Takılarınızı En Doğru Şekilde Korumanın 5 Yolu

Takılarınızı En Doğru Şekilde Korumanın 5 Yolu
  • 1
    0
    0
    0
  •  

    Takılarınızı en düzgün şekilde nasıl koruyacabileceğinizi biliyor musunuz? Takılarınızı en iyi şekilde saklamanın yolları, takılarınızın yapıldığı materiyale bağıdır. Gelin hep birlikte takılarınızı en iyi ve en uzun ömürlü nasıl saklarsınız, bir göz atalım.

     

    1) Takılarınızı materiyallerine göre ayırın

    Takılarınızı materiyallerine göre ayırmakla başlayın. Değerli taşlar bulunduran takılarınızı, bujiteri takılarını, gümüş takıları, altın takıları, kısacası farklı materiyalden yapılmış takıları farklı yerlere toplayın. Bu şekilde yapımlarında kullanılan materiyallerin birbirleri ile kimyasal etkileşime girerek takıların zarar görmesini engelleyebilirsiniz.

     

    2) Takılarınızın temiz ve kuru olduğundan emin olun

    Onları kutularına yerleştirmeden önce, takılarınızın temiz ve kuru olduğundan emin olun. Nemli kalan takılarınızın yapıldıkları materiyaller daha çabuk zarar görmektedir. Örneğin eğer bir kolyenizi yağmurlu bir havada taktıysanız, eve geldikten sonra ilk işiniz kolyenizi düzgün bir biçimde kurulamak olmalıdır.

    Bir çok takınızı şu şekilde temizleyebilirsiniz:

    - Biraz bulaşık deterjanını ılık su içine damlatın
    -Değerli taş bulundurmayan takılarınızı bu karışım içinde bir süre bekletin.
    -Eski ve yumuşak dişli bir diş fırçasını, takılarınızın üzerinde kalan kiri temizlemek için kullanın.
    -Temizlediğiniz takılarınızı, bulaşıklarınız için kullandığınız metal tel ile parlatın.

     

    3) Hava nemini ve sıcaklığını sabit tutun

    Yukarıda da sözünü ettiğimiz gibi, nemli havalar takıların bir numaralı düşmanı. Bu nedenle, eğer nemli bir klimada yaşamaktaysanız, özellikle yaz aylarında takılarınızın klimalı bir odada bulunduğundan emin olun. Bu şekilde oda sıcaklığı uzun bir süre aynı derecede sabit kalacaktır ve takılarınızın sıcak ve nemli havadan zarar görmesini önleyecektir.

     

    4) Takılarınızı kuru ve karanlık bir yerde saklayın

    Nemin çok fazla rol oynamadığı iklim veya mevsimlerde ise takılarınızı kuru ve karanlık bir yerde muhafaza etmeniz, takılarınızın kullanım ömrünü artıracaktır. Örneğin dolap kapılarınızın iç kısımlarına takacağınız askılar, koleyelerinizi saklamak için güzel bir yer olabilir.

    Gümüş takılarınızı keçe kaplı bir kutu içinde saklamak en doğru yöntemdir. Keçe, fazla nemi alır ve gümüş takılarınızın kararmasını önler.

    Mücevheratınızı ise her parçayı, birbirine dokunmayacak şekilde sakladığınızdan emin olmanız gerekmektedir. Pırlanta, zümrüt, inci gibi değerli taşlar, eğer bir arada tutulursa, çok çabuk çizilebilirler. Ayrıca incileriniz asla plastik bir kutu veya poşet içine konulmamalıdır, çünkü plastik, inciler ile etkileşime girerek, incilerin yapısını bozabilmektedir.

     

    5) Boncuk takılarınızı ayırın

    Bujiteri takıları genellikle ekstra bir koruma gerektirmeksizin dolap dışlarında sergilenebilmektedirler. Örneğin kolye taşıyıcılar, normal bujiteri takılarınız için güzel bir yuva teşkil edebilir. Burada dikkat etmeniz gereken tek nokta, boncuk takılarınızın birbirine dolanmayacak şekilde saklanmasıdır.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.