Naomi'den Barbara'ya: Ünlü Süpermodellerin Makyaj Sırları

Naomi'den Barbara'ya: Ünlü Süpermodellerin Makyaj Sırları
  • 4
    0
    0
    0
  •    Günümüz kadınlarının günlük hayatının büyük bir parçası halini almış olan makyaj; meslek, ırk, yaş farkı farketmeksizin hemen hemen her kadının ilgi alanlarından biri. Kendilerini daha özgür, daha özgüvenli hissetmek için veya sadece kombinlerini tamamlamak için onlarca kadın makyaj yapıyor, neredeyse her gün ciltlerine benzer makyaj ürünleri sürüyor ama farklı sonuçlar alıyorlar. Bunun temelinde ise ciltlerimizin özünde birbirinden oldukça farklı ve özel olması yatıyor. Bu yüzden de hemen hemen her kadının zamanla kendi deneyimleri sonucunda geliştirdiği makyaj sırları var. Biz de bu yazımızda dünyanın farklı noktalarından dünyaca ünlü altı süpermodelin makyaj sırlarına değiniyoruz.

    1.Naomi Campbell

    Naomi Campbell

      90'lı yıllarda ününü kazanmış olan dünyaca ünlü model Naomi Campbell, günümüzde de modellik kariyerindeki başarısını sürdürmekte. Esmer tene sahip kadınların tek renk kapatıcı kullanmasının zor olduğunu söyleyen ünlü model, bu yüzden 3 farklı tonda kapatıcı kullanıyor ve yüzünün farklı yerlerine bu farklı tondaki kapatıcıları sürüyor. En açık tonu göz altına, çenesine ve anlının ortasına süren Campbell, bir ton koyu rengini bir önceki kapatıcıyla kullandığı bu bölgelerin etrafına sürüyor. En koyu tonu ise saç diplerine ve orta koyulukta kullandığı kapatıcının etrafına kullanıyormuş. 

      Oldukça yoğun kapatıcı kullanan Campbell, fondöten kullanmamakta ve pudra kullanmaktan da pek haz etmemekteymiş. Yalnızca renksiz pudrayı oldukça az miktarda makyajını sabitleme amaçlı cildine uyguluyor ünlü model.

      Burnunun şeklini ortaya çıkarmak için bronzer ile burnuna kontür yapan Naomi alışılmışın dışında olarak kaşları ile göz kapaklarının arasındaki hafif çukur bölgeye de az bir miktar bronzer sürüyor. Bronzerın yanında burun kemiği üzerine aydınlatıcı kullanıyor, aynı zamanda göz pınarından başlayarak göz altına doğru hafifçe aydınlatıcı sürüyor. Bu özellikle yorgun olduğu günler daha uyanık ve daha az yorgun görünmesini sağlayan bir hileymiş. 

      Son olarak ise far sürdükten sonra kullandığı far rengine yakın bir tonda parlak bir rengi sadece göz kapağının ortasına kullanarak hoş bir görünüm sağlıyor.

     

    2.Romee Strijd

    Romee Strijd

      25 yaşındaki Hollandalı model Romee Strijd, oldukça erken yaşta kariyerine başlamış ve Victoria's Secret modelliğine kadar yükselmişti. Ünlü model bu süreçte çeşitli make-up artisleri izleyerek ve daha sonra kendi kendine yeni şeyler deneyerek kendine en uygun makyaj sırlarını üretmiş.

      Öncelikle fondöteni çok kuru ve yoğun bulduğunu söyleyen Romee, fondöten yerine renkli nemlendirici kullanıyor. 

      Naomi Campbell gibi göz pınarına aydınlatıcı kullanan ünlü model ayrıca göz makyajında asla tek renk kullanmayanlardan. Dıştan içeri olacak şekilde koyudan açığa doğru en az bir rengin 3 farklı tonunu kullanan Strijd, gözlerinin bu şekilde çok daha hoş bir görünüme kavuştuğunu söylüyor. 

      Kaşlarının altına aydınlatıcı kullanarak kaş şeklini belirginleştiren Romee, burnunun ucuna ve üst dudağının ortasına da aydınlatıcı kullanarak bu bölgelerin kalkıklığını da vurgulamakta.

    3.Alessandra Ambrosio

    alessandra ambrosio

      Özellikle Victoria's Secret meleği kariyerinden tanıdığımız Brezilyalı model Alessandra Ambrosio, tüm dünyada bilinen en popüler modellerden bir tanesi. 

      Naomi Campbell gibi tek renk tona sahip kapatıcı kullanmaktan kaçınan Ambrosio, 2 farklı tona sahip kapatıcı kullanmakta. Aynı şekilde tek bir maskara fırçasını hem üst hem alt kirpiğine sürmüyor ve alt ve üst kirpiği için iki ayrı maskara kullanıyormuş. Genellikle üst kirpiğine maskara kullandıktan sonra kirpik tarağı ile kirpiklerini de düzelttiğini de belirtiyor.

