Henüz Uçmak Güvenli Mi? Uçakta Covıd-19'a Yakalanma Şansınız Daha Düşük Olabilir

Henüz Uçmak Güvenli Mi? Uçakta Covıd-19'a Yakalanma Şansınız Daha Düşük Olabilir
  • 2
    0
    0
    0
  • Hava taşımacılığı, COVID-19 salgının bu yılın başlarında yürürlüğe girmesinden bu yana en çok etkilenen sektörlerden biri oldu. Anlaşılır bir şekilde, pek çok insan, hava yoluyla taşınan bir solunum hastalığını yayabilen diğer yolcularla birlikte saatlerce kapalı bir tüpte yolculuk yaparlerken kendini güvende hissetmiyor.İyi haber şu ki, hava yolları salgını ciddiye aldı. Hemen hemen hepsi artık yolcuların tüm uçuş boyunca maske takmasını zorunlu kıldı ve bu kuralar uymak istemeyen birini çok katı kurallar ile uyarıyorlar. Ancak daha iyi haberler de var: Uçakta COVID-19'u yakalama şansınız sandığınızdan daha düşük olabilir.

    Massachusetts Institute of Technology'nin Sloan School of Management'ta İstatistik Profesörü olan Arnold Barnett tarafından yapılan bir araştırmaya göre. COVID-19'a neden olan virüs olan uçuş sırasında vakarlar ile SARS-CoV-2 bulaşma vakalarını bildiren diğer çalışmalara baktı ve kısa mesafeli bir uçuşta enfekte olma olasılığının nispeten düşük olduğunu buldu. Barnett, ABD'de koridorun her iki yanında arka arkaya üç koltuk bulunan tamamen dolu, kısa mesafeli, iki saatlik bir uçuşta SARS-CoV-2'ye yakalanma şansınızın 4,300'de yalnızca 1 olduğunu keşfetti. Uçuş tamamen dolu değilse ve her sıradaki orta koltuklar boş bırakılırsa, SARS-CoV-2'yi yakalama şansı sadece 7.700'de 1'e düşüyor.

    Barnett'in CNN'e söylediği gibi:

    Artık çoğu şey, COVID öncesine göre daha tehlikelidir ve havacılık bunun bir istisnası değildir. Ancak enfekte olmanız için (uçuşta) üç şeyin ters gitmesi gerekir. Gemide bir COVID-19 hastası olmalı ve bulaşıcı olmalı. Uçuşunuzda böyle bir kişi varsa, maske taktığını varsayarsak, yayılımı engellemek zorundadır. Ayrıca, yayılımdan muzdarip olabileceğiniz bir tehlike oluşturacak kadar yakın olmaları gerekir.

    Eğer şimdi uçağa binerken kendinizi daha rahat hissediyorsanız, maskenizi taktığınızdan ve maskenin tüm uçuş boyunca (havalimanında dahil) burnunuza ve ağzınıza sıkıca takılı kaldığından emin olun.

     

    Kaynak: https://edition.cnn.com/travel/article/odds-catching-covid-19-flight-wellness-scn/index.html


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.