Stil Sahibi Olmak İçin Yapmanız Gerekenler

Stil Sahibi Olmak İçin Yapmanız Gerekenler
  • 6
    0
    0
    1
  • Instagram’ın hayatımıza girmesiyle modayı sadece tüketir hale geldik. Trendleri takip etmek ve çıkan her yeni parçayı uygun olsa da olmasa da satın almak temel ihtiyacımıza dönüşmüş durumda. Stil sahibi olmaktan çok trendlere uygun şekilde giymeye çalışıyoruz. Daha çok israf ve daha fazla kirliliğe neden oluyoruz.

    Tüm bunları kenara bırakıp yeni bir stil yaratmak isteyenler veya mevcut stilini yenilemek isteyenler için kısa bir yol haritası hazırladım.

     

    1. Kendinizi tanıyın.

    İlk olarak yapmanız gereken kendinizi tanımak. Siz kimsiniz? Nelerden hoşlanırsınız? Ne giydiğinizde kendinizi daha mutlu hissedersiniz? Hangi dönemin moda anlayışı sizin hayat tarzınıza daha uygun? Bu soruları etraflıca düşünmeniz gerekiyor. Yaptığınız iş ve sosyal çevreniz de bu konuya dahil.

    2. Vücudunuzla barışın.

    Kimsenin kusursuz bir vücudu yok. Instagram’ın yarattığı güzellik algısından kopmanız gerekiyor. Evet, gerçek dünyaya hoş geldiniz! Hepimizin kusurları, vücudunda değiştirmek istediği yerler var. Kimimizin bacağı kalın, kimimizin göğüsleri küçük, kiminizin de simitleri var. Bu liste uzayıp gider. Kendimizden nefret etmek yerine vücudumuzla barışmalıyız. O zaman giydikleriniz emanet gibi durmayacak ve bedeniniz bir askı görevi görecektir.

    3. Gardrop detoksu yapmayı deneyin.

    Dolabınızı açın ve en çok ne giydiğinize bakın. Belli başlı parçalar bir haftalık süreçte elinizin en çok gittikleri olacaktır. Dolabınızda bulunan parçaları elemeye başlayın. Bu süreç tek seferde gerçekleşmeyebilir. Bir kaç tur sonunda elinizde en çok giydiğiniz ve sevdiğiniz parçalar kalacaktır.

    4. İlham alın.

    Instagram blogları, pinterest, youtube, tumblr vb. birçok örnek bulabileceğiniz sayfalar mevcut. Kendi tarzınıza yakın hissettiğiniz hesapları takip etmek, sevdiğiniz parçaları anahtar kelime olarak kullanıp aratmak işinizi kolaylaştırmanızı sağlayacaktır. İlham almak ayıp değildir yeter ki çalmayın.

    5. Alışveriş öncesi marka seçimi yapın.

    Marka seçimi biraz sancılı bir konu. Özellikle günümüzün ekonomik şartlarına bağlı olarak. Tabii ki yüksek moda markalarından beğendiğiniz parçalar olacaktır fakat satın alma kısmında kredi çekmeniz gerekebilir. Bunun yerine inditex grubuna danışabilirsiniz. Malum bir çok yüksek moda markasının trendlerini çaktıklarını görebiliyoruz. Bunun dışında çok ucuza alışveriş yapmak yerine biraz daha pahalıya daha kaliteli olan parçaları seçmeye gayret gösterin. Hem daha sürdürülebilir bir hareket olacaktır hem de uzun vadede kaliteli bir parça tercih etmiş olacaksınız. Sonuç olarak her sezon değişip giden bir moda anlayışı yaratmaya çalışmıyoruz.

    6. Trendleri takip edin.

    Trendleri takip edip onları stilinize harmanlayabilirsiniz. Bu kısımda size dolabınızı oluşturun sonra bir şey satın almayın demiyorum asla! Her sene için kendinize alışveriş limiti belirleyin (abartmadan) ve bu doğrultuda dolabınıza birkaç parça ekleyin. Zamansız seçimler yapmak daha hesaplı olacaktır.

    Vogue Runway sitesinden güncel defileleri takip edebilirsiniz.*

    7. Kombinlerinizde imzanız olsun.

    Alışverişler bitti, dolap temizlendi sırada ilham aldığınız kombinleri yapmak kaldı. Bahsettiğim ilham alma birebir aynı parçaları kullanarak aynı kombinleri yapmak değil. Kendinize yakıştırdığınız parçaları ilham aldığınız kişinin görünümüyle birleştirip ufak bir dokunuşla onu kendinize ait bir görünüm kılmak. Başkasının bir kopyası değilsiniz. Kendinize has bir karakteriniz ve hayatınız var görünümünüzü de bu doğrultuda şekillendirebilirsiniz. 


    Unutmayın stil sahibi olmak için sadece güzel giyinmek yeterli değil. Stil bir bütündür. Saçınız, makyajınız ve karakteriniz de bu bütünün bir parçasıdır.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.