Alternatif Bir Akım: Üçüncü Yeniler (Bölüm 2)

Alternatif Bir Akım: Üçüncü Yeniler (Bölüm 2)
  • 2
    0
    0
    0
  • Öncelikle bir önceki bölümü okumadıysanız buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. 

     

    Bugün "Üçüncü Yeniler"den beş sanatçı ve grubu tanıyacağız.

    1. Sedef Sebüktekin

     

    Fotoğraf: dergy

    Sedef 1990 yılında doğdu ve 2011 yılına kadar İstanbul'da büyüdü, ve daha sonra şarkı söylemenin büyümekten daha ilginç bir aktivite olduğu kararını aldı. Bugün, hala şarkı söylemeye devam ediyor. Zorlu PSM'nin Sedef Sebüktekin röportajını buradan inceleyebilir ve daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

    Spotify:

     

    2. Nova Norda

    Fotoğraf: redbull

    Ecem Böke (d. 1 Mart 1991) ya da bilinen sahne adıyla Nova Norda, Türk müzisyen ve şarkı sözü yazarıdır.

    1 Mart 1991 tarihinde dünyaya geldi. Küçük yaşlarda piyano çalarak başladığı müzik hayatına, Boğaziçi Üniversitesi'nde sosyoloji eğitimi aldığı sıralarda katıldığı rock korosunda devam etti. Bir süre özel sektörde çalıştıysa da kariyerini yarım bırakıp profesyonel müziğe yöneldi. İlk teklisi "Çıktım Bi Yola" 2018 yılının Şubat ayında yayımlandı ve aynı yıl üç farklı çalışmasını daha dinleyicileriyle paylaştı. İlk video klibi ise yönetmenliğini Emir Yargın'ın üstlendiği "Boşver" şarkısına çekildi. 2020 yılı itibarıyla, 4 tanesi akustik versiyonları olmak üzere piyasaya sürülmüş 13 şarkısı bulunmaktadır.

    Spotify:
     

     

    3. Bağzıları
     

    Fotoğraf: Bağzıları Twitter

    Bağzıları, dijital kayıtlarına 2016 yılında başlayan, vokalde Ömer Naldemir, elektro gitarda Ayhan Akbaş, davulda İsmail Ozan ve bas gitarda ise Emre Sargın'ın bulunduğu Türk rock grubu.

    Bağzıları'nın ilk olarak 2017 senesinde 8 şarkıdan oluşan Bize Kalsın isimli albümlerini yayımladı, 2018'de ise 10 şarkıdan oluşan Gece Lambası albümünü yayımladılar. 2019 yılında, Sizin Olsun Dünyalar, Hayaletler, Aysel Git Başımdan isimli üç tekli daha yayımladılar. 2020 yılında "Koptum Geldim Gerçeğimden" isimli bir tekli yayımladılar.

    Spotify:
     

    4. Perdenin Ardındakiler

    Fotoğraf: T24

    Ankara'da 1 Ağustos  2017'de grubun solisti Doruk Ereşter ve şarkı altyapısını yapan Direnç isimli iki arkadaş tarfından kurulmuştur.

    Spotify:

     

     

    5. Son Feci Bisiklet

    Fotoğraf: Zorlu PSM

    Fotoğraf: Zorlu PSM

    Son Feci Bisiklet, Arda Kemirgent ve Can Sürmen tarafından 2011 yılında Ankara'da kurulmuş bir Türk alternatif rock grubu.

     

    Spotify:
     

     

    Kaynak: 1 2 3 5


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.