Euphoria Dizisi'nin Stilleri İle Hatırlanacak Karakterleri

Euphoria Dizisi'nin Stilleri İle Hatırlanacak Karakterleri
  • 7
    0
    0
    1
  •   2019 yıllında bir HBO dizisi olarak hayatımıza giren Euphoria, daha ilk sezonundan bizi kendine bağlamayı başararak 6 emmy ödülüne aday oldu. Sadece senaryosunun sürükleyiciliği ile kalbimizi kazanmadı, aynı zamanda görüntü yönetmeninin yarattığı sanatsal dünya ile adeta bir görsel şölen yaşatarak bizleri kazandı. Elbette bu görsel şölene her bir karakterin kendine özel stili ve makyajları da dahildi. Bu yazımızda bu çok beğendiğimizin dizinin ilk sezonundan tarzları ile aklımıza kazınmış 5 karakterini inceledik...

     

    1. Jules Vaughn 

    Euphoria Jules

      Hunter Schafer tarafından canlandırılan Jules karakteri, şüphesiz ki dizinin en renkli karakterlerinden yalnızca bir tanesiydi. Açık tonlarda pastel renkleri tercih eden karaktere daima kombinleriyle de uyumlu makyajları eşlik etmekteydi.

    jules kombin Jules Pastel Kombin

      Dizinin yaratıcıları Jules karakterini yazarken animelerden esinlenmiş ve onu her zaman bir anime karakteri olarak, kamera önünde parlarken düşünmüşler. Bu açıklama ise bizlerin Jules'un stilliğini daha iyi kavramamızı sağlıyor.

      Jules'un stillini değerlendirmemiz gerekirse ise, onu daha az feminen ve back to school kombinleri içinde görüyoruz. Farklı çeşit ve renklerde okul etekleri ve bu eteklere eşlik eden platform topukluları veya converse'leri var.

      Platin sarısı saçlarının arasına da pembe, kırmızı gibi farklı renk şeritleri kullanması da dikkatimizden kaçmıyor. Bu göz alıcı renkleri makyajına da uyarlıyor genelde karakter. Özellikle far konusunda asla elini korkak alıştırmıyor ve parlak, ışıltılı, pastel renklerde göz makyajı uyguluyor.

     

    2. Kat Hernandez

    Euphoria Kat Hernandez

      Barbie Ferreira tarafından canlandırılan Kat karakteri, kesinlikle dizinin en önemli ve kült karakterlerinden biriydi. Hepimizin mağduru olduğu günümüz güzellik endüstrisinin getirdiği güzellik algısının mağdurlarından yalnızca bir tanesiydi o da. Ama adım adım kendini keşfedişini ve güçlenişini izledik Kat'in. Dizinin ilk bölümden ilerleyen bölümlere doğru gidişinde ise bu değişiminin en çok stiline yansıdığına şahit olduk. Kendini keşfettikçe stilini de değiştirdi karakter.

    Kat DeğişimKat in Regular Clothes

      İlk bölümlerde kot pantolonlar, düz bluzlar gibi daha günlük ve sıradan kıyafetler içinde gördüğümüz Kat, cinsel kimliğini kazandıkça daha dominant, daha feminen, daha karanlık ve seksi kıyafetler içinde çıkmaya başladı karşımıza. Bdsm aksesuarlarına özgü parçaları kombinlerine uyarlaması da tabi ki gözümüzden kaçmadı.

    Kat HernandezKat Hernandez EuphoriaKat Hernandez in black

     

    3. Cassie Howard 

    Euphoria Cassie

      Sydney Sweeney tarafından canlandırılan Cassie karakterinin stili ile ilgili ilk gözümüze çarpan detay daima hatlarını belli eden kıyafetler tercih etmesi. Dizinin yaratıcıları bunun sebebini karakterin feminen ve girlie tarafını daha kolay ortaya çıkarmak için yaptıklarını belirtiyor.

    Cassie dressCassie Kombin

      Cassie'nin kıyafetlerinde 80's girl next door stilinden de parçalar gördüğümüzden karakterde 80'ler modasından da esintilere de ratlanmaktaydı.

    CassieCassieCassie in Pink

     

    4. Maddy Perez

    Maddy Perez Euphoria

       Alexa Demie tarafında canlandırılan Maddy karakteri, yine dizinin en kült karakterlerinden bir tanesi. Kendi içinde de bir çok kez çelişkiye giren karakter, sevgilisi tarafından şiddete maruz kalmış ve bir çok kez tercih ettiği kıyafetlerin açıklığı yüzünden hakarete uğramıştı. Yine de direnişini sürdüren Maddy, dimdik durmuş ve bu stiline de yansımıştı. 

    Maddy Nate  Maddy in purple

      Maddy'nin stilinde özgüvenli duruşunun yanında gözümüze takılan başka bir detay ise dizinin en pahalı kıyafetlerini üzerinde taşıyan karakter olması.

    Maddy'nin pahlı kombinleri  Maddy in Lila

      Maddy'e ilk bakışımızda gözümüze çarpan bir diğer detay ise karakterin makyajı. Dizinin hemen hemen her karakterinin makyajı güzel olsa da Maddy'nin ki her zaman diğer karakterlerinden biraz daha gösterişli ve parlak renklerden oluşuyor. Elbette bu işin güzelliği çoğunlukla dizinin makyaj artistleri sayesinde olsa da karakteri canlandıran Alex Demie'nin de parmağı da hiç yok diyemeyiz. Her sahne için olmasa da bir çok sahnede Alex Demie kendi makyajını yapmış. 

      Son olarak karakterin en ikonik kostümlerinden biri olan mezuniyet balosu kombini ise Rose McGowen'ın 1998 VMA ödül törenindeki kostümünden esinlenerek hazırlanmış. Dizinin en güzel kostümlerinden bir tanesiydi şüphesiz.

    Maddy Prom Look  Rose McGowen 98 VMA

     

    5. Rue Bennet

      Listenin son karakteri olan Rue Bennet'i ünlü oyuncu Zendaya canlandırıyor. Bir çok inişli çıkışlı ruh haline sahip olan bu karakteri canlandırmasıyla Zendaya emmy adaylığına da layık görüldü.

      Rue ne kadar zorlu ve değişken bir karaktere sahip olsa da dizinin giyim tarzı en sade karakteri. Belki de dizinin yaratıcıları bu yolla karakterin dışından çok içine odaklanmayı hedeflemişlerdir. Yine de sade de olsa Rue'nun da kendine has bi tarzı var. Feminenlikten oldukça uzak, bazen maskülen bile kaçabilecek parçalar kullanan karakterin üzerinde bol ceketler, gömlekler, uzun şortlar ve bol tişört ve sweatler görüyoruz. 

    Rue Bennet kombinleri   Rue kombin  Rue's Jacket

      Rue ile ilgili bir diğer dikkatimizi çeken detay ise hemen hemen her sahnede ayaklarında gördüğümüz Converse'leri. Gerçekte de Zendaya'ya ait olan bu Converse'ler, Rue'nun rahat ve sade stilinin en önemli parçalarından biri. 

     

    Kaynakça: 1, 2, 3, 4


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.