Sofar İstanbul'un Bize Kazandırdığı 15 İsim

Sofar İstanbul'un Bize Kazandırdığı 15 İsim
  • 0
    0
    0
    0
  •  

    Özgün yerlerde samimi performanslar yaratan Sofar Sounds, müzik severler için, müziğin takdir edildiği bir ortam yaratan küresel bir topluluktur. Sofar sanatçılar ve fanları arasında kalıcı bir iletişim sağlar. Sofar sanatçıları ve konukları samimi ve dikkat dağıtıcı olmayan, ferah ortamlarda buluşturur. Sofar günlük mekanları -oturma odaları, çatı katları, müzeler- insanları bir araya getiren ve onlara büyüleyici deneyimler yaşatan yerler haline getirir.

    2009 da Londra'da kurulan Sofar, 400 kentte ister evde ister yurt dışında olan konuklarını yeni sanatçılar, mekanlar ve insanlar keşfetmeye çağırıyor. * 

    Bugün sahnelerde izlemeye doyamadığımız pek çok sanatçıyı bize kazandırdığı için Sofar’ a ne kadar teşekkür etsek az. Hem yeni çıkan müzisyenlere destek verdiği için, hem de müziği besleyen bu kadar kaliteli bir platform olduğu için.

    Hatırlatmak isterim ki bu bir keşif içeriği değil. Yazdığım isimlerin hemen hemen hepsi şu an zaten göz önüne gelmiş müzisyenlerimiz. Bazıları bu sayede duyuldu, bazıları çoktan aramızdaydı. İşte Sofar İstanbul’un bize kazandırdıkları:

     

    Adamlar - Kapısı Kapalı

    ">


    Adamlar alternatif müziğin en sevdiğim isimlerinden biri. Bu şarkı burada okunduğunda daha soft, daha sakin duruyor ama konserlerin en nefes aldırmaz şarkılarından biri aslında. Dinamik, eğlenceli ama bir yandan da durup “ne oluyor ya” diye düşündüğümüz bir şarkı…


    Batu Akdeniz - Yanlış Biriyle Doğru Hikaye

    ">

    Batu Akdeniz benim yeni keşfettiğim, yeni keşfettiğime de bir hayli üzüldüğüm bir isim. Kendisini o kadar beğenmiştim ki önceki keşif içeriklerimden birinde de yer vermiştim. 

     

    Can Kazaz - Nereye Gidiyoruz

    ">


    Can Kazaz bana çok dokunuyor. Sanki hiç bilmediğim bir yaram var ve ben Can Kazaz dinlerken biri üstüne sürekli tuz basıyormuş gibi...

    Ceren Gündoğdu - Ben Hep Seni Sevdim

    ">

    Ceren Gündoğdu da çok kadife gibi üstelik de hafif caza kayan bir sese sahip bana kalırsa. Ben başka bir sosyal medya platformunda denk gelip, sonra aradığımda bu performansına denk gelmiştim.

     

    Deniz Tekin - Yıldızlar 

    ">


    Deniz Tekin gerçekten Sofar’ın bize kazandırdığı bir isim. Sofar’a sırf bunun için bile teşekkür etmek lazım. Huzurun tanımı gibi bir ses. 

    Eskitilmiş Yaz - Mavi

     ">

    Eskitilmiş Yaz  nostaljik bir ruhu olan çok sıcak gruplardan bir tanesi. Hemen hemen her işlerini takip ettiğim bir grup. Bu şarkılarına ise ilk defa yine Sofar’da denk gelmiştim.

    Gözde Öney - Kavga

    ">


     Gözde Öney içimizdeki kavganın, kendinize itiraf edemediğimiz tüm hislerin fırlama itirafçısı gibi. Hislerimize tercüman olan müthiş bir sanatçı. Bunun yanı sıra kendisinden bahsetmeden geçemeyeceğim. Her gün kötü bir habere uyandığımız, savaştaymışçasına kadınlarımızı ve kız çocuklarımızı kaybettiğimiz şu günlerde kadınlar için asla sessiz kalmayan kadınlardan bir tanesi. Elbette olması gereken bu fakat bir sanatçı bu duruşu sürdürdükçe, bizim sesimiz kamuoyuna kadar uzanıyor. İyi ki varsın Gözde Öney.
     
    Güler Özince- Merkür Retrosu:

    ">


    Bu şarkı bana hep yarım kalan hayalleri anımsatıyor. Vardır ya olacağına adın kadar emin olduğun ama son düzlükte elinde tuzla buz olmuş hayaller. Güler Özince Sofar’dan önce de benim radarımdaydı ama tanımayan varsa hala, hemen tanışın derim kendisiyle.

    Gülin - Dinozorlar 

    ">


    Büyük Ev Ablukada’dan ve Ari Barokas’ın solo sahnelerinden de aşina olduğumuz Gülin Kılıçay, benim için dinlediğim en esrarengiz seslerden bir tanesi. Dinlemekten çok keyif aldığım bir sanatçı.

    Hüsnü Arkan - Öyle Bir Rüya

    ">


    Hüsnü Arkan’ın en sevdiğim işleri Birsen Tezer’le olan işleri. Hüsnü Arkan’ın ayrıca kendisine has bir kitlesi var. Zannediyorum Sofar’a çıkarak genç neslin de kendisinden haberdar olması muazzam bir hareket olmuş.

    Sedef Sebüktekin - Bul Beni

    ">


    Sedef Sebüktekin'i canlı da kayıttan da, düette de soloda da her türlü dinlerim. Bir Sedef Sebüktekin kolay yetişmiyor çünkü.

    Sena Şener - Çirkin Dünya

    ">


    Sena Şener beni çok ters köşeye yatıran seslerden biri. Bir şiddeti var ve nereden vuracağını asla anlamıyorsun…

    Tuğkan - Zor

    ">


    Tuğkan deyince "Geber" diye bağıra çağıra dolanmak istiyorum. Ki o şarkısı ilk çıktığında dolanmışlığım da var. Bu şarkıyı da ilk defa Sofar sayesinde dinledim.

    Ufuk Beydemir - Ay Tenli Kadın

    ">


    Ay Tenli Kadını da Ufuk Beydemir’i de zannediyorum ilk defa Sofar sayesinde dinlemiştim. Bu kadar cool bir şarkıya koca memleket söylenmedik laf, yapılmadık espri yapmadığımız için sağır sultan bile biliyor şarkıyı. Gerçi çok hoş bi’ şarkı, Hakkını yemeyelim.

    Yüzyüzeyken Konuşuruz - Sen Tastan Biz Agactan 

    ">


    Aranızda Kaan Boşnak’ın sesini sevmeyen var mı?

    *: Bahsedilen metin Sofar Sounds'un kendi sayfasından alınmış olup Batuhan Gültekin tarafından çevirilmiştir. Kendisine yardımlarındn dolayı teşekkürler.

    Kaynakça: 1.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.