Oyunculuğu Kadar Sesiyle De Büyüleyen Yerli Sanatçılar

Oyunculuğu Kadar Sesiyle De Büyüleyen Yerli Sanatçılar
  • 0
    0
    0
    0
  • Türkiye’de gerek dizilerde ve filmlerde, gerekse tiyatro sahnelerinde oyunculuğa gönül vermiş pek çok sanatçımız var. Oyunculuk anlamında da dayanışma anlamında da şahane işler yapıldığına şahit oluyoruz ve bunu takdirle destekliyoruz elbette ki. Özellikle tiyatro oyuncularımızın pandemi sebebiyle yaşadığı zor günler için başlatılan “Dayanışmanın 100’ü Şiir” projesi bu anlamda oldukça kıymetli. Bu günlerin geçmesi ve değerli sanatçılarımızın sahnelerine kavuşması en büyük dileğimiz.

    Oyunculuk inanılmaz kabiliyet gerektiren bir meslek. Bu mesleği icra eden sanatçılarımızdan bazıları ise rol kabiliyetlerinin yanı sıra müzik konusunda da oldukça başarılı. Çoğu tevazu gösterip müzisyen olmadıklarını dile getirse de aralarında albümü olan sanatçılarımız da mevcut. Bugün oyunculuğu ile bizleri hayran bırakan sanatçılarımızın sesinden dinlediğimiz birkaç şarkıyı paylaşacağım sizinle.

    1.  Özge Özder:

    Dudaktan Kalbe, Emret Komutanım, Haziran Gecesi, Mucize Doktor gibi başarılı yapımlarda yer alsa da Umutsuz Ev Kadınları dizisinde canlandırdığı Emel karakteri ile hafızalara kazınan bir oyuncumuz Özge Özder. Her role kolaylıkla adapte olabilen, kendinden uzak karakterlere hayat veren cıvıl cıvıl bir kadın. Aynı zamanda sosyal konulardaki duyarlılıkları ile de öne çıkan isimlerden biri. 2018 yılında hayatını Sinan Güleryüz ile birleştiren Özge Özder eşiyle yaptığı düetlerle müzikal yeteneğini de gözler önüne seren isimlerden biri.

    ">

     

    2.  Gökçe Bahadır:

    Yaprak Dökümü dizisindeki Leyla karakteri ile hiçbirimizin gözünde yaş bırakmayan Gökçe Bahadır da çok başarılı kadın oyuncularımızdan bir tanesi. En son Ufak Tefek Cinayetler ’de rol alan Bahadır, daha önce Kayıp Şehir dizisinde birkaç parça mırıldanmıştı. Ufak Tefek Cinayetler dizisinde “Medcezir “şarkısını seslendirerek duru sesini bizlerle paylaşan sanatçının aynı zamanda bir müzik albümü de var. 2018’de çıkan albüm “Aykut Gürel Presents” ismini taşıyor ve 10 parçadan oluşuyor.

    ">

     

    3.  Aslı Enver:

    Aslı Enver de oyunculuğu kadar sesinden bahsettiğimiz isimlerden bir tanesi. Son projesi İstanbullu Gelin’de keman sanatçısı ve solist bir kadını canlandıran Aslı Enver bu rolün hakkını çok başarılı bir şekilde vermişti.

    ">

     

    4.  Farah Zeynep Abdullah:

    Farah Zeynep Abdullah’ın beni ağlatmayan bir projesi olmasını çok isterdim… Ama yok. Yer aldığı her projede, bir şekilde gözerini bir hüzün kaplıyor sanki. Gülizar’da ve Unutursam Fısılda’da müziğe olan ilgisini açıkça görebiliyoruz. Hatta Unutursam Fısılda filminde Ayperi isimli bir genç şarkıcıyı canlandırıyor. Filmdeki tüm şarkıların seslendirmesi de kendisine ait. 2018 yılında "Bu Hangi Masaldı?" ismiyle bir tekli de yayınlayan sanatçının kendisi de, oyunculuğu da, sesi de fevkalade.

    ">

     

    5. Hümeyra:

    Hümeyra hakkında yazacak pek bir şeyim yok. Tüm Türkiye gibi kendisine ciddi bir aşkla bağlıyım. Sesine de oyunculuğuna da bu kadar hayran olduğum inanılmaz bir kadın.

