Mesut Özil Gerçeği

Mesut Özil Gerçeği
  • 0
    0
    0
    0
  • Mesut Özil. Aylardır Türk spor basınının haber ihtiyacını karşılayan Türk asıllı Alman yıldız futbolcu. 2010'lu yılların '10 numara' ihtiyacını karşılayan, oynadığı futbol ile izleyicileri keyif veren 31 yaşındaki yıldızın son durumunu hep birlikte inceleyelim.

    Mesut Özil 2013/2014 sezonu başında İspanyol futbol kulübü Real Madrid'ten Arsenal kulübüne 47 milyon Euro karşılığında transfer olup Ada ekibinin yolunu tutmuştu. 7 sezon boyunca Ada ekibinin formasını terleten Türk asıllı Alman futbolcu Arsenal formasıyla 254 maçta boy gösterdi. Bu maçlarda 44 gol 77 asist istatistiklerini yaptı. 

    Son zamanlarda basında sıklıkla transfer haberi çıkmasının sebebi ne? 
    Bilindigi üzere basınımızda ismi sıklıkla Fenerbahçe kulübü ile anılıyor. Yaşadığı maddi sıkıntılardan dolayı zor dönemler geçiren Fenerbahçe Mesut'u kadrosuna katabilir mi? Bu karmaşık bir konu. Belki de bu konuda en net açıklamayı başkan Ali Koç (Fenerbahçe başkanı) yapmıştı. Habertürk yayınında sorulara açıklık getirdi. Ve Mesut için;
    'Mesut Özil'e paramız yetmez. Çok iyi bir Fenerbahçeli ise sembolik bir rakama gelirse o zaman bakarız. Bugüne kadar Özil için hiçbir girişimimiz olmadı.' dedi. Aslında basında transfer haberleri dönen ünlü futbolcu için en net açıklama bu.

    Peki Mesut Özil tarafında durumlar ne? Arsenal kulübü ile 2021'e kadar sözleşmesi bulunan futbolcu haftada 350bin pound garanti ücret kazanıyor. Yani yıllık 18milyon 200bin pound. Son zamanlarda yaşadığı sakatlık yüzünden takımını yalnız bırakan futbolcu eleştirilerin odak noktası.

    Kazandığı yüksek maaşa yönelik verilen tepkilerin odak noktası, sakatlık yüzünden takımından ayrı kalması. Futbol sakatlıklar oyunu. Oyuncular sakatlık yaşayabilir bu çok normal iken neden bu kadar tepki çekiyor derseniz? Cevabı oldukça trajik bence

    Yıldız futbolcu sırt problemleri yaşıyor. Ve yaşadığı sırt problemlerinden dolayı son olarak pandeminden sonra başlayan futbolda hiç forma giyemedi. Bu da eleştirilerin haklı olması için belki gerçek bir sebep olarak görülmeyebilir ama yaşadığı sırt probleminin kaynağı bir bağımlılık.

    Mesut Özil 'Fortnite' adlı sanal oyunun oyuncularından ve büyük ihtimalle bir oyun bağımlısı. Hatta bu oyundan dolayı sırtından yaşadığı ilk problemde bu değil.

    Inews'in haberine göre yıldız futbolcu aynı sorunu 2017-2018 yılında da yaşadı ve sezonun son maçlarını sakatlık sebebiyle kaçırdı. Bu durum İngiliz medyası ve Arsenal kulübünün taraftarlarınca tepki çekiyor. Ancak yaşananlara rağmen Mesut her şeyden önce sözleşmesinin sonuna kadar Arsenal'de kalmak istediğini söyleyip yeni bir meydan okumaya hazır olduğuna hazır olduğunu dile getiriyor.

    Mesut Özil gerçekten yeni bir meydan okumaya hazır mı yoksa 31 yaşındaki futbolcu için kariyer basamaklarında aşağıya inme vaktimi bilinmez. Onun gibi bir oyuncu futbol tarihinde pek bulunmaz. Önümüzdeki sezonlarda da onu izlemeye devam edeceğiz ve umarız futbolunun olgunluk döneminde bize bir resital sunar.

    Dipnot olarak bunu söylemeden bitirmeyeyim; Fenerbahçe Mesut Özil'i alabilir mi? Bu konuda cevabı başkan Ali Koç oldukça açık bir şekilde vermiş. Fenerbahçe'nin elinde harcayacağı kaynak da sınırlı olduğundan bu pek mümkün görülmüyor. Ama hayat her zaman sürprizlerle doludur. Sağlıcakla ve mesafeli kalın.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.