      Makyaj yaparken fırçadan çok parmaklarını kullanmayı tercih eden Alessandra, parmaklarıyla makyajı daha iyi kontrol edebildiğini söylüyor. Alışılmışın dışında başta göz pınarları olmak üzere göz makyajının etrafına da aydınlatıcı kullanarak göz makyajını belirginleştiriyor. Eyeliner olarak ise birden fazla eyeliner kalemi kullanarak eyeliner'ın kalıcılığını artırıyor.

    4.Candice Swanepoel

    Candice Swanepoel

      Güney Afrikalı model Candice Swanepoel da Victoria's Secret'taki kariyerinden tanıdığımız bir başka ünlü model. Genelde doğal görünümlü makyajları tercih ettiğini söyleyen model, genel olarak no-makeup makeup yaptığını söylüyor.

      Yüzü vücuduna göre daha beyaz kaldığı için öncellikle makyajına krem bronzer sürerek başlayan Candice, daha sonra çeşitli yağlarla karıştırdığı kapatıcıyı sürerek devam ediyor. Bunu hem kapatıcıyı yumuşatmak için hem de kapatıcının ciltte bıraktığı kuru görünümü engellemek için yapıyor. Eğer yağ bulamazsa kapatıcısını çeşitli nemlendiricilerle karıştırdığını da ekliyor. Kapatıcıyı fondöten olarak kullandığını da ekleyelim. Daha sonra ise ciltte yağdan dolayı yağlı bir görünüm olmaması için renksiz pudrayı cildine hafifçe yediriyor. Fondöten olarak kullandığı kapatıcısını ise aynı zamanda yağsız olarak kapatıcı işlemi için kullanıyor ünlü model.

      Daha canlı bir görünüm sağlamak için kaşları ile göz kapakları arasındaki hafif çukura da pembe allığından sürüyor. Göz makyajından sonra farın üzerine de aydınlatıcı sürerek canlı görünümünü sürdürüyor. Kaş altına da aydınlatıcı sürerek kaş şeklini belirginleştiriyor. Daha soğal bir görünüm içinse siyah dışında daha açık renk eyeliner kullanarak göz makyajını sonlandırıyor. 

      Ruju fırça yardımı ile dudaklarına sürerek daha doğal ve yumuşak bir görünüm sağladıktan sonra, üst ve alt dudağının ortasına aydınlatıcı kullanarak dudaklarını biraz daha kalın gösteriyor. 

      Yeniden sabitleyici pudrayı kullandıktan sonra kahverengi bir eyelinerın ucunu pudraya batırdıktan sonra burnunun üzerine ve yanak çevresine doğal görünen çiller yapıyor. Ve bu şekilde makyajını noktalıyor. 

    5.Emily Ratajkowsky

    Emily Ratajkowsky

      Yarı İngiliz yarı Amerikalı olan model Emily Ratajkowski de yoğun makyajdan hoşlanmayan isimlerden.

      Makyaj yaparken fırçadan ziyade parmaklarını kullanmayı tercih eden Ratajkowski, alışılmışın dışında olarak burun ucuna ve dudaklarının ortasına aydınlatıcı kullanarak bu bölgeleri belirginleştiriyor. 

      Allığı sadece yanaklarına değil burnuna da sürerek yüzüne hoş bir güneş yanığı görüntüsü veriyor. 

     

    6.Barbara Palvin

    Barbara Palvin

      Macar model Barbara Palvin, genç yaşında oldukça büyük bir ün kazanmış isimlerden biri. Genç yaşından beri podyumda olmasının bir getirisi olarak da onlarca farklı profesyonel makeup artisti ile çalışması var. Onları izleyerek bir çok şey öğrendiğini söyleyen Palvin'in kendi deneyimleriyle geliştirdiği makyaj sırları da var şüphesiz. 

      Saçının yüzle birleştiği bölgede bulunan bebek saçı adını verdiğimiz saçların arasına da fondöten süren model, kendi dudak çevresini yüzünün genelinden daha koyu bulduğu için bu bölgeye de fazladan kapatıcı kullandığını söylüyor. 

      Kontür yaparken krem ve pudra olmak üzere iki farklı bronzer kullanan Barbara, ilk önce kremle şekil verdikten sonra pudra ile şeklin üzerinden geçiyor. Şekil verirken kocaman bir 3 çizdiğini düşündüğünü de ekliyor. 

     

     

    Kaynaklar:

    1

    2

    3

    4

    5

    6

     

      

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.