Pitch Perfect Filminden 8 Etkileyici Sahne Performansı

Pitch Perfect Filminden 8 Etkileyici Sahne Performansı
  • 2
    0
    0
    1
  • Pitch Perfect, Türkçe ’ye çevrilmiş adıyla Mükemmel Uyum serisi, hayatımıza ilk kez 2012 yılında girdi. Birbirinden alakasız, geleneksellik içine sıkışmış genç kızlara miras kalan Barden Bella’s Acapella grubunun küllerinden doğmasıyla başladı hikâye. İç çatışmalar, hırs, kazanma içgüdüsü derken herkes birbirine girdi fakat müzik kazandı. Olay tabi ki bu filmde Acapella versiyonu ile bizlere sunulan şarkılar gibi duruyor. Ama değil. Olay burada müziğin ruhunu yakalamanın müziğin kendisinden çok daha önemli olduğu gerçeği. Sesinizin ya da sözlerinizin iyi olması bir şarkıyı iyi yapabilir belki. Ruhu olan şarkılar ise efsanedir. Tarihe bir not olarak düşülür. Averaj ama ruhu olan bir şarkı mükemmel ama histen yoksun bir şarkıdan her zaman üstündür. Pitch Perfect filmlerinin bilhassa ikincisi de bize bunu kanıtlıyor. Üçüncü film biraz zorlama gibi dursa da onun da bize vermek istediği bir mesaj var. Bazen, sevdiklerin için onlardan feragat etmen gerekir. İşte Pitch Perfect ekibinin en sevilen şarkıları:

    Riff- Off:

    Riff- Off filmdeki Acapella gruplarının 1 konu seçip tamamen doğaçlama şekilde birbirleriyle yarıştıkları bir olay. Becca (Anna Kendrick) tam Barden Bella’s yenilecekken kendini ateşe atıyor ve bütün pist şenleniyor.

    ">

     

    Acapella Şampiyonası:

    Acapella grupları filmde ön eleme dediğimiz bir aşamayla Regionals denilen Bölgesel Finale, yine elenmemeleri halinde Nationals denilen Ulusal Finale yükseliyorlar. Ulusal Final aşamasını da kazanmaları halinde Ulusal Şampiyon olarak kupa alıyorlar. Burada paylaştığım performans aşkını geri kazanmak isteyen Beca ve geleneksel kalıplardan kurtulan Bella’s kızlarının efsane final performansı.

    ">

    Kamp Ateşi:

    Uzun süredir birbirleriyle aradaki uyumu kaybetmiş olan Bella’s kızları, Chloe’nin eğitim kampında tam pes etmişken kendi seslerini ve uyumlarını yeniden buluyorlar.

    ">

     

    Das Sound Machine- WV Showcase:

    Obama’nın da konuklar arasında olduğu bir sahnede yaşanan facia sonrası kızlarımız Ulusal Şampiyona hakkından men ediliyor. Ulusal Şampiyon sıfatıyla Dünya Şampiyonası’na katılıp kazanmaktan başka şansı kalmayan Bella’lar rakiplerini izlemeye gidiyor.

    ">

     

    Das Sound Machine Acapella Dünya Şampiyonası Finali:

    İnanılmaz organize ve harmoni yeteneği olan Das Sound Machine, filmde bir önceki senenin Dünya Şampiyonu. Herkes onların yenilmez olduğunu düşünüyor. Aslına bakarsanız baya da sıkı rakipler. Bu efsane final gösterisi de bunu kanıtlıyor.

    ">

     

    Barden Bella’s Acapella Dünya Şampiyonası Finali:

    Barden Bella’s Dünya Şampiyonası’nı kazanamazsa bir daha yarışamazlar demiştik ya. İşte tek atımlık kurşunu olan Bella’lar bu işi sadece insanların yüreğine dokunarak çözebileceğini fark ediyor. Geçmişten günümüze Barden Bella’s çatısı altında şarkı söylemiş her kız kardeşi de final şovuna dahil ediyor ve inanılmaz dokunaklı bir şarkıyla kapanış yapıyorlar. Kazanamasalar bile tarihi bir veda sergiliyorlar ve bütün stadyum da onlara eşlik ediyor.

    ">

     

    USO Turnesi- Zombi /Diriliş:

    Dünya Şampiyonası’nı kazandıktan sonra mezun olan, müzik yapamadığı için son derece mutsuz olan kızlarımız Uluslararası Organizasyon Servisinin düzenlediği “Askerlere Moral” turnesine katılıyorlar. Yani onlar öyle sanıyor ama sahne alan gruplar aslında yarış halinde. Bu da bizim nahif kızlarımızın Acapella yaparak yeneriz sandığı rakipleri.

    ">

     

    USO Turne Kapanışı:

    Turnede performans sergileyen tüm yarışmacıların amacı turne finalinde sahneye çıkacak DJ Khalid’in ön grubu olarak seçilmek. Bella’lar ise bir grup olarak bunu sağlayacak kriterde değil ve Beca’nın yükselişi için kendilerini feda ediyorlar. Dostlarına sırtını dönmeyi kabul edemeyen Beca ise muhteşem bir çözüm buluyor.

    ">

     

    Kaynakça: 1,2.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.