    ">

     

    6. Serenay Sarıkaya:

    Serenay Sarıkaya hemen hemen her projesinde mutlaka şarkı söyleyen bir isim ve ben kendisine çok yakıştırıyorum bunu. Lale Devri’nde, Medcezir ’de, Alice Müzikalinde, O Ses Türkiye’de, Beyaz Show’da kendisinin performanslarını defalarca dinledik. Hatta Emre Yücelen’ in Serenay Sarıkaya’yı yorumladığı bir bölümü bile var. İşin erbaplarının bile takdir ettiği bir yeteneği var. Biz de uzun yıllar bizi sesinden mahrum bırakmamasını rica ediyoruz.

    ">

     

    7. Bergüzar Korel:

    Sanatın içinde yaşayan bir anne babanın, sanata gönül veren prensesi Bergüzar Korel benim için. Oyunculuğunun sınırları ülkemizi çoktan aşmış bir durumda. Güzelliği, duruşu, kabiliyeti, yardımseverliğiyle ve samimiliğiyle sürekli isminden bahsedilen Bergüzar Korel de müzikle iç içe bir isim. Rol aldığı dizilerde söylediği parçaların, O Ses Türkiye performansının yanı sıra kendisine ait iki albümü de var. Her iki albümü de tıpkı Gökçe Bahadır’ın albümü gibi Aykut Gürel Presents etiketini taşıyor.

    ">

     

    8.  Hayal Köseoğlu:

    Hayal Köseoğlu da genç yeteneklerimizden bir tanesi. Özellikle Ufak Tefek Cinayetler ‘de çok başarılı bir performans sergilemişti. Oyunculuk yaptığı dönemde 2018 ve 2019’da 4 farklı tekli çıkartan Köseoğlu, Sesinde Aşk Var filminde oyunculuğu kadar müzikal yeteneğini de gözler önüne sermiş oldu.

    ">

    9.  Birce Akalay:

    Dizilerin, filmlerin ve tiyatro sahnelerinin en zarif isimlerinden biri Birce Akalay. Pek çok sosyal yardım projesi için şarkılar seslendiren, bir müzik yarışmasında jüri üyeliği yapan Birce Akalay’ın pek çok sahne performansının yanında; Alex ile yaptığı “Manidar” isimli bir düeti de var.

    ">

     

    10. Sera Kutlubey:

    Zalim İstanbul dizisiyle hepimizin kalbini fetheden Sera Kutlubey, dizide şarkı söyleyen genç bir kızı canlandırıyor.  Ve Sezen Aksu, Neşet Ertaş gibi duayenlerin bir hayli zor şarkılarını seslendirmesine rağmen çok başarılı bir performans sergiliyor.

    ">

     

    11. Taner Ölmez:

    Medcezir ’in Mert Asım Serez’i, Muhteşem Yüzyıl’ın Genç Osman’ı, Müslüm’ün Ahmet Akbaş’ı olarak inanılmaz işlere imza attı Taner Ölmez. Özellikle türküleri çok iyi söyleyen Taner Ölmez’in hem Medcezir’de şarkı söylediği sahneler var hem de  Barabar isimli bir grubu ve bu grupla çıkarttığı bir albümü var.

    ">

     

    12. Kıvanç Tatlıtuğ:

    Listeye bir jönle devam ediyoruz. Kıvanç Tatlıtuğ her ne kadar mütevazi bir adam olsa da namı dünyaya yayılmış bir oyuncu. 8, Kuzey Tekinoğlu, Behlül Haznedar ve daha kimlere can verdi Kıvanç Tatlıtuğ. Kuzey Güney dizisinde mahpusa düşmüş, orada da saz çalmayı öğrenmiş bir karakteri canlandırmıştı. Bu karakterde sazla birlikte o kadar güzel türküler okudu ki tüm ülke sesine de, sazına da, tavrına da bir kez daha hayran kaldık… Bir kez daha.

    ">

     

    13. Nejat İşler:

    Türk dizi ve sinema dünyasının fırlama çocuğu gibi Nejat İşler. Kariyerine 1994 yılında başlayan oyuncu 2004 yılından beri de benim takip radarımda. Bugüne kadar içinde bulunduğu her işte unutulmaz karakterlere imza attı. Ercüment Çözer’i tek geçiyorum ben tabii. Bunun yanında çok büyük bir Duman hayranı olduğu da bilinen Nejat İşler, oyunculuğun yanında hem şiir yazıyor hem de şarkı söylüyor. Kaybedenler Kulübü devam filminde de kendisine ait bir şarkıyı seslendiriyor.

