Ne Anlatıyor Bu Bts Şarkıları?

Ne Anlatıyor Bu Bts Şarkıları?
  • 3
    0
    1
    1
  • Gündemin oldukça çalkantılı olduğu ülkemizde, oldukça farklı düşünce tarzları meydana gelmekte. Her grubu derinlemesine tanımak mümkün olmasa da bu listeden az çok BTS ve şarkılarındaki mesajlar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

    Bir çok insanın BTS'in nasıl bu kadar fazla kişiyi etkisi altına aldığını ve neden koyu bir hayran kitlesine sahip olduğunu sorguladığına eminim. Kendi adıma ben de bu insanlardan birisiydim ama bunu cevabını almak çok zor olmadı. Kendilerinin müzik içeriklerini ve hayranları ile olan iletişimlerini gözlemleyebilen herkes aslında insanların aradığı enerjiyi BTS'in şarkılarına ve kendilerini ifade yöntemlerine yansıttıklarını fark edebilir. Özellikle enerjiye ihtiyacımızın çok olduğu bu günlerde, grup hakkında bulunulan yorumları biraz olsun aydınlatmak için kısa bir içerik özeti geçmek istedim. Eklenilen videoların hepsinde Türkçe altyazısı mevcuttur.

    1. Mikrokosmos

    BTS'in muhtemelen pozitiflik konusunda en çok bilinen şarkısı Mikrokosmos'tur. 2019 senesinde Map of the Soul: Persona albümü ile sevenleriyle kavuşan Mikrokosmos'un yapım ekibinde grup üyelerinden RM, Suga (Yoongi) ve J-Hope da yer alıyor. Grubun konserlerinde sevenleri ile birlikte keyifle söyledikleri parçalardan birisi olan Mikrokosmos, sahip olduğu sözleri ile, kendisini yalnız ya da güçsüz hisseden dinleyenlerine karanlık dönemlerinde yalnız olmadıklarını, aynı ışığın altında yer aldıklarını aşılıyor.

    2. ON

    Gelelim VMA'da gruba 4 adet ödül getiren ve BTS'in son albümü olan Map of The Soul 7'nin leziz şarkılarından birisi olan "ON"a. ON, sahip olduğu dinamik yapısı ve sözleri ile dinleyiciye enerji ve güç vermeyi hedefleyen bir parça. Yapım sürecinde yine grup üyelerinin yer aldığı, sözlerinde ise her şeye rağmen dik durmayı ve korkmanın ilerlemeye engel olmadığını aşılayan eğlenceli bir şarkı. Grup bu şarkı ile VMA'da 2020'nin En İyi Koreografi ödülünün yanında, En İyi Pop, En İyi Grup ve En İyi K-Pop ödüllerinin sahibi oldu.

     

    3. So What

    So What, grubun kendi arasında sahip olduğu pozitiflik ile gurur duyduğu şarkılardan birisi. Öyle ki yeni çıkaracak albümleri üzerinde konuşurken dahi So What tarzı pozitif enerji içeren bir şarkı yapmak istediklerini dile getiriyorlar. Ayrıca parçanın sahip olduğu tarz farklılığı da BTS'in arşivine güzel bir renk katıyor. Aşıladığı düşünce açısından ise, adından da anlaşıldığı gibi "Henüz cevap olmamasına rağmen mücaledeye devam edebilirsin, ne olmuş? Rahatla!" tarzı mesajlar barındırıyor.

    4. Louder Than Bombs

    Map of the Soul 7 yani BTS'in en son çıkardığı albüm'ün diğer bir parçası olan Louder Than Bombs, grubun güçlü şarkılarından. Kendi içerisinde cevabını veren parçalarından birisi. Soft tarzı ve dinlendirici tınısı ile dinleyenlerde iz bırakan parçanın yapımında yine RM, Suga (Yoongi) ve J-hope yer alıyor, tıpkı çoğu şarkılarında olduğu gibi. Şarkının sözlerini burada incelemektense, yukarıdaki videonun Türkçe altyazılı seçeneğine güvenerek şarkının anlam bütünlüğünü bölünmeden gözlemlemenizi tavsiye ederim. 

    5. Inner Child

    Inner Child, grup üyelerinden son dönemde Sweet Night şarkısı ile Adele'in iTunes rekorunu kıran V'nin, Map of the Soul 7 albümündeki solo şarkısı olarak yer alıyor. Oldukça yumuşak bir tarza sahip olan şarkı, çocukluğundaki kırılganlığa ve yaşamış olduğu hayal kırıklıklarına sesleniyor, bunun yanı sıra gelecekte iyi olacağını ve o gülümsemeyi koruyacağını öğütlüyor. Şarkının sözleri bizzat V (Kim Taehyung) tarafından yazılmış.

    Kimse her tür müziği dinlemek ya da sevmek zorunda değil ama hepimiz birey olarak birbirimize saygı duymakla yükümlüyüz. Vakti zamanında farklı türde müzik dinleyen insanlar nasıl eleştirildiyse, maalesef günümüzde de ithamlar ve eleştiriler, farklı müzik dinleyen insanlara yönlendiriliyor. Elbette sevmediğimiz, beğenmediğimiz müzik ya da müzisyenler hakkında yorumlarımızı esirgemeyeceğiz ama bunu yaparken en azından neyi eleştirdiğimizi bilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Takdir edip etmemek ya da dinleyip dinlememek sizlere kalmış ama lütfen birbirmize karşı tahammüllü olup, iletişim sürecinde saygıyı elden bırakmayalım.

    Son olarak buraya kendilerinin en keyif aldığım şarkılarından bir tanesini bırakıyorum bana enerji veren, grubun vokal ekibinden Jimin ve V'nin seslendirmiş olduğu. Sözlerini Jimin'in yazdığı ve şarkının hikayesinin aralarındaki "mantı" kavgasından meydana geldiğini belirttikten sonra, keyif alacağınızı ümit ediyorum.

    6. Friends


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.