Chadwick Boseman Ardından Black Panther ''king T’Challa''

Chadwick Boseman Ardından Black Panther ''king T’Challa''
  • 1
    0
    0
    0
  • Marvel serisinin filmlerinden olan "Black Panther" (Kara Panter) filminde başrolde oynayan ABD'li aktör Chadwick Boseman'ın kolon kanseri nedeniyle 41 yaşında hayatını kaybettiği bildirildi. "Boseman'ın ölümünü bildiriyor olmaktan büyük acı duymaktayız. Black Panter filmindeki Kral T’Challa'yı canlandırması hayatının onuruydu." ifadelerine yer verildi.  Marvel Sinema Evreni'ne giriş yapan "Black Panther" filmi, Wakanda Kralı babasının ölümünden sonra tahta geçmek ve kral olarak gerçek yerini almak üzere Afrika'daki yuvasına dönen Kara Panter'in hikayesini beyaz perdeye taşımıştı. Aklımızda ''Black Panther'' Kral T'Challa karakteri ile uzun yıllar unutulmayacak bir performans sergileyen Boseman'ın bu karakterini gelin yakından inceleyelim. 

    T'Challa, Wakanda'nın Kralı ve T'Chaka ile Ramonda'nın en büyük çocuğu. Wakanda hükümdarı Kara Panter mantosunun sahibi.  T'Challa, Afrika'da bulunan dünyadan izole bir ülke olan Wakanda'da hükümdarlık hükümdarı T'Chaka ve eşi Ramonda'nın oğlu olarak dünyaya geldi. Sonunda Shuri adında küçük bir kız kardeşi oldu. Tüm hayatı boyunca bir sonraki Kara Panter olarak babasının yerini almak için eğitim alan T'Challa, oldukça aktif bir zihne sahip ve T'Chaka'nın tüm çabalarına rağmen siyasetten büyük bir hoşnutsuzluğa sahip bir adama dönüştü. Birleşmiş Milletler Toplantısında babası T'Chaka'nın Kış Askeri tarafından gerçekleştirilen saldırı sonrası hayatını kaybetmesi sonucunda, T'Challa yasla merhum babasının yüzüğünü aldı ve Wakanda Kralı olarak haklı rolünü üstlendi.

    Ondan önceki krallar, teknolojilerinin ve doğal kaynaklarının çalınmasından korktukları için etraflarındaki dünya, özellikle siyahlar için bir kabusa dönüşse de kendi varlıklarını saklamış, dışarıya yardım etmemiştir.T'Challa ise ülkesinde ki kaynakların ortak bir şekilde kullanılması ve sahip oldukları yüksek teknolojinin insanlığın ortak malı olarak kullanılmasını istemiştir. T'Challa babasının intikamını almaya çalışırken bir yandan da ülkesinin geri kalmış ve izole görüntüsünden çıkarıp modern ve yüksek teknolojili bir ülke olmasını amaçlamıştır. T'Challa'nın yönetimindeki Wakanda modern ve yüksek teknolojiye sahip, fakat Afrika geleneklerine de sıkı sıkıya bağlı bir ülke oldu. T'Challa kendisine yakıştırılan Black Panther adıyla ülkesinin en iyi savaşçılarını yönetip iç ve dış tehditlere karşı ülkesini korudu. Bu sırada Fantastik Dörtlü ve Kaptan Amerika gibi dostlar edindi. 

    Kaptan Amerika birara Avengers'dan ayrıldığında Black Panter'e ekipte onun yerine geçmesini teklif etti. Black Panther bu teklifi kabul etti, çünkü bu sayede hem Kuzey Amerika ve onların suçla mücadele yöntemleri hakkında daha fazla şey öğrenecek, hem de Wakanda'nın batıdaki temsilcisi olabilecekti. Aslında bu teklifi kabul etmesinin bir diğer nedeni de İntikamcılar'daki bilgisayarlar sayesinde Amerikan hükümetinin gizli bilgilerine ulaşabilecekti. Ülkesinde yerini bir başkasına devredip Amerika'ya giden T'Challa burada Luke Charles adlı yeni bir kimlik alarak Amerika'daki genç Afro-Amerikalılara soylarının eski kültürlerini öğretebilmek için öğretmenlik yapmaya başladı.

    T'Challa bir süre sonra Wakanda'ya geri döndü, ama ara sıra İntikamcılar ve Fantastic Dörlü'ye yardımcı oldu. Wakanda'ya dönüşünden beri İntikamcılar'ın yedek üyelerinden biri oldu, çünkü tüm gün İntikamcılar'da çalışan bir üye olmak istemiyordu, bunun yerine Wakanda'nın kralı olarak ülkesine karşı olan sorumluluklarına ağırlık vermek istiyordu.

    T'Challa Wakanda ile bağlantılı bir cinayeti araştırmak için New York'a gitti. Yokluğu sırasında Wakanda'da çıkan sivil savaş ve politik yozlaşma yüzünden tahtını kaybetti. Ülkesine geri dönmeyip ABD'de kalan T'Challa kendisine yeni bir kimlik edindi ve Kara Panter olarak maceralarına da devam etti.

     

     

    Güçleri


    Vibranyum denen kurşunları bile durdurabilen özel bir maddeden yapılmakta olan kostümü ona pek çok avantaj sağlar. Bu kostüm onun alabileceği fiziksel zararları en aza indirir, ayrıca gölgelere daha iyi gizlenebilir. Vibranyumdan yapılma pençeleri ve yüksek mesafelere sıçrayabilmesini sağlayan botları vardır. Ayrıca özel enerji bıçakları da taşımaktadır.

     

    Kaynak:

    https://www.marvel.com/characters/black-panther-t-challa/on-screen/profile

    https://marvelcinematicuniverse.fandom.com/wiki/Black_Panther


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.