemde de çok iyi iş çıkardığımızı düşünüyorum.

    Yarış oyunları ve VR arasında bir olası birleşme görüyor musunuz?

    Önceden bir kaç VR yapmıştık. Zamanımız olduğunda buna devam etmek isterim, yeni oyunumuzdaki özellikle müthiş grafikleri sayesinde her şey gerçekçi olacak ve olağanüstü görünümünden kurtulacak. VR’a kesinlikle uygulamamız lazım.

    İleride sizlerden yeni projeler görecek miyiz? Nasıl projeler olacaklar?

    Stüdyoda hala Shootmania ve Questmania’ya çok bağlıyız. Ne zaman olduğu bizim için de bir soru. Göreceğiz.

    Yeni Trackmania'da Kokpit kamera açısı görecek miyiz?

    İç kamera artık biraz kokpiti gösteriyor. Direksiyonu, şoförün ellerini, hız göstergesini ve vitesi görebiliyorsunuz.

    Oyun geliştiricileri tarafından daha fazla ropörtajlar, yeni haberler duymak istiyorsanız Wannagate'i takip etmeyi bırakmayın.

    Bu ropörtaj Wannart/Wannagate tarafından yapılmıştır.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.