İtalya'da Orta Çağ: Siena

İtalya'da Orta Çağ: Siena
  • 9
    0
    0
    4
  • Siena, Orta İtalya’nın Toskana bölgesine bağlı bir şehir. Kimileri için saklı bir bölge gibi görünse de çoktan UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alındı. Siena’nın tarihi yapısının bozulmamış olması sizi içerisine adımınızı atar atmaz büyülü bir maceraya hazırlıyor. Kiliselerden, binalara yapıların güzelliği sizi buraya hapsedecek. Döndüğünüzde burayı içten içe özleyeceksiniz!

    İtalya'nın gizli mirası Siena'ya gitmeden önce bilmeniz gerekenler.

    Merkezcil Konaklama

    Gitmeden önce kalacağınız yeri iyi seçin. Meydana yakın bir yerde konaklamak her zaman daha iyidir. Otel yerine Airbnb’den bir oda kiralamak hem daha hesaplı hem de kendi evinizde gibi hissetmenizi sağlayacaktır.

    siena-konaklama

    Ağır Bavullar

    Siena’da havaalanı bulunmadığı için indiğiniz bölgeden trenle buraya geçeceksiniz, Floransa buraya ulaşmak için mantıklı bir tercih. Seyahate çıkarken bavulunu ağzına kadar dolduranların özellikle dikkat etmesi gerekiyor yoksa taşıması güç olabilir.

    Siena-floransa

    Yağmur Zamanı

    İtalya’nın birden bastıran yağmuru seyahatinize engel olmasın. Müze ve kilise gezilerini bu günlere saklayabilirsiniz. Yağmurluklar ise kurtarıcınız olacaktır.

    Yorgana Sarılın

    Şehire girdiğinizde yapıların çoğu taş olduğu için kaldığınız yerlerde üşüme ihtimaliniz çok yüksek. Özellikle gündüz ve gece arasındaki sıcaklık farkı hasta olmanıza sebep olabilir. Geceleri yorganları üstünüze çekeceksiniz. Bavulunuza kalın parçalar eklemeyi unutmayın.

    Topuklu Ayakkabı Detoksu

    Şehir içerisinde araç kullanımı çok sınırlı olduğundan çok fazla yürüyeceğiniz kesin, yaptığınız şık kombinleri spor ayakkabılarla tamamlayın.

    Festival Tadında

    At yarışlarıyla ünlü bu şehir, dönem dönem düzenlediği festivallerle gece hayatını canlandırıyor. Festival takvimine mutlaka göz atmalısınız!


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.