İstanbul’Daki Vegan Dostu Mekanlar - Part 1

İstanbul’Daki Vegan Dostu Mekanlar - Part 1
  • 6
    0
    0
    1
  • Ülkemizde yeni yeni yaygınlaşır hale gelen vegan yiyecekler artık birçok yerin menüsünde yer almaya başladı. Çoğu yer sadece 2-3 seçenek eklese de, veganları düşünüp menülerinde daha çok vegan seçeneğe yer veren mekanlar da yok değil. Sizler için İstanbul'daki vegan dostu mekanların ilk partını hazırladım. Eğer bu yerlerden birine gittiyseniz aşağıya fikrinizi yazmayı unutmayın, iyi okumalar!

     

    Rulo Lezzetler

    • Vegan/vejetaryen yemek denilince akla ilk gelen yerlerden olan Rulo Lezzetler, Kadıköy Caferağa’da bulunuyor. Falafel, nohut dürüm, mercimek yemeği ve daha bir çok çeşit mezeleriyle karnınızı tıka basa doldurabiliyorsunuz. Fiyat performans açısından da aşırı uygun olan bu yere yolunuz düşerse mutlaka uğramalısınız. Dürüm şeklinde yemeyi sevmeyenler için tabakta seçenekleri de mevcut.
    •  Adres: Caferağa, Nail Bey Sk. No:15, 34710 Kadıköy/İstanbul

     

    kafeNAsanat

    • Büyük ihtimalle benim favori yerim olan kafeNasanat, Beşiktaş'ta Akaretler’in biraz üzerinde bulunuyor. Vegan pastalardan mantılara hatta 3-4 farklı hamburger seçeneğiyle kesinlikle gitmeniz gereken bir yer. Oldukça zengin olan menüsü %99 Vegan. Aynı zamanda bir çok vegan ürün de satıyorlar. Alt katlarında da sanat ve tasarım atölyeleri  düzenleniyor. Kendi ağızlarından tanıtımlarını okumak isterseniz aşağıya bırakıyorum.
    • Adres: Türkali, Nüzhetiye Karakol Sk. No:3, 34357 Beşiktaş/İstanbul

     

     

    Mr. Dumpling 

    • Mantı severler için çeşit çeşit vegan mantı seçeneği olan mekan. En son vegan tatlıları da vardı. Eğer mantı seven biriyseniz buraya kesinliklikle gitmelisiniz.
    • Adres: Osmanağa, Halitağa Cd. No:25, 34714 Kadıköy/İstanbul

     

     

    Küff

    • Kadıköy’ün ünlü burgercilerinden olan Küff, vegan burgeriyle favori mekanlarım arasında yer alıyor. Son derece büyük ve doyurucu tabakları var üstelik tatları da inanılmaz güzel. Çalışanlar çok güleryüzlü ve gittiğim iki mekanı da son derece ferah. Geniş masaları sayesinde kalabalık grupları da kaldırabilen bir yer. 

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.