    ">

     

    14. İlker Kaleli:

    Son günlerde inanılmaz İngilizce aksanıyla adeta kendisine gıpta ettire oyuncu da yine bir Duman hayranı. Poyraz Karayel dizisinde, âşık olduğu kadına serenat üstüne serenat yapması ve tiratlarıyla ünlüydü Kaleli. Bu serenatlar sırasında Can Bonomo, Sezen Aksu, Mor ve Ötesi, Duman gibi pek çok müzisyenin şarkılarını seslendirdi. Bu arada dizinin hem soundtrackleri hem de seçilen müzik parçaları, çok başarılıydı. Dizinin soundtrack müzisyeni olan Alpay Göltekin ise bu yılın başlarında, daha yapacağı çok muazzam işler varken maalesef hayatını kaybetti. Bu vesileyle kendisini de anmış olmak istiyorum.

    ">

     

    15. Haluk Bilginer:

    Haluk Bilginer de Hümeyra gibi üzerine yorum yapamayacağım isimlerden biri. Duayenler kendini işiyle de anlatabilir. Ben takdiri size bırakıyorum.

    ">

     

    16. Tuğrul Tülek:

    Tuğrul Tülek de dizi ve filmlerde sıkça gördüğümüz oyunculardan birisi. Stavros karakteri sağ olsun, kendisinden öyle böyle nefret etmedik. Avlu’daki Sinan’la gönlümüzü almasına rağmen hala ufak bir öfkemiz mevcut. İşin esprisi bir yana, Tuğrul Tülek’ in Ya Da isimli inanılmaz fresh bir grubu var. Alternatif müzik grupları ve rock müzik gruplarını harmanlayan inanılmaz lezzet var grubun havasında. Tuğrul Bey’in aynı zamanda pek çok sosyal destek projesi için şarkı seslendirmişliği de var.

    ">

     

    17. Fırat Tanış:

    Fırat Tanış’ın bin bir surat lakabını hak eden isimlerden biri olduğunu düşünüyorum. Hem her türlü karakterin altından kalkabildiği için, hem de gerçekten farklı dallarda başarıları olduğu için. Hem tekli sahne performansları hem oyunculuğu hem de şarkı söylemesiyle bence çok orijinal bir havası var.

    ">

     

    18. Erkan Kolçak Köstendil:

    Marsel’in çok şanslı bir çocuk olacağına eminim, bu sesle ninni bile söylese dinlenir Erkan Bey.  Çukur ’da da performans sergileyen bir isim ancak Türkiye onun efsane şarkı söyleme tarzını “Ulan İstanbul” dizisindeki Yanarım düeti ile tanıdı. Şebnem Bozoklu ile düet yaptığı şarkı rekor kırdı, beğenilmenin de ötesine geçip Türk televizyon tarihinin unutulmaz anları arasında yerini aldı.

    ">

     

    19. Kubilay Aka:

    Vatanım Sensin ’de hepimizi gözyaşlarına boğan Kubilay Aka da müzikle ilişkisi olan isimlerden bir tanesi. Çukur ekibinin, Gazapizm başta olmak üzere pek çok isimle yaptığı müzik çalışmaları oldukça popüler zaten. Kubilay Aka da başarılı bir şekilde bu müzikal projelerde yer alan isimlerden biri.

    ">

     

    20. Aras Bulut İynemli:

    Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisiyle tüm Türkiye’nin tanıdığı Aras Bulut İynemli bu dizide hem enstrüman çalan hem de müzik yapan delifişek bir genci canlandırıyor. Diziyi baştan sona seyreden biri olarak söylüyorum dram rekortmeni bu dizinin en etkilendiğim sahnelerinden biri, Mete’nin “Ağlaya Ağlaya” şarkısını söylediği sahneydi. Daha sonra da bazı projelerde şarkılar seslendiren İynemli, Çukur projesinde de müzikle oyunculuğunu harmanlamaya deva ediyor.

    ">

     

    Kaynakça: 1, 2, 3,4